22 februarie 2008

Catre toti vizitatorii si comentatorii, după 3 luni împreună

1. Pe 24 februarie 2008, blogul Andrei Paunescu implineste venerabila varsta de 3 luni.

2. Desi nu am primit inca nici un Oscar, nici un Urs de aur si nici din alt material, nici un Glob, ci doar cuvinte frumoase si cateva Palme, va multumesc ca ati trecut si ca o sa mai treceti pe aici.

3. Mai declar ca as vrea sa salvez balene si planeta, dar nu stiu cum.

4. Parintilor, rudelor, prietenilor, dusmanilor, cu si fara numar, etc le multumesc fix din pix, din cord ca sa fiu de acord, din chitara ca sa nu doara, din tastatura si, normal, din gura.

Foto: Ana Maria

18 comentarii:

Carmen spunea...

Bua seara.In seara aceasta mi-am facut timp sa trec "prin tot blog-ul".."Fara clovn" mi-a oprit respiratia.Si as vrea sa scriu ceva acum despre asta,insa e prea abrupt,adevarat,cinic , delicat si evident mesajul...eu asa l-am simtit..nu se mai poate spune nimic...
La cat mai multe luni pe blog!

Andrei Păunescu spunea...

Carmen,
Intr-o prima faza, este onorant sa auzi ca nu ti se mai poate spune nimic dupa un text publicat. In a doua faza, ai vrea sa stii cuvintele care vorbesc despre starea care a oprit cuvintele. Asa ca astept. Multumesc.

Diana spunea...

Sper ca acest blog să aibă o viaţă cât mai lungă. Deşi am descoperit blogul de foarte scurtă vreme, aproape ȋn fiecare zi, aştept cu nerăbdare un nou text.
Cam toată lumea vrea să salveze balenele si planeta, aşa că mai bine am incerca să ne salvăm pe noi ȋnşine prin puţină poezie şi cântec. :)

lovefolk spunea...

La cat mai multe luni si ani!Ma bucur ca am descoperit blogul.Mi-a cam lipsit in toata aceasta perioada in care nu am mai intrat.
Sunt convinsa ca si pe viitor voi gasi texte si poezii la fel de frumoase si interesante.Sau poate mai frumoase si mai interesante

Dan Tanasa spunea...

Draga Andrei Paunescu,

Iti multumesc sincer pentru gandurile postate pe blog. Ti-am urmat sfatul si am scos moderarea comentariilor. Sa poate si dusmanii sa ma injure in direct...:)
Ma bucur mult de acest...inceput..:)
Cu pretuire,

Dan

Carmen spunea...

Buna seara.In seara asta am trimis "fara clovn" cuiva care are foarte mare nevoie de aceste randuri.Ziceam ca m-a lasat fara respiratie pentru ca le-am simtit asa ca pe un adevar pe care-l stim cu totii,dar nu-l recunoastem..ca pe ceva atit de simplu si adevarat ca toate lucrurile din noi si de langa noi pe care le luam ca atare si nu ne dam seama ca fara ele nu am mai fi noi...Si "Clovn-ul" e omul din noi,omul de linga noi,visul,drumul,...
Seara minunata!

Anonim spunea...

Felicitari pentru toata activitatea depusa in slujba blog-ului!nu-mi sa cred ca au trecut trei luni,deja mi-am facut un obicei ca in fiecare zi sa citesc ce mai este nou postat,sa ma amuz ,sau sa ma intrig de unele comentarii!Ma declar cititoare fidela ,chiar daca de multe ori ma abtin de la comentarii.Multa inspiratie in continuare!Queenie

Andrei Păunescu spunea...

Queenie,
Stiu ca esti pe undeva pe-aproape, chiar daca nu comentezi. Dar ar fi bine sa dai cate un semn de viata de fiecare data cand intri. E ca si cum ai sti ca un prieten a castigat un loz si nu i-ai spune. Scrie! Mersi.

Andrei Păunescu spunea...

Carmen,
Se pare ca avem aceeasi stare la "Fara clovn". Eu am scris tot felul de versuri, dar numai la unele, putine, ma mai apuca emotia si mai tarziu. E cumplit sa traiesti starea de zadarnicie de a intra in contact cu platitidini, dupa ce ai avut la indemana reliefuri iesite din comun. Fiecare crede ce vrea despre identitatea acestui clovn, in biografia mea sa a sa, de cititor. De pilda, hippiepittis credea, firesc, ca e vorba de Florian Pittis, iar altcineva, care nu e in stare sa patrunda dincolo de sensul primar al cuvantului m-a intrebat, dupa Om Bun 2007, unde am cantat piesa, daca e vorba de clovnul de la vreo firma care iti trimite acasa Mos Craciuni si clauni, ca stie si el una buna, cu reduceri, dar vrea sa o schimbe pentru sarbatorile viitoare!?

Carmen spunea...

asteptam...
Si raspund repede si ca sa respect ce se scria un mesaj mai sus.Multumesc!O saptamina cu soare!

Andrei Păunescu spunea...

Dan Tanasa,
Cea mai mare bucurie a omului public ar trebui sa fie cand este luat in seama. Uneori, injuria e dovada cea mai puternica de implicare, din moment ce inamicul simte nevoia sa cheltuiasca munitie cu tine. Asa ca teme-te doar de ignoranta celorlalti, nu de critica. Asta nu inseamna sa nu recunoastem ca am dori macar un echilibru intre laude si contestatii.

Andrei Păunescu spunea...

Diana,
Lovefolk,
Ma simt responsabil, ca un pilot care va are in avion. Trebuie sa incerc sa nu va dezamagesc si sa va ofer ceea ce si voi imi oferiti, ganduri cu talc, comentarii si prilejuri de bucurie interioara.

Carmen spunea...

Si ma gandeam la felul in care avem nevoie mereu de confirmari...un gand,un rand.Oricat de puternic este un om interior,cu totii avem nevoie de confirmari.Si acasa,si in inima si intre oameni si la slujbe.Si din tot ce primim..singurul lucru care ramine sunt confirmarile spirituale si de suflet,cele care nu costa nimic tocmai pentru ca nu au o valoare comensurabila.Si spun asta pentru ca asa simt si gandesc si pentru ca am citit comparatia cu lozul castigat..si ma gandeam ca e atita modestie si adevar in acel rand ,lucru de apreciat peste poate...

vicvas spunea...

Draga Andrei,buna seara,sant Victor Vasilescu,cel care citeste cu interes Flacara.Iti pun aceiasi intrebare pe care i-am pus-o si tatalui tau:Pe cand va mai avea cenaclu Flacara forta de odinioara? Raspunsul tatalui tau a fost: "Cand vor fi tot mai multi cei ce-l doresc si-l pot organiza!.." Care este si parerea ta?

Andrei Păunescu spunea...

Carmen,
Pretul pe care il pun pe puterea confirmarii te rog sa il observi si din acest raspuns intarziat, dar care iti da dreptate si iti multumeste. Eu nu as putea face nici un pas fara sa ma gandesc ca este sau va fi cineva care sa il stie, sa imi dea semn ca are o importanta ceea ce fac sau ceea ce traiesc, pur si simplu.

Andrei Păunescu spunea...

Vicvas,
In acest subiect, nu prea putem fi plini de imaginatie. Spectacolele se fac daca e cineva care ia taurul de coarne, care face rost de bani pentru toate cheltuielile, care se ocupa de promovare, de instalatii si de celelalte care ar trebui sa fie fleacuri, dar care pe noi ne opresc, de atatea ori, sa ducem pe scena ceea ce stim, muzica, poezia si dialogul. Daca vom avea noroc de un asemenea om, pasionat si organizat, lucrurile se pot misca. Asa cum s-a intamplat in toamna 2007, la Casa Studentilor.

Anonim spunea...

Andrei,a fost o bucurie sa regasesc cuvintele tale aici. Am gasit blogul intamplator-imi place foarte tare Alice si am cautat sa aflu mai mult despre ea...Nu stim cate inimi ai ravasit...Eu am auzit prima oara de tine- ca "amorez" cand aveam 14 ani si colega mea de banca -Florina Bogdan- Drumul Taberii:), a lipsit doua saptamani de la scoala, neizbutind sa se desparta de tine nici zilele, nici noptile... Ma intreb ce "har" ai de inebunesti femeile, fie ele tinere sau mature...Mi-a facut placere sa te recitesc (am regretat disparitia ta brusca de la "Tango" pe care de-abia acum mi-o explic...), poate exista o cale de intoarcere....la Tango....si la sufletul atat de cald al lui Alice..Este tare trista... Si nu merita...Imi raspunzi?O seara buna, Andrei!

camelia spunea...

Buna seara.
O imensa si sfisietoare tristete insoteste condoleantele mele.
In rest, tacere si lacrimi.