• „Podul inaugurat de curând peste Prut se va numi GHEORGHE Vieru... (rumoare în jur, şoapte) ăăă, Grigore Vieru, hi, hi!” (Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, Antena 3, 27 aprilie 2010)
Aşteptăm cu viu inters alocuţiunile doamnei, tobă de carte, cu ocazia zilelor de 1 Decembrie, dedicate regelui Fernando dela Bucureşti şi oamenilor politici Juliano (Iusuf) Maniu şi Giancarlo Brătianu, şi de 24 ianuarie, dedicate lui Alfonso Johnny Cuza şi Mike Kogălniceanu.
• „Mora continuă să îl atace pe Povetkin. Ciocan după ciocan, spre corpul acestuia” (Eurosport, 27 aprilie 2010)
Că bine ziserăţi! Nici că stătea mai bine ligamentul care aminteşte de sexul masculin, decât într-o frază plină de ciocane.
• „Pensionarii s-au gândit să facă un miting spontan în faţa Senatului.” (Antena 3, 28 aprilie 2010)
Şi noi ne tot gândim de vreo 20 de ani să facem o grevă spontană pentru apărarea limbii române.
• „Viaţa hemofilicului poate fi ţinută în frâu printr-o viaţă pe muchie de cuţit.” (Antena 3, 16 aprilie 2010)
Noi credeam că e tocmai invers: hemofilicii să se ferească de orice e ascuţit, mai ales de cuţite sau de alte obiecte cu muchii. Se pare că specialiştii TV recomandă pe dos hemofilicului: să se ţină cât mai aproape de orice i-ar putea produce sângerare.
• „Campioana a egalat la Vaslui în ultimele minute: 1-1 pentru Unirea Urziceni!” (Radio România Actualităţi, 16 aprilie 2010)
Prea subtil pentru noi. Nici măcar n-a fost cu trimitere la o terţă contracandidată, pentru care egalul dela Vaslui ar fi un avantaj. Revenim după încheierea campionatului.
• „Cristi Brancu: „Ce o să pregătiţi în Mamaia pentru vara asta?
Radu Mazăre: Două cuvinte am de zis: ni-mic!” („Agentul VIP”, Antena 2, martie 2010)
Bine că „nimic” nu are decât două silabe, pentru că, dacă avea mai multe, ca de exemplu „dicotiledonate”, Primăraşul cel Viteaz dela Constanţa ar fi avut de rezolvat 7 dintr-o lovitură!
• „Foarte prost a jucat Stelea, care nu cred că e vinovat la cele 4 goluri.” (despre meciul Elveţia-România 4-1 dela C.M. din 1994, la „Replay”, TVR 2, 29 martie 2010)
Pe de o parte, Stelea e declarat nevinovat cu patru goluri luate, pe de altă parte, cică a jucat foarte prost? Ce să înţelegem? Că România este echipa tuturor posibilităţilor, dela portari la comentatori.
• „Dacă laşi un robinet să curgă cu picătura, în 24 de ore se pierd 9 metri cubi de apă!” (Cristian Irimie, ministru secretar de stat la Sănătate, „Al cincilea element”, Radio Bucureşti, 13 aprilie 2010)
Sceptici din fire, am făcut testul în propria bucătărie şi am ajuns la următoarele rezultate: într-un minut de picurat intens (mai puţin nu ne-a lăsat robinetul), s-au strâns în pahar 50 mililitri de apă, ceea ce înseamnă că în 24 de ore s-ar fi irosit 72 de litri. Importanţi şi ei, desigur, dar nu cât 9000 de litri (nouă tone!). Ceea ce înseamnă că ministrul nostru adjunct confundă picătura cu jetul. Şi nu e singurul. Uitaţi-vă în jur la rezultatele guvernării.
• „Două minute de prelungire se arată dela mare.” (Steaua-Timişoara 3-3, Digi Sport TV, 25 aprilie 2010)
Întrucât meciul s-a desfăşurat la Bucureşti, arbitrul de centru trebuie să fi avut văzul de vultur, ca să poată observa panoul ridicat hăt-departe, pe litoral.
• „Niciunul dintre cei doi jucători, Bădoi şi Dayro Moreno, nu mai sunt în Ghencea.” (Steaua-Timişoara 3-3, Digi Sport TV, 25 aprilie 2010)
Ştiţi de ce? Pentru că amândoi e absenţi. Pentru că amândoi e vânduţi la alte echipe.
• „Taborda a dat până acum suficientă încredere şi siguranţă echipei.” (Steaua-Timişoara 3-3, Digi Sport TV, 25 aprilie 2010)
Dacă dădea numai încredere, nu era de ajuns. Nici dacă doar dădea siguranţă nu mergea treaba. Cu amândouă, însă, Timişoara a făcut un egal onorabil la Steaua, care le cam scoate pe amândouă din lupta pentru titlu.
• „Îl vedem pe Magera reluând oarecum cu ceafa.” (Steaua-Timişoara 3-3, Digi Sport TV, 25 aprilie 2010)
Ce presupune „oarecum cu ceafa”? Zona dintre ceafă şi gleznă sau spaţiul dintre cerebel şi zona inghinală, atât de sensibilă?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu