24 noiembrie 2007

Uzul debil şi abuzul inutil

Pasul mic dintre îmbrăţişare şi sufocare

Nu orice merge oriunde. Nu oricine, mutat în altă casă, mai funcţionează la fel. Teo Trandafir, Adrian Mutu, Mihaela Rădulescu, Ilie Balaci, Vacanţa Mare, Anghel Iordănescu, Cătălin Măruţă, Cosmin Olăroiu, cei de La Bloc şi atâţia alţii au evoluat la categoria grea a succesului, dar, după transferul la altă echipă, fie ea de televiziune, fie ea de fotbal, au luat-o de la cap, uneori de la categoria semi-muscă. Pe care n-au depăşit-o, unii, până n-au mai trecut printr-un alt transfer. Au cunoscut experimentul frustrării de a intra, cu buzunarul mai plin, dar cu public rărit şi cu succes chel, într-un salon străin, în care nu au mai putut fi aceiaşi. Ca un smarald, care e acelaşi, dar nu arată la fel, ţinut în beznă sau bătut de spoturile vitrinei. Ca o declaraţie de dragoste, care devine un bun ferpar, dacă e spusă după ce iubirea a intrat în comă, de-atâta aşteptare, de-atâta-nlăcrimare. Ca o casă nouă, mai mare, construită pe vechi temei de iubire şi de stânjeneli locative, în care, însă, a ajuns să se mute aceeaşi familie, deja anchilozată, care-şi plimbă în coridoare mai încăpătoare singurătăţile, printre ecouri de ură şi de sentimente confiate. Ca piftia şi sarmalele care, servite amândouă reci, nu sunt lăsate să se-ntreacă onest în faţa tribunelor arhipline de papilele gurmanzilor.
Nici noi nu mai putem fi aceiaşi, purtând în cârcă sentimentele noastre, când cineva vrea cu tot dinadinsul să ne amplifice, la toate difuzoarele oraşului, şoapta. Nici nouă nu ne rămân neclintiţi pilonii, dacă ni se pune deget străin peste buze: „Ssst!”, tocmai când încercăm să strigăm că trăim, că iubim. Nici noi nu ne putem preface că nu-nţelegem pasul mic dintre îmbrăţişare şi sufocare, oricât ne-ar obosi nuanţele.

Sentimentali cu medicamentele expirate din sertar

Cine face uz debil de o libertate şi abuz inutil de un drept, doar pentru că le are, se intoxică singur, ca şi cum ar înghiţi toate medicamentele din sertar, sentimental cu termenul de valabilitate, cu banii deja daţi pe pilulele scumpe: dacă tot le-a luat, ca să-i facă bine la nevoie, cum, oare, să le defere tomberonului? Principiul intoxicaţiei de uz şi abuz se propagă repede şi asupra celorlalte libertăţi şi drepturi. Luate cu găleata, nu cu pipeta, ele îşi pierd miracolul homeopatic şi distincţia sugestiei, de pe vremea când erau picurate.
Un coleg de trupă din adolescenţă era atât de sărac, încât, când ieşeam la o pizza socialistă sau la o amandină cu înlocuitori antedecembrişti, mânca şi resturile de la celilalţi. I se părea impardonabilă vinovăţia de-a fi venit, rupt de foame, şi de-a lăsa în farfurie ceva plătit deja. La el şi la comeseni. Fără excepţie, i se făcea rău. Îl trăgeam de gâlci, gemea, era palid, îngreţoşat, dar refuza, chiar şi atunci, să-şi bage pe gât degetul salvator. Nu şi-ar fi iertat niciodată erezia de a vomita proporţional cu ditamai nota de plată. Nu reuşeam să-l convingem, în ruptul ficatului, că, sigur, e păcat să dăm banii şi să nu mâncăm tot, dar că e şi mai păcat şi mai absurd să dăm banii şi să ni se facă rău. Bunul simţ, invocat de cei ce ne dau ghionturi că nu e frumos să lăsăm în blid dumicatul scump, nu valorează nimic, dacă, după masă, ne vine să spunem sărut-mâna pentru greaţă, nu pentru masă.

Speranţe tocate mărunt şi frustrări flambate

Abia după câţiva ani, instrumentistul a scăpat de obiceiul care-l făcea să se poarte cu mâncarea ca doctorul pădurii, care face curat în orice putregai unde colcăie surplusul. Nu pentru că s-ar fi îmbogăţit, nici pentru că s-ar fi maturizat. Ci pentru că, organismul începând să nu-l mai asculte, a văzut că tot ce economisea la mesele de peste an se risipea la doctori şi la farmacii. Poftiţi şi nu vă îndoiţi de cele pe care vi le mărturisesc! Sunt delicatesele biografiei mele, mai mereu cu jiglerul înfundat. Sunt specialităţile casei, prezentate de însuşi maestrul bucătar, care şi azi vă oferă macaroane retezate, maioneze tăiate, sentimente congelate, îndrăzneli refrigerate, speranţe tocate mărunt, frustrări flambate şi garnituri din multe, foarte multe, eşecuri proaspete, tocmai culese din grădina cu dezamăgiri!

66 de comentarii:

soimu' spunea...

Nu exista comentarii (inca). Ar putea exista cel putin trei motive: 1. multi nu au aflat despre acest blog; 2. timiditatea de a scrie sau lipsa de inspiratie; 3. dezinteresul in ce priveste aceasta activitate.
Cine gaseste si alte motive, sa le scrie aici.
Curiozitatea de a afla si alte pareri ma va face sa intru zilnic pe acest blog. :)

FREEMAN spunea...

Andrei! Eu cred ca trebuie sa gasesti tematici mai digerabile mai aproape de problemele celor vii din tara, orasul, strada, casa, unde ii intilnesti. Stiu ca te obsedeaza KAFKA apoi ideea ta de socilaiza cu singuratatea este interesanta dar suferim mai toti de ea. Existente paralele ale celor din jurul tau te fac sa te retragi in matca si sa incepi a fi obsedat de fireasca atingere.
Pari din filmul galben murdar asteptind albastreala care sa te faca alb, curat, angelic asteptind acel sincer, omenesc salut de buna ziua al aproapelui tau.
Dupa Biblie trebuie respectat iar dupa englezi tot asa dar sa nu poti fi obligat sa-l si iubesc. Atunci unde ne mai aflam? Intr-o comunitate incjurati de oameni de sperante false, valori din mucava care ne fac sa ne retragem ca lasii intr-o camera intunecoasa asteptind ca soarele sa fie mutat de altii spre casa noastra.

de bine,

Adrian

Ana spunea...

Ma bucurat mult vestea ca acest blog exista. Va urmaresc textele de mult timp si va multumesc pentru aceasta noua modalitate de comunicare. Astept cat mai multe articole. Succes! Ana

Andrei Păunescu spunea...

- Draga Soimule, esti rezolut si ai dreptate cu motivele.
- Draga Freeman, in fiecare dintre noi e un Kafka, voluntar sau involuntar, dar iti marturisesc ca pe blogul asta nu ma intereseaza traficul mare bazat pe minte putina, ci traficul oricat de mic, bazat pe minte multa.
- Draga Ana, daca esti tot Ana Copy Paste cu care iau legatura in fiecare marti seara pe 98,3 FM, te imbratisez cu asupra de masura. Esti un partener de drum lung si as vrea sa treci de la stadiul de comentarii seci si sentimentale la faza urmatoare: polemice si sentimentale.

soimu' spunea...

JENA DE A CERE RESTUL

In strainatate, la cumpararea unui produs, daca trebuie sa primesti restul exact, pai exact este, pana la cea mai mica moneda care-l compune. Fie si pentru 1 euro - acea moneda pe care, cu siguranta, o cunoastem cu totii -, vanzatorul este in stare sa iasa dupa tine din magazin, cu fisa in palma, si sa insiste sa o iei, pentru ca este restul care ti se cuvine.
Venind pe taramuri romanesti, unde leul greu are si copii, banutzii de 50, 10, 5 si chiar si 1, comerciantii (nu toti, e adevarat) te fac sa te simti vinovat daca, dupa ce ai cumparat un produs care costa 5 lei si 18 bani, mai ai tupeul sa astepti cei 2 bani rest. Am incercat, si am si reusit, sa cumpar dintr-o farmacie acest produs, cel de 5 lei si 18 bani si chiar m-am scotocit sa dau exact cat face, iar farmacista s-a uitat la mine de parca i-as fi platit in nasturi. Nu a spus nimic, dar in privirea ei am "citit" tot ceea ce avea in minte, parca era un personaj de banda desenata care are langa cap bula in care apar capete de mort, bombe si multe alte arme de razbunare. In alte magazine, cele cu profil alimentar, raspunsul cel mai des intalnit este "N-am sa va dau rest!" si ori pleci fara, ori te pricopsesti cu vreo caramea sau, ceva mai avantajos, cu o cutie cu chibrituri, insa cel mai rasfatat te simti cand primesti un pliculet de zahar vanilat.
Ma gandeam ca daca tot nu se tine cont de maruntis, de ce preturile nu sunt rotunjite, ca sa scape si vanzatorul, dar si cumparatorul, de un stres pur si simplu inutil.
Pana la urma, plata cu cardul bancar pare a fi o solutie buna. Macar acolo dai cat face si primesti si restul exact.

Andrei Păunescu spunea...

Soimule,
1.Fenomenul cu inapoierea restului e asa cum l-ai scris si ne scoate peri albi si o jena labartata.
2.Imi place cum scrii. De ce nu trimiti si la Flacara, unde public si eu saptamanal, macar cate un gand de felul asta, suparat? E nevoie de sange proaspat.
3. Si pe mine ma aduc la disperare preturile nerotunjite, dar, atata vreme cat rotunjirea se face 99% in beneficiul vanzatorului, el nu va afisa pretul care nu ii lasa loc de mici ciupeli.
4. Cauta pe You Tube piesa You shook me all night long a lui AC/DC, cantata de Celine Dion, si tot piesa asta, cantata de Shania Twain. O sa vezi ca au farmec amandoua. Sunt interesante si cele cateva episoade de Documentar Bon Scott, tot pe You Tube, unde fostul mare vocalist apare in trupe blande, cu uniforma dulceaga.

hippiepittis spunea...

Ai un blog foarte alunecos, pare literatura ermetica, sincer nu inteleg de ce ii faci reclama la Noi intre noi. Pare un zid de aparare, construit din ceata deasa, avand ca scop derutarea adversarului...
{.../A fi "ALTFEL" este un dar si un blestem totodata, iar daca stii cum sa-l porti te face sa stralucesti precum becul din camara plina cu borcane, praf si vechituri. ...}
Imi fac datoria si iti mai transcriu doua comentarii de alaltaieri, la care adaug mici explicatii necesare intelegerii, in rest subscriu la cele scrise deja de freeman...
1. {.../relativ la proverbul insinuat in prezentare , asculta "Poezie" de Mihai Codreanu ...}*
2. {.../relativ la "Saltul calitativ s-a petrecut. În prăpastie" , asculta-ti propriul DA, DA, DA! , si ia aminte ! ...}**

* POEZIE
Batranii spun ca apa trece
Si spun ca pietrele raman,
Dar lucrul altfel se petrece
Pe vechiul nostru glob batran.
Ca piatra, orisicat de tare,
Se macina si trece stand,
Iar peste trista-i macinare
Doar apele raman curgand.

**Daca intamplarea nu este o creatie literara, tocmai ai ratat sansa de a fi intelept...
"Inteleptul invata din greselile altora, desteptul invata din propriile greseli, iar prostul nici macar din propriile greseli"

Andrei Păunescu spunea...

Catre Hippiepittis,
1.Alunecos inseamna uneori ceva bun
2. Literatura ermetica face bine in doze mici
3. Cine nu isi doreste un zid de aparare, cand il construieste constient, chiar si din ceata deasa?
4. Nu e o vina ca mi se intampla sa trec prin prapastii si ca incerc sa derutez adversarul, fie el om sau gand
5. Mi-as asuma oricand blestemul de a fi altfel, daca asta ar insemna ca las in urma ceva care seamana a dar
7. freeman e baiat destept, iar versurile despre apa mai tare ca pietrele sunt mai adanci decat par la prima lectura

soimu' spunea...

Pentru hippiepittis, una, doua sau mai multe intrebari:

A spune proverbe este un fapt minunat, dar a le spune intr-un anume context inseamna ca se face referire la cineva sau la ceva. Mi-ai starnit curiozitatea si chiar as vrea sa aflu CINE este cel care "tocmai a ratat ocazia de a fi intelept", CINE este "desteptul care invata din greselile altora" si CINE este "prostul care nu invata nici macar din propriile greseli"?
"Intamplarea" este intamplare si o luam ca atare. De ce trebuie sa fie neaparat "o creatie literara"? Doar pentru ca se afla, pusa in cuvinte, pe un blog? Intamplarea poate avea forma de reclamatie, de greva, sau poate fi, la fel de bine, o scrisoare de dragoste ori de adio...
In rest, numai bine!

Ariadna spunea...

Fiecare cu ce-l doare...
Un parinte care moare,
O pustoaica poate n-are,
El iubeste pe cutare.

hippiepittis spunea...

Pentru Andrei
1,2,3 - Stiam.
1 si 3 - Am aplicat si noi metoda, in cu totul alt stil...(vezi site www.geocities.com/hippiepittis)
3.cunosc si aplic in curent in practica, inclusiv in situatii de mare raspundere si stres(***)
4.Nici unul din noi nu te-a considreat adversar!{.../****...} -si parca eram "Noi intre noi"...)La general, ai perfecta dreptate...{.../Ai insa grija la sergent!...}
5.Esti asa cum esti, sau nu esti deloc! Nu tu alegi cum esti. {.../Evident, poti fi ajutat sa proiectezi pe pereti umbre care seamana sau nu cu tine. Si de-ai sti cati gura-casca se uita pe pereti!...}
6,, cu "h mic te rog, ca altfel iese altceva!
7.***** (stelute->mail privat)

Pentru Soimu'
1.Nu scoate din context. Te rog asculta Da,da,da, lasa banda sa mearga in timp ce citesti postarea de pe blog a lui Andrei, documenteaza-te cand a cantat Andrei piesa, si apoi asambleaza.
2.E crucial daca e o intamplare reala sau una imaginara, nu crezi? Postarea noastra are rost doar daca intamplarea este reala. Altfel ar fi o tentativa de incalcare a Dreptului la a-ti imagina ce vrei ,si deci ceva absurd.

Pentru Adriana.
Cool. (si la propriu si la figurat).{.../ Nu uita insa ca deasupra Sacrei banalitati nu este vid...}

soimu' spunea...

Multumesc pentru raspuns hippiepittis, insa te contrazici:
"2.E crucial daca e o intamplare reala sau una imaginara, nu crezi? Postarea noastra are rost doar daca intamplarea este reala. Altfel ar fi o tentativa de incalcare a Dreptului la a-ti imagina ce vrei, si deci ceva absurd." Pai ori e musai sa fie reala, ori cineva ne-ar incalca dreptul la a ne imagina?
Mai alunecos decat blogul acesta, mult mai alunecos si incalcit este textul tau. Se simte ca gandesti mult mai mult decat scrii, iar dupa ce-ai scris, rezulta ceva ce numai tu poti intelege, aluziile pe care le faci au un substrat numai de tine stiut.
PS Nu cred ca intamplarea povestita la care ma trimiti spre a o citi si de a o combina cu piesa muzicala este una imaginara. Fabulele sunt in alta parte...

Andrei Păunescu spunea...

1. Pentru Hippiepittis si Soimu':
Vad ca va certati, asa ca nu va deranjez. Nu ma deranjeaza ca va impungeti la mine acasa, atata timp cat nu va trageti de par, ci va bateti in ganduri.
2. Pentru Ariadna:
desi destul de simple in aparenta, versurile cred ca ascund ceva ce inca nu am deslusit. Adica: unde e pustoaica, ce nu are ea, cine e ala care iubeste pe cutare, cine e cutare? Imi dau seama ca iti place sa fii ca firul caruia i-ai preluat numele. Cu ce va mai pot fi de folos?

Andrei Păunescu spunea...

Ce mai faci, freeman

soimu' spunea...

Andrei,

Nu este o cearta. Nici gand de asa ceva. Eu incerc doar sa dau la o parte aburul sub care sunt scrise anumite propozitii/fraze care par a fi afirmatii facute in cunostinta de cauza. Daca hippiepittis ar putea sa fie mai limpede in exprimare si mai ales in aluzii, poate ca nu ar mai parea o cearta. Nu e rau sa vrei sa te lamuresti, nu-i asa?

hippiepittis spunea...

Esti fericit, Şoimule. Carpe Diam !
Sau, de la El, in stil microsoft:
{.../Fatal Error nr #. There is no water to boil in pot. ...}

soimu' spunea...

hippiepittis, m-am documentat, asa cum m-ai sfatuit, insa tot n-am inteles unde bati. Piesa DA DA DA e cantata in limba romana la vremea ei, in perioada in care a si aparut in varianta originala a grupului TRIO si legatura ei cu textul postat de Andrei pe blog este (repet) una pe care, pare-se, o observi doar tu. Ori ai imaginatie foarte bogata (!), ori ai puteri paranormale (?...), nu stiu, in orice caz, raman multe necunoscute in ecuatia prezentata de tine.
Stiu ca nu voi primi un raspuns, si totusi te intreb: cati ani ai?
Si, apropo, mi-ar placea foarte mult sa citesc o creatie literara care sa-ti apartina, ca la comentarii (si judecati) ne pricepem toti...

damiana spunea...

bafta maine seara! este un spectacol asteptat de mult si de multi...pacat k nu voi putea fi acolo.

hippiepittis spunea...

Pentru Andrei si pentru Soimu'
Legatura este -> Viata e un compromis iar diplomatia nu este o arta a elitelor.
Da,Da,Da
(...)
Aveti cuvantul meu de OM
De cand am coborat din pom
Ca doar maimutza, ciorna mea
ori zice NU ori zice DA. (...)
Pt. Soimu': Realitatea cu privire la ipoteze este ca am ceva capacitati paranormale, nimic din ce tastez eu nu este imaginatie sau literatura (!!!). Intra pe www.geocities.com/hippiepittis si exploreaza cu atentie site-urile in care ajungi. Atentie, sunt multe pagini secrete si greu accesibile, ca si link-uri surpriza. Eu sunt de 4 luni si 1/2 un fel de purtator de cuvant... mai ALTFEL. (o experienta noua, cu toate ca ma ocup de paranormal de peste 10 ani!)[serios; si NU este o chestie foarte placuta!]. Daca esti un cititor ff atent, afli si cam ce varsta fizica am...
Pentru Ariadna: Daca "el" sunt eu, atunci ar trebui sa scrii "Cutare" !.
Pentru Andrei: Succes la Om Bun! Vei fi privit.

CARMEN DINCA spunea...

Andrei,
Felicitari pentru textele bine scrise. Mi-am insusit mustrarea si iata-ma cu primul mesaj. Nu pentru ca vreau sa-mi mai vizitezi blogul ci pentru ca am nevoie de criticile tale constructive. In privinta lui Tataie, am glumit, dar neajunsul mesajului scris e ca, nu poti percepe zambetul din coltul gurii. Oricum, raspunsul tau m-a trimis direct la textul scris de mine. Recitindu-l nici eu insami nu am zarit zambetul. Asa ca, imi cer iertare.

soimu' spunea...

hippiepittis

Spui: "Eu sunt de 4 luni si 1/2 un fel de purtator de cuvant... mai ALTFEL" (daca socotim timpul care s-a scurs din 5 august, cand a murit Motu, sunt exact 4 luni si jumatate, dar al cui purtator de cuvant mai altfel esti tu?) si "[serios; si NU este o chestie foarte placuta!]". De ce nu renunti, daca nu este o chestie foarte placuta? Cat despre site-ul spre care m-ai indrumat, arhicunoscutul sablon NO COMMENT este cam tot ce pot spune/scrie...
Fiecare este fericit asa cum doreste sau cum poate. Restul este DUST IN THE WIND (piesa a grupului KANSAS).

bettyboo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
bettyboo spunea...

Mi-a placut mult articolul impotriva mutilatilor sexului virtual, acum inteleg mai bine de ce au inventat "touchscreen-ul"...

hippiepittis spunea...

OM BUN, nu te supara frate, dar ma asteptam la altceva. Nu am venit cu sacul la tine, dar cu o punga de asteptari tot venisem! Citeste recenzia tematica a spectacolului la www.hippiepittis.blogspot.com
Restul iti scriu TOTUSI pe mail-ul personal, a fost destul de subtila atingerea din concert, nu cred ca s-au prins si altii, oricum dintre bloggeri nu te priveste decat pe tine.

hippiepittis spunea...

"Mutilatii sexului virtual"
In sfarsit ai pus si tu ceva important si de mare interes pe Blog! Era sa zic ca ai dat lovitura si ai gasit ceva omenesc ce Lui ii era strain! Dar mi-a adus aminte ca dintotdeauna au existat reviste porno (au avut o mare circulatie in Imperiul Roman, de ex.), si ca prima conventie internationala impotriva pornografiei s-a semant in 1921.(dupa o prima incercare in 1904...) Asa ca articolul tau nu se refera la o noutate, dar este foarte pertinent si este scris intr-un stil interesant, implicat si neplictisitor. Fenomenul este real, foarte grav, si necesita mai mult decat un semnal de alarma pe un blog si intr-o revista de club! Ar fi un subiect muult mai important pentru liceeni si studenti decat campania anti-spaga a lui S.Bodu!

hippiepittis spunea...

Soimule, se vede treaba ca esti bun la aritmetica, dar ai o mare problema cu materialismul dialectic... De ce continui, daca nu este o experienta prea placuta? Din IUBIRE si din dorinta de a invata. Si ca sa aiba unii o NEDUMERIRE

Andrei Păunescu spunea...

Raspunsuri catre:

1. Bettyboo. Imi place ca iti place, dar as vrea sa scrii mai detaliat despre subiect, daca tot e de interes. Cat priveste inventivitatea, ea e la fel de bolnava sau de geniala precum nevoia celor care o detin.

2. Hippiepitiis. E greu sa comunicam clar, pentru ca rar spui cuvintele pana la capat. In chestiunea sexului fara partener, am inteles si nu te-ai dat pe dupa tufe (vezi piesa ACDC "Beating around the bush", 1979). Dar, apropo de Om Bun, nu inteleg daca eu ti-am displacut sau Festivalul. In locul tau, eu as fi spus: Mai animalule cu chitara, renunta! sau Mai animalutule cu chitaruta, continua! sau Mai animalule-festivalule, esti corijent! si asa mai departe. Lamureste-ma! E mai bine sa iei o mangaiere sau chiar o nuia pe spinare, decat sa te invarti in ape tulburi. Oricum, mersi pentru interes si timpul cheltuit.

hippiepittis spunea...

Andrei, tu o cauti cu lumanarea. Citeste TE ROG mail-ul personal si recenzia tematica (adica referitoare la Florian) de pe blogul meu. Daca chiar vrei sa public ceea ce ti-am scris acolo, fac acest lucru in ianuarie. Azi e ultima zi in care am net.

soimu' spunea...

E oarecum normal ca unele discutii de aici sa aiba aspect de cearta, dar de la asta pana la "o cauti cu lumanarea" este cale lunga, si deja ne aflam in fata unei asa-zise amenintari. hippiepittis, ai scris, din pacate, aceste cuvinte si nu cred ca este indicat/corect/frumos sa emiti amenintari la adresa cuiva care nu-ti impartaseste parerile, convingerile si credinta sau care iti pune o intrebare pentru a se lamuri asupra misterioaselor tale propozitii lasate in puncte-puncte. Dar de la adapostul anonimatului e usor sa faci asta. De ce nu-ti faci cunoscuta identitatea, asa ar fi normal, si-atunci "lupta" ar fi dreapta?! Si eu ti-am cerut niste lamuriri si ai gasit potrivit sa-mi raspunzi cu "Si ca sa aiba unii o NEDUMERIRE". Mersi.
Prietenii tai (?) ce impresie au despre tine? Atat te mai intreb, ca ma tem sa nu incepi sa ma ameninti si pe mine...

bettyboo spunea...

Iata ca dezvolt: “Soft-istii” (asa ii numesc eu) sunt acea categorie de baieti proaspat aparuta, a caror sex-appeal isi consuma integral esenta in palma lor(sau “d’or” sau de dor). O vreme, i-am considerat narcisisti, caci, la baza, pasionati si inteligenti. Am crezut, candida, ca aptitudinile lor sunt mult prea pretioase pentru a fi raspandite oricui (ca isi pastreaza probabil bogatia la Banca de Sperma pt Genii) sau ca pur si simplu acorda o minima importanta poftelor carnii si aleg sa isi hraneasca mintea.
Am constatat ulterior ca “ei” sunt principalii consumatori de sex virtual, practicand cyber-sex-ul, vizitand toate site-urile porno si fiind perfect la curent cu “noile practici”, pozitii sau raritati in domeniu-delicatese! Si, da, extrem de mandri de asta (cel mai fericit caz e acela in care li se pare “banal” o contact cu o rata, de exemplu, sau stiu eu ce triple penetrari).
Stau pe aceste site-uri ca pe fluxurile de stiri.
Asta chiar nu ar conta, probabil, daca si-ar materializa dorintele in viata reala, care, la ei, de cele mai multe ori lipseste cu desavarsire, poate pt ca isi consuma intreaga energie acolo, sau pt ca au devenit incapabili sa comunice fara “touchscreen” (din cate stiu, la noi, femeile, butoanele nu se vad inca la suprafata, promit sa-mi cumpar un “enter” si un “ctrl+alt+del” cand se vor inventa).
Concluzia trista este ca nu vor trai nimic cu adevarat, pentru ca nimic nu se compara cu un eye-contact sau cu o piele catifelata (si de pielea proprie banuiesc ca s-au saturat)...
In plus, chiar si sexul “real” devine uneori “virtual”, asa ca daca il loc sa ne straduim prin orice mijloace sa-l imbunatatim, il abandonam definitiv pentru un voyeurism ieftin, ce se va intampla ? (Cred ca am intrat putin in panica...)

Andrei Păunescu spunea...

Catre Bettyboo
Imi plac comentariile tale la obiect, indiferent cat sunt de dure. Cat de bolnavi sunt cei fideli electrosexului si cat de bolnavi putem deveni noi, daca luam aceasta realitate, incet-incet, ca pe una normala! Bioenergeticianul Valeriu Popa spunea ca anumite lucruri sunt bune cat raman condiment, nu cand ajung aliment. Te mai astept cu texte de felul asta si cu orice reportaj despre situatii care te irita. Enervarea si ingrijorarea fac bine la mintea creativa.

bettyboo spunea...

Mutilatiii sexului virtual mi-a inspirat asta:
Societatea capitalista de consum excesiv a anilor 2000 are pentru mine o tara principala: a introdus pe piata sexul de unica folosinta (doar unii oameni sunt de unica folosinta, sexul nu), care se consuma frenetic, avand termenul de expirare identic cu cel al unui BigMac (maxim 15 minute pana sa devina plastilina), trecandu-se apoi, urgent la urmatorul raion care detine cu siguranta UPGRADES, iar, noi, avizi de informatiii, devoram tot ce e nou in graba, acumulam trupuri si achizitionam clipe pentru a fi IN, pentru a tine pasul, uitand definitiv sa ne intrebam spre ce ne indreptam (un gang-bang intergalactic???).


Norma anuala de parteneri se va incadra automat in niste tipare, probabil printr-un nou program de contabilitate furat de pe ODC si la fiecare inceput de an, va trebui sa ne finalizam business-planul cu graficele aferente luate cu copy-paste din kama-sutra.SEX-onista? In vremurile bune ale lui Michael Douglas, se numea SEX-aholic, ceea ce era chiar simpatic, avand in vedere ca dependenta de sex este o slabiciune umana.
In anii ‘80, a fost infiintata Sexaholics Anonymous, la care se poate adera prin simpla manifestare a dorintei de a nu mai pacatui si de a deveni “sexually sober” (amuzanta asocierea termenilor dorinta si pacat,nu?)
Vindecarea se face in 12 Pasi incepand cu Admiterea neputintei noastre in fata pacatului, trecand prin Intocmirea unei liste a persoanelor pe care le-am ranit, pentru a le cere scuze si terminand cu Iluminarea spirituala rezultata din acesti 12 Pasi, care trebuie raspandita si aplicata in toate activitatile cotidiene. Nu e intamplator faptul ca anii ’80 au ramas in amintire ca generatia kitsch, reactie penibila la adresa miscarii flower-power. Dar macar avea meritul de a ne distra. Ma si vad scriind mii de pagini de mea culpa fostilor mei prieteni (personajul Samantha din Sex&The City, intrebata cati parteneri a avut, a raspuns:”Luna asta?”) in care sa le descriu cu lux de amanunte cum i-am inselat din cauza unei Puteri superioare care m-a obligat sa o fac, eu neavand nici o vina fiind total neputincioasa in fata tentatiei (dixit Oscar Wilde), culmea e ca putinii carora chiar am incercat sa le explic asta, s-au albit la fata si au incercat sa ma faca sa dispar cu o cruce si o legatura de usturoi!
Concluzie: Intre “sexually sober” stil ’80 si “sexually passive” stil roboteii anilor 2000, incercati doar sa ENJOY (eu sunt generatia Coca-Cola, scuze) sau in cel mai rau caz Just do it! (dar cu grija, sa nu fie imitiatii chinezesti)

bettyboo spunea...

Craciun fericit!Sa ai parte de multe clipe frumoase!

Unknown spunea...

CRACIUN FERICIT ALATURI DE FAMILIE!!!

Andrei Păunescu spunea...

Catre Bettyboo
E o placere sa iti citesc comentariile. Pana la un moment dat, chiar nu imi dadeam seama daca esti femeie sau barbat. M-am lamurit, desi mi-ar prinde bine o confirmare "neputincioasa". Cati ani ai, ce scoli ai facut, din ce mediu vii si cu ce te ocupi? Te asigur ca nu pun astfel de intrebari decat celor care imi starnesc interesul. Iti intorc urarile de sarbatori.

Catre Damiana
Parca ai plati pentru fiecare cuvant pe care il scrii! Ti-e lene? Cred ca ai idei, dar ti-e greu sa le scrii si nu e bine. Multumesc pentru gandul bun de Craciun si sper sa ai parte de binele pe care m-il doresti.

Andrei Păunescu spunea...

In raspunsul anterior catre Damiana, evident ca e gresit pusa cratima la "m-il", asa ca fac rectificarea cuvenita: "mi-l doresti".

bettyboo spunea...

Ti-am raspuns pe mail.

Unknown spunea...

Din fericire, domnule Paunescu, cuvantul "lene" nu exista in vocabularul meu...daca m-ati cunoaste ati intelege de ce spun asta. In concluzie, nu este vorba de lene.
Asteptam o reactie de acest gen din partea dvs. si ma bucur k nu mi-ati inselat asteptarile.
Nici eu nu o sa va dezamagesc.

Andrei Păunescu spunea...

Catre Bettyboo
La Proplaca, la Proplaca
O sa mergem vara, iaca!
Si, cand vara nu mai este,
Sa i-o cerem lui Oreste!

Andrei Păunescu spunea...

Catre Damiana
Primul pas ca sa nu ma dezamagesti este sa scrii. Incepe cu un text scurt despre singuratatea de sarbatori. Eu caut sa nu dezamagesc, tocmai scriind sau cantand. Altceva nu cred ca stiu sa fac. Ce iese, nu eu pot evalua. Astept.

ana spunea...

la multi ani!
nu stiu daca sunt foarte potrivite cuvintele pe care le voi asterne, dar...Astept un comentariu dl andrei.

Decembrie, afara sub 0 grade. Este o seara friguroasa de luni, trecut de miezul noptii. Vreau sa vad un film, nu unul de groaza sau ocomedie...ci unul in care actorul principal sa fiu eu.
Cine sunt eu, ce caut eu aici?
Cata incertitudine!!Daca eu nu mai stiu cine sunt, oare stie cineva? Tu stii??? Cat doare asteptarea raspunsului...
Cer prea mult sa-mi urmaresc propria viata, asa cum urmaresti un film, tolanit pe canapea cu o punga de chipsuri in brate? Sa fiu protagonistul propriei vieti?
Acum stau in livingul mobilat recent, in fata unui LCD nou, dar parca locul meu nu e aici. Parca nu apartin acestei lumi superficiale, acestei telenovele cu happy end.
Inca astept sa se declanseze alarma telefonului (o alarma care scoala si mortii). Astept...astept...astept.
Totul este o asteptare.Nimic nu se mai aude, nici macar sonorul televizorului. Nu pot fi protagonistul propriei vieti, nu pot lua locul actorului. Pot doar sa-mi traiesc viata...fara un scenariu pus la punct.

Andrei Păunescu spunea...

Catre Ana
1. Si tie la multi ani!
2. Orice cuvinte care nu mint sunt potrivite.
3. Din punct de vedere personal, textul este peste media scrisorilor de destainuire. E buna ideea sa vrei un film in care sa te vezi ca erou principal. E interesant si ca refuzi teleovelismul superficial, ca asteptare din afara, si ca vrei o defasurare fara scenariu. Din punct de vedere literar sau jurnalistic, ca sa fie publicabil, ar avea nevoie de cateva indreptari. De exemplu:
- Iarna friguroasa de decembrie e o chestiune relativ banala. Ei si?
- Marile intrebari existentiale (cine sunt, ce caut, ce incert e totul...) trebuie puse doar daca dai si raspunsuri pe masura. macar paradoxale sau absurde, dar sa fie ceva oesit din comun.
- Nu, nu stiu cine esti, nici macar daca esti femeie sau barbat, desi semnezi Ana.
- Elimina punctele de suspensie prea dese, pentru ca tradeaza o saracie de posibilitati literare reale, de substanta.
4. Oricum, e ceva de inima ta si de condeiul tau.
Toate cele bune!

bettyboo spunea...

1."Lui Oreste i-o ceri tu!
Proplaca va fi Bamboo,
Vom fugi toti de Tiparu'
Si ne vom ascunde-n Valu'
Cui?"
2. Fetelor cu nume simplu le urez mult Inarritu (Alejandro Gonzalez).

lovefolk spunea...

Salutare tuturor.Nu stiu ce mi-a venit sa scriu pe acest blog azi.Poate ca sunt de vina dezamagirea si revoltarea pe care mi le cam aduc mai mereu sarbatorile.Si spun asta pentru ca observ cu mare tristete ca oamenii uita din ce in ce mai mult ce sarbatoresc de Craciun sau de Paste de exemplu.In general sarbatorile se reduc la alergatura dupa cadouri si/sau alimente, nervi, bani cheltuiti(si de aici o mare repulsie pentru sarbatori), munca multa, mancare ca la balamuc, bautura cat incape si somn.Si cam atat.Si cand vine intrebarea"Cum ai petrecut de sarbatori?" apare, invariabil, raspunsul"Am mancat, am baut, am dormit si am stat la tv sau am mers prin nu stiu ce carciuma"
Oare la asta se rezuma sarbatorile?Intreb si eu mai mult retoric.Nimeni nu se mai gandeste la Dumnezeu in zilele acestea, la nasterea lui Iisus Hristos(de craciun) la moartea Lui (de Pasti), la motivul pentru care s-a nascut sau a murit, la nimic.De fapt la cate nereguli sunt pe pamant si in tara la ce m-oi fi mirand?
Si daca "Craciun fericit!"inseamna mancare bautura si somn refuz sa mai urez Craciun fericit.

Scuzati-mi revolta.O seara placuta si un An Nou plin de binecuvantari!

innuenda spunea...

Înainte de toate, aş îndrăzni să-ţi sugerez că ar fi mai simplu să activezi comentariile pentru fiecare articol în parte. Eu am fost ferm convinsă că ai dezactivat opţiunea “comentarii”, pentru că la finele articolului, ceea ce găseam era adresa ta de email.
Întâmplarea a făcut să observ că există, de fapt, o asemenea rubrică, unică pentru întregul blog. Dar este cumva neproductiv să găseşti un singur loc pentru comentarii, la sfârşitul tuturor textelor. Nu de alta, dar până ajungi cu lectura la ultimul text, uiţi ce te aţâţase la primul. Şi chiar dacă nu uiţi, nu e nimerit să faci o sagă din comentariul tău, în cazul în care ai fi vrut să comentezi la mai multe articole.
Şi din acest motiv, o să comentez doar o frântură din “Saltul calitativ s-a petrecut. În prăpastie”

Spui tu acolo: câţiva paşi printre ceilalţiîmi sunt de ajuns să observ că axul meu nu-i acelaşi cu al celorlalţi

Am sentimentul, dragă Andrei, că asta este propria ta proiecţie în lume, unghiul subiectiv, aşteptarea ta care îţi premeditează nepotrivirea. Lumea e o alteritate cu milioane de capete, ar putea fi o hydră sau ar putea fi o ploaie caldă de vară; aş spune, parafrazând o vorbă celebră că nu de lume ţi-e frică, ci de necunoscutul ei, pe care-l percepi ca pe o însumare implacabilă de necunoscute. Toate spaimele tale ca individ coagulează în jurul mulţimii pe care ai programat-o mental să nu dea răgaz ezitărilor tale.
Dar gandeşte-te la asta şi altfel: dacă, de fapt, aşa te percepi doar tu în raport cu lumea? Dacă, privit din afara ta, apari perfect integrat în această lume şi, ca-ntr-o imagine rasturnată, ceilalţi te invidiază grosolan, pentru că se simt, aidoma ţie, izolaţi?!
Pentru o vedere clară este, paradoxal, nevoie să răsturnăm imaginea. Încearcă şi tu, măcar un contraplan. :)

Andrei Păunescu spunea...

Catre Lovefolk

Adaos la sarbatorile nauce de care ai scris: in acest an, au atins noi cote de prostie sms-urile cretine, sablonate si care nu trec prin mintea expeditorilor, ci doar prin degete. Ei le primesc si le reexpediaza, crezand ca da bine ceea ce fac. O sa revin, cu cateva exemple.

Catre Innuennda

1. Habar n-am cum sa modific setarea cu comentariile la fiecare text in parte. Spune-mi tu cum! Si eu sunt singur ca ar fi mai bine asa.
2. Cum altfel sa ne fie gandurile, decat propria proiecţie în lume, unghiul subiectiv, aşteptarea noastra?
3. Imi spunea o persoana foarte importanta pentru mine ca o ingrozeste cate certitudini am si cat de putine temeri. Asa ca eu imi caut dinadins temerile, ezitarile, necunoscutele, ca sa ma simt in viata.
4. Sunt sigur ca fiecare rana, privita dinspre o rana mai adanca, pare un fleac.
5. Am rasturnat-o deja si tot asa vad si ma vad.

hippiepittis spunea...

Despre cantat si despre Andrei. Categoric nu este cazul sa te lasi de cantat. Eu te stiu demult, si atunci aveai cantece mai bune decat ce ai cantat la Festival. (Te-am auzit cu "Totusi" pe un stadion cu Cenaclul. Te-am auzit si la o Gradina de vara pe Litoral cu "Da,Da,Da". Mi-a povestit cineva ce furori a facut Motu'cu "Da,Da,Da" asta imprumutat de la tine la un revelion la Gura Diham. Te-am mai auzit cu "In asteptarea lui Mos Craciun" pe o caseta a unui prieten. Astea toate inainte de 1990. Te-am mai auzit cu "Doamne Ocroteste-i pe Romani' pe Net, acum, dupa ce m-am trezit dintr-un lung somn (1994 - aug.2007) ...Poate esti mai valoros sub aspect de compozitor. S-ar putea sa ai dreptate. Ce-ti reprosez e ca iti place sa experimentezi si ca ii consideri pe cei din public ca fiind doctori-docenti in ceea ce canti tu, si plictisiti de ceea ce ai cantat cu cativa ani in urma. Iti reamintesc ca te afli in Romania si ca aici nu e o viata normala a muzicii Folk fara Cenaclul Flacara si fara un post de radio (cel putin) care sa emita numai folk autohton. Pun pariu ca daca ai fi cantat la "Om Bun" piesa "Da,Da,Da" (ca tot am pomenit-o pe acest blog de atatea ori) in deschidera minirecitalului tau, tinerii din sala ar fi ramas masca, si apoi ar fi aplaudat frenetic, nu din obligatie si respect pentru nume cum au facut-o in general (cu exceptia aplauzelor pt piesa "mahala"). Si daca ai fi incheiat cu "Doamne ocroteste-i pe Romani", nu cred ca ar fi fost nici o problema, ai facut oricum nota discordanta cu spiritul lui Motu (si indirect si direct), probabil ca ai fi fost retinut de public prin asta. Nu cred ca ai fi avut probleme, dar puteai sa-ti probezi curajul. Eventual scurtai daca vedeai ca e reactie contra puternica in sala, desi nu cred ca era cazul sa-ti faci probleme. Deci, daca tot vei face experimente cu piese noi si necunoscute publicului, vei ajunge sa fii perceput de catre tineri ca debutant, ca un om care-si incearca norocul in muzica Folk, ceea ce NU ESTI. Tu ai o istorie si cateva reusite certe, dar pe care nu ti le promovezi cum trebuie.
In aceeasi ordine de idei, sora ta dupa tata, Ana Maria chiar are/a avut voce. Probabil a mostenit-o pe maica-sa. Apropo, ai un "Sa fie pace in lume" inregistrat bine? Eu am reconstituit unul din bucatele, am muncit vreo 7 ore la el-e pe Neogen.ro la profiluyl meu-hippiepittis- , daca nu ai altul ti-l trimit cu rugamintea de a-l difuza, sa-l mai auda si altii, ca nu prea mai stie nimeni de Carmen Antal... Deci, revenind la intrebarea ta de pe Blog, persevereaza in muzica, si incearca sa-ti faci un mai bun mamagement al show-urilor, altfel spus, incearca sa depasesti obsesia asta de "maestru al maionezelor taiate". Apropo, ma intereseaza (Mith of Atlants) daca asa ai fost de cand te stii sau acest sindrom a aparut la un moment-dat (in acest caz e un blestem, si e posibil sa te pot ajuta sa scapi de el...)
Si apropo, ce-i cu parul ala tuns asa chilug? Deranjeaza. Nu e vorba de nota discordanta si nici de a fi altfel. E de prost gust in muzica Folk. Si se simte in gandurile salii ( !!! )

Pentru Soimu'
Mai baiete, tu ai un comlex al controlului. Iti place sa zbori sus, invizibil si necunoscut celor de sub tine si sa vezi tot fara sa fi vazut. {...//rade harb de oala sparta. El e mai anonim ca tine...} Nici macar un prapadit de blog nu ai. Eu am o prezenta COERENTA pe net[...] Si cu toate astea iti permiti sa ma critici cum ca scriu "la adapostul anonimatului"! Vezi-ti barna din ochii tai! (eventual fa focul cu ea, sa-ti mai incalzesti un pic Cuibul, Soimule...). In ceea ce priveste asa-zisa amenintare, ea se refera doar la demascarea IQ-ului tau real... (nici sa te documentezi ca lumea despre Da,Da,Da n-ai fost in stare, a trebuit sa scriu eu versurile si explicatia aplicarii lor la nivelul clasei a 4-a elementara ca sa pricepi si tu...) Halal shoim! Se sperie si de umbra lui, probabil...
---material scris in 25 decembrie 2007---

hippiepittis spunea...

Bravo pt. colectia de adevaruri de lume-noua publicata la "Abuz contra naturii"
Nu e frumos ca te-ai apucat sa moderezi comentariile. Din cate stiu eu, pana sa faci asta nu te-a injurat nimeni.
E adevarat ca era mult mai greu sa pui un comentariu, trebuia sa ai cont de Blogger!

lovefolk spunea...

Salutari tuturor si La multi ani pe 2008!!!
Cine imi spune si mie cam cum mai este in acest minunat "Mic Paris",care este Bucurestiul? Nu de alta,dar ar trebui sa-mi reiau frumoasele studii si ma apuca groaza cand ma gandesc cum arata capitala acum cand toti s-au intors din vacante, cand a nins de a rupt pamantul vreo 2 zile si, colac peste pupaza, acum ca s-a mai incalzit, a fost si putina lapovita ca sa fie treaba treaba(astea sunt informatiile mele).Din cate am vazut pe la tv ai toate sansele sa-ti rupi cate ceva pt ca nimeni nu se ocupa de nimic.Aaa...ba da.Ma scuzati...Se ocupa cineva.Dl Videanu care spune ca e pregatit sa opreasca circulatia in Bucuresti timp de 24 de ore ca sa se curete strazile si nu pot circula decat salvarea, pompierii si....masinile 4x4.De ce?Simplu.Pt ca el are masina 4x4.Ok.Si ceilalti care nu-s asa fericiti sa aiba masini 4x4? Pai cu mijloacele de transport in comun.Minunat!!!Nu cred ca va fi cazul sa se intample asta(sper sa nu fie cazul ca o sa fie crima si pedeapsa la metrou), dar cred ca ideea in sine ar trebui sa ne spuna ceva.De fapt,sa ne aminteasca ceva:suntem, si probabil vom fi mult timp de acum incolo, bataia de joc a celor care conduc si a celor cu bani in general.
Si acum stau si ma gandesc ce am rezolvat eu ca am scris asta?Ca probabil toti am ajuns la concluzia asta si toti o simtim zi de zi.Cred ca nimic nu am rezolvat.De fapt sunt sigura.Poate doar asa ca m-am mai descarcat putin ca ma apuca toti nervii zi de zi cand vad atata nesimtire in jur si rautate si mizerie si e fiecare pentru el si poti sa mori in mijlocul strazii ca nu intereseaza pe nimeni si poti sa fii cea mai mare valoare a acestei tari ca nimeni nu da prea multi bani pe tine, poti sa ai 3 facultati ca tot degeaba le faci(aici e de vina si sistemul de invatamant care tinde spre a fi infect pentru ca nu se mai face mai nimic nici prin facultati si-i tot o mizerie si acolo.Nu generalizez, dar in 90%din cazuri cam asa e)si mereu va veni cate un Neica Nimeni care sa te sfideze ca el e mult peste tine numai pentru ca are bani de la "taticu" sau de la vreo "matusa" si ca tu oricum depinzi de el(si asta pentru ca banii conteaza mult mai mult decat intelectul,pregatirea si caracterul cuiva).
Dar atat am intreb:ce ar trebui sa facem noi intr-o astfel de societate si de lume?Sa devenim ca ei pentru a supravietui?Mai suntem oare capabili sa ne pastram principiile dincolo de orice?Ma gandesc la oamenii care au murit pentru ca nu au vrut sa renunte la principiile lor in care credeau cu toata taria.Mai suntem noi capabili de asa ceva?Mai suntem noi dispusi sa ne crestem copiii invatandu-i ca banii trec la fel cum vin si ca din lumea asta plecam toti tot in patru scanduri indiferent ca te numesti Becali sau nea Popescu?Ca sunt lucruri mult mai importante pe lume cum ar fi iubirea(ce sentiment frumos pe care rar il mai intalnesc intr-o lume in care conteaza numai cati iubiti/iubite ai, in care numai cuvantul sex e pe buzele tuturor!Ma rog, despre asta poate scriu altadata), omenia, libertatea adevarata pe care numai Adevarul ti-o da?Oare o sa le mai spunem copiilor cat de important este sa zambesti cuiva, sa-i spui"iarta-ma"cand gresesti(fara sa te gandesti ca-ti scad gradele) si sa spui"te iert"cand ti se greseste (chestie pe care toti o spunem in Tatal nostru :"Si iarta noua greselile noastre precum s noi iertam gresitilor nostri", dar putini o pun in practica)sa spui "te iubesc" celui de langa tine, prietenilor, parintilor, fratilor fara sa te mai gandesti ca stia asta si nu mai are rost?Mereu are rost si ne-am invatat sa spunem "cat l-am iubit pe omul asta" abia dupa ce s-a dus si cat a fost langa noi am fost retinuti in a ne exprima sentimentele pt el.Eu cred ca mai exista astfel de oameni.Vreau sa cred ca mai exista astfel de oameni pentru ca altfel m-as usca inauntrul meu.
Haideti ca m-am intins la scris pentru ca mi-am adus aminte de toate datoriile cum se spune.Si tot as mai fi scris.Dar ajunge ca v-am plictisit.
Va salut pe toti si ma scuzati pt textul lung.Poate aveti totusi rabdare sa-l cititi.

Anonim spunea...

Se vede ca ti-a priit atat vacanta, cat si pauza, hippiepittis, ai revenit in forta.
Dar tu ce IQ ai de sari asa la lupte crancene? Nu ma compar cu tine, IQ-ul meu poate ca este unul miiic, discret, si nu cred ca trebuie sa faci tocmai tu caz din asta. Fiecare atat cat poate...
Am observat ca ai trecut peste intrebarea mea, aceea cu prietenii tai. Ma faci sa repet: prietenii tai ce spun despre tine?
Apropo de anonimat, eu ma aflu intr-unul pasnic, in comparatie cu anonimatul tau, care te plaseaza intr-o pozitie (verbala) usor violenta. La asta m-am referit.
Vezi tu? Capacitatile paranormale pe care (zici ca) le ai sunt concentrate intr-o singura directie: cea pe care vrei tu s-o crezi ca fiind reala. Mai gandeste-te si poate reusesti sa citesti si ceea ce nu am scris.

hippiepittis spunea...

Pt. Soimu'
1.Directia principala a studiilor mele in ale paranormalului este Radiestezia si nicidecum comunicarea cu cei din Lumea de Dincolo. Contractul din Hol este si pt. mine un experiment. Da o adresa de mail si putem discuta mai multe. Dealtfel am observat ca tu te certi in special cu formularile puse intre {...//bau!...} care ii apartin Lui. Si El are un IQ mult mai mare si decat mine si decat tine...
2.Prietenii mei ma cunosc demult si ma accepta in totalitate sau {...// doar atat cat de mare le e ce au sub fes...}.
In rest, numai bine si un an nou fericit!
P.S. Ne-a laudat Andrei la "Noi intre Noi"!

hippiepittis spunea...

Andrei ! In ultima vreme ne-ai rasfatat cu articole interesante aproape zilnic ! La cateva voi posta si eu cateva comentarii care probabil nu se ridica la nivelul postarilor...
1.Realitatea teve' nu e prima data ca imagineaza realitati virtuale pe sticla la comanda expresa a diferiti sponsori ! In acest caz poate fi vorba de {...//maestrii constructori-creationisti...} . ReamintiM aici ca multe din speciile de dinozauri aveau sange cald si erau acoperiti cu pene ( descoperiri recente din China de N-toate speciile de dinozauri rapitori alergatori). {...//Evolutia vietii pe Pamant spre OM este o succesiune de salturi si stagnari care la un studiu atent pune muuulte intrebari al caror raspuns ESTE vanare de vant. ...}
2.{...//"MC=C****". Omu' (cel putin) cat traieste, invata...}. Sa nu cumva sa gresesti atribuind Comunistilor inventarea cenzurii. Aceasta exista si la Romani, ca sa nu mai vorbesc de autocratiile "dezvoltate" din Evul Mediu. Intrucat ma numar printre cei ce au protestat la acest experiment facut de tine cu soarecele in mana, iti multumesc pentru revenirea la normalitate.
3.Decaloguri cool, de nota 10+, de 5*, etc. In subiectele care te pasioneaza, ai profunzime si nerv in exprimare. Felicitari.

Andrei Păunescu spunea...

Va rog pe toti sa comentati la articolele respective, am gasit setarea, ca sa nu mai mergeti la coada blogului. Mersi.

Anonim spunea...

felicitari! andrei dupa cum stii.. era sa nu mai am parte de bucuriile vietii!acum trebuie sa o iau iar de la zero.Si imi este f greu.

Andrei Păunescu spunea...

Catre Sora lunatica
Nu stiu cine esti, dar inteleg ca presupui ca stiu despre ce e vorba. Nu stiu, lamureste-ma mai bine, iar, daca vrei sa iti pastrezi ascunsa identitatea de altii, macar da-mi indicii in plus, ca sa te identific. Pentru ce ma feliciti, ce ai patit, de ce o iei de la zero etc? Astept.

Anonim spunea...

TE-AM FELICITAT PT TOT CE AI SCRIS AICI! NU POT SA CRED CA NU M-AI RECUNOSCUT! NU PT CE MI S-A INTIMPLAT!ITI MULTUMESC PT CA AI VENIT SA MA VEZI CIND STATEAM IN MARE NESIMTIRE UPE UN PAT DE SPITAL.ACUM S-A FACUT LUMINA?

Andrei Păunescu spunea...

Catre Sora lunatică
S-a făcut lumină, folkeriţo! Cum să nu vin să te văd la spital, cand tu, la un moment dat, ti-ai pierdut serviciul, ca sa vii sa ne vezi la Cenaclul de la Constanta, de mână cu alta lunatica? Se poate?

Cafeneaua Regina Maria spunea...

CATALINUTZA22, FOSTA ANONIMA CAREIA II PLACEA SA FILOSOFEZE S-A GANDIT CA E F TARE FAPTUL CA POTI SA SCRII CEEA CE GANDESTI SI CHIAR DACA RADE CINEVA NU POTI SA VEZI.
N-AM NIMIC DIN TALENTUL DVS DE A SCRIE DAR MACAR POT SA DAU DRUMUL LA TOTI PORUMBEII CARE-MI TREC PRIN CAP NOAPTEA, SAU POT SA COMENTEZ O IDEE DESPRE CARE AM CEVA DE SPUS VAZANDU-VA TEXTELE DVS.MA TOT GANDESC MEREU CAT DE NEDREAPTA E VIATA ASTA CU UNII.MA INTRIGA FAPTUL CA NE E SCRISA INCA DINAINTE DE NASTERE TOATA VIATA SI CA NOI NU PUTEM FACE NIMIC.

Andrei Păunescu spunea...

Catre Catalinutza22
1. E un semn de forta ca ai iesit din anonimat.
2. Cine rade fara sa ofere ceva mai destept in loc nu intra in raza mea de interes. Invinge-ti retinerile si calca-i in picioare. Daca aveau simtul ridicolului si teama de ce zice lumea, nu se afirmau nici Beatlesii, nici Salvador Dali, nici Edison, nici atatia alti inaintemergatori.
3. Apropo de talent sau de lipsa de talent, e o problema foarte imprevizibila. Uneori il ai, dar nu stii sau nu ai curaj sa il scoti la lumina. Sa stii ca marele meu chin, pana la o anumita varsta, a fost sa fiu pus (la scoala) sa scriu compuneri. Mi se parea ca pot face orice altceva, dar nu sa scriu, sa fiu creativ la comanda, si ma revolta ca nu ma puteam opune, pentru ca asa trebuia, asa se cuvenea, asa era programa...
4. Nu totul e scris si batut in cuie, fara a putea face si noi ceva. E adevarat, ca nu putem fi nemuritori, nu putem avea geniu la comanda si alte cateva, in rest, sunt atatea pe care le putem face. De exemplu sa fim fericiti, fiecare dupa masura sa.

spunea...

Blogul Adrian Paunescu (www.paunescuadrian.blogspot.com) functioneaza din ianuarie 2008. Am intrat, deci, in blogosfera.

ortina spunea...

Hello Andrei. Sunt Cristina Orinsky...am fost colegi de scoala o vreme ...remember? Felicitari pentru ...tot. Keep it up!

Andrei Păunescu spunea...

Cristina Ortinsky,
Cum sa nu te tin minte, mai Cristina? Tu pentru mine ai insemnat mult mai mult decat am insemnat eu pentru tine dintr-un singur si simplu motiv: eu am fost indragostit de tine si la gradinita (in stadiu rezonabil), si in clasa a cincea si a sasea, cand te visam si noaptea, si ziua, dar pe tine te durea in lungile tale picioare de inima mea franta. Habar n-ai de cate ori am dat tarcoale casei tale din str. Campina 34, sperand sa fii pe acolo, de cate ori o rugam pe Boldi sa iti spuna cate ceva din partea mea, de cate ori ma treceau calduri in stomac cand apareai pe str. sandu Aldea cu bicicleta sau pe jos in pantaloni scurti.
MUltumesc pentru ca m-ai gasit, dar iti mai amintesc si ca ne-am mai intalnit, cand erai colega cu Carmen, ca te-am condus cu masina pana la Romana, cand deja ne facuseram mai mari. Crezi ca pot uita asa ceva? Asa ca, desi nici macar nu te-am atins, nu te-am pupat, nu te-am imbratisat, daca iti foloseste la CV-ul personal, iti spun acum ceea ce bineinteles ca nu ti-am spus atunci: tu ai fost pasiunea inimii mele de pana am plecat din cartierul Domenii, adica dupa clasa a sasea. Sarut mana.

ortina spunea...

Dragul meu,

Cuvintele tale ma bucura nespus. Ma bucur sa aflu ca macar in copilarie am putut trezi astfel de pasiuni. Oricum, nu regreta nimic! Iubirile neimpartasite, secrete, sunt magice atata vreme cat sunt suspendate undeva in imaginar, ferite de riscul loviturilor dure ale adevarului care le poate ruina. Cine stie?... Oare daca lucrurile ar fi stat altfel, ti-ai mai fi amintit de mine azi?!?

Cu drag, Cris

fatima spunea...

contactați-l și problemele tale vor fi rezolva imediat. După ce a fost în
relație cu el timp de șapte ani, Mi-a lăsat, am făcut tot
posibil să-l aducă înapoi înapoi, dar totul a fost în zadar. L-am vrut înapoi
din cauza iubirii am pentru el, l-am rugat, dar el a refuzat, până când am
a explicat problema mea cu cineva online și ea a sugerat că eu ar trebui
mai degrabă ne un caster vraja care ar putea să mă ajute o vrajă să-l aducă
înapoi, dar eu sunt tipul care nu crede în vraja, am avut de ales decât să
încercați să-l, am trimis rolă vraja, mi-a spus nu a existat nici o problemă că
totul va fi bine înainte de trei zile, ca fosta mea va reveni la mine
înainte de trei zile Dr.EBHOSE poți să-l e-mail dacă aveți nevoie de asistență sau în relația pe ebhodaghespell @ gmail.com, am
promisiune, a aruncat vraja și surprinzător în a doua zi,
care a fost în jurul valorii de 04:00. Ex meu ma sunat, am fost atât de surprins, am răspuns
apela și tot ce a spus a fost că el a fost atât de rău pentru tot ce sa întâmplat,
că a vrut să se întoarcă la mine, că mă iubesc atât de mult. Am fost atât de fericit și
surprins. De atunci am făcut o promisiune că toată lumea știu voi
nu au o problemă relație, că le voi referi la vraja
pudră pentru a le ajuta. Oricine ar putea avea nevoie de ajutor de turnare vraja, sa
e-mail ebhodaghespell@gmail.com
De asemenea, el a aruncat atât de multe vraja cum ar fi,

(1) vreau ex-vă înapoi.
(2) Trebuie întotdeauna coșmaruri.
(3) Pentru a fi promovat în biroul tău
(4) Vrei un copil.
(5) Nu vrei să fii bogat.
(6) vrea să dețină soțul / soția să fie a ta pentru totdeauna singur.
(7) au nevoie de asistență financiară.
8) Nu vrei să fie în control de tine căsătorie
9) Vrei să fii atras de oameni
10) childlessness
11) NEVOIE DE UN soț / soție
13) cum să câștige LOTERIA DVS.
14) promovarea SPELL
15) vrajă de protecție
16) precizează BUSINESS
17) precizează treabă bună
18) leac pentru orice boala / h.i.v.
Contactați-l astazi pe: ebhodaghespell@gmail.com

Anonymous spunea...

Astăzi sunt atât de fericită din cauza ceea ce a făcut dr. Ilekhojie vieții mele. vraja lui este atât de grozavă și rapidă, nu am văzut niciodată într-adevăr un om de ajutor ca el, mi-a rezolvat problema pe care nu mă așteptam, am dat peste el pe oameni cu cărți de față, vorbind despre marea sa lucrare de vraja, i-am colectat contactul și am contactat el a răspuns imediat și mă întreabă despre problema mea, îi explic cu lacrimi, mi-a spus să-l contactez, nu ar trebui să-mi fac griji soțul meu va reveni la mine, în măsura în care încă îl iubesc, am fost uimit. Imediat mă întreb ce voi face pentru a-mi aduce soțul înapoi, el mi-a dat instrucțiuni și îi cer numele și imaginea pe care imediat o ascult și o urmăresc, mi-a promis că două zile soțul meu mă va suna să cred despre munca sa, sincer vorbind soțul a sunat, dar mi-e dor de apelurile lui, am fost atât de fericit. Mi-a promis că soțul meu se va întoarce acasă în 48 de ore și ar trebui să-mi deschid vatra și să lucrez cu el, ceea ce am făcut. Astăzi familia mea se întoarce din nou cu ajutorul doctorului Ilekhojie, mi-a adus înapoi soțul după ce m-a lăsat pentru o altă femeie în altă stare, știi cum se simte când pierzi soțul iubit pentru o altă femeie, faci orice pentru a-l obține înapoi. astăzi promit să împărtășesc și să povestesc lumii despre marea sa lucrare, pentru că astăzi sunt atât de fericită. contactați-l Dacă aveți nevoie de ajutorul lui Prea, ignorați dacă nu. Mulțumesc Dr Ilekhojie, "CONTACTAȚI prin e-mail gethelp05@gmail.com ,, Puteți să-l sunați sau să-l adăugați pe aplicația Whatsapp: +2348147400259

Unknown spunea...

Sunt copleșit de bucurie, mulțumită dr. Ilekhojie. Soțul meu m-a lăsat pentru o altă femeie câțiva ani în urmă și am fost foarte devastat pentru că nu i-am făcut niciodată nimic rău, am rămas cu cei doi copii ai mei și un job care plătește puțin. Aproape că am renunțat până când am văzut o mărturie online despre dr. Ilekhojie și am decis să-l contactez. I-am explicat problema mea și el m-a asigurat că voi vedea un rezultat pozitiv după 24 de ore, în mod surprinzător soțul meu s-a întors a doua zi după vraja implorându-mă să-l iert și mi-a promis că nu va pleca niciodată. Sotul meu s-a intors de 6 luni acum si nu am avut niciodata probleme, ma bucur ca nu m-am indoit de Dr. Ilekhojie pentru ca sigur poate rezolva orice probleme. De asemenea, îl puteți contacta acum pentru ajutor. E-mail: (gethelp05@gmail.com) Viber / WhatsApp: +2348147400259