12 aprilie 2008

Răsfăţul de la Cluj

Joi seara şi în primele ore de vineri (10-11 aprilie 2008), am cântat, după cum am anunţat, la Clubul Autograf din Cluj. Emeric Imre, gazda mea, a fost cam abătut că nu s-a umplut sala până la refuz (unii dintre fanii CFR Cluj s-au supărat că ai lor au făcut 1-1 la Urziceni şi au cedat Stelei locul 1), dar, sincer, a fost mai bine aşa, pentru că eu nu îmi doresc ca echipa trufaşului Paszkany să ia campionatul, având pe firmament acel "1907" ostentativ, adică un an când Clujul era sub ocupaţie imperială, nu sub administraţie românească!
Revenind la muzică, am cântat o mulţime de piese, a cântat şi Emeric câteva, iar la acompaniament au fost doi muzicieni talentaţi, Roger (clape) şi Zamfir (percuţie). În afară de piesele mai cunoscute (Amor cubist, Cosaş în fân, Haide mamă haide tată, Figuranţii, Doamne ocroteşte-i pe români etc), am cântat şi cântece noi sau pe care le scot rar pe scenă (Doctoratul în tristeţe, Să nu pleci, Să fim alături, Fără clovn, Anotimp secetos), ba chiar am improvizat o piesă pe Prostul gust suveran. Noaptea, după concert, o familie de iubitori de folk ne-a invitat la masă, acasă. Am povestit mai ales picanterii din turnee, Imi şi-a amintit de marile lui iubiri pierdute, iar eu, care nu prea mai mănânc noaptea (aşa am ajuns, din nou, la 88 de kile, nu fără ceva efort!), am băut o apă minerală şi m-am delectat cu nişte mămăliguţă cu smântână.
Vineri dimineaţă am fost invitat la un matinal la One TV Cluj, unde am avut de făcut slalom printre mici provocări şi doi travestiţi care erau şi ei în studio, dar a ieşit bine. Moderatorii au fost, până la urmă, pozitivi, producătoarea Raluca - de treabă, iar coprezentatoarea Bianca - foarte drăguţă, un fel de ediţie nouă a Alexandrei Dinu (Mutu).
Vineri la prânz am plecat din Cluj, pe un timp superb, am oprit câteva minute în Aiud, să îl salut pe vechiul prieten al familiei mele, dl Ion Cheţan, apoi am luat un tradiţional McDonalds la Sibiu (m-am reîntâlnit acolo cu fostul fotbalist Daniel Prodan, care cred că n-a uitat întâlnirile şi cântecele noastre de acum 10 ani din cantonamentele de la Săftica). Seara, am revenit în Bucureşti. Cam asta a fost. Şi a fost bine.

8 comentarii:

Diana spunea...

Se pare ca am pierdut un spectacol minunat.:( Ar fi frumos sa mai revii pe la Cluj!

Anonim spunea...

Ma bucur pt. dvs. ca v-ati simtit bine la Cluj si ca ati fost rasfatat.Toate aceste amintiri frumoase sunt adevarata dvs. bogatie si faptul ca reusiti prin muzica dvs. sa va apropiati oamenii si sa-i faceti sa iasa pt. cateva ore din starea lor de monotonie, banalitate si disconfort pe care le ofera viata de zi cu zi.Ce sa va zic, la cat mai multe concerte inainte si sper din suflet sa ajungeti o data si la Piatra Neamt(si sa fiu si eu pe acolo!)
Catalina22

Gabetu spunea...

Pana sa am eu norocul de vedea un spectacol de muzica folk, ascult emisiunea ta de marti.Numai ca atunci sunt eu cea rasfatata, nu tu :)"Mai e o clipa sau un ceas/pana la marele popas..."

Andrei Păunescu spunea...

Diana,
Ai pierdut ceva frumos, dar, daca organizam ceva in Bucuresti, recuperezi. Problema este doar unde si cand.

Andrei Păunescu spunea...

Catalina,
Eu merg cu drag oriunde sunt chemat, fara prea multe figuri si pretentii. Astept o chemare de la Piatra Neamt si acolo voi fi!

Andrei Păunescu spunea...

Gabetu,
Atunci, ne "vedem" la radio, martea de la 21

Anonim spunea...

Domnule Andrei, "2 travestiti"? Travestit nu exista ca substantiv in DEX... Doar ca adjectiv: cu sensul de barbat travestit in femeie. Ce ati vazut dvs. au fost doi barbati care fac parte dintr-o trupa de teatru ce prezinta astfel de spectacole in travesti. Potrivit opiniei dvs, Miluta Gheorghiu, Alexandru Arsinel, Stefan Banica ar fi fost...niste travestiti. Ca doar aia au facut si ei...
In rest, toata stima pt dvs!

Andrei Păunescu spunea...

Gayincluj,
1. Nu spun ca nu ati putea avea dreptate, din punct de vedere oficial, in acest moment. Dar dictionarele sunt facute ca sa fie actualizate din cand in cand. Cititi dictionare de acum 50 si de acum 30 de ani si veti vedea ca de multi termeni uzuali de azi nici nu apareau, nici macar ca familii de cuvinte. Oricum, multumesc pentru sesizare.
2. Va rog, nu cautati presupuse concluzii absurde ale mele, mai ales amintindu-i pe acei actori celebri de care eu nu am pomenit nimic. Poate ca a fost o scapare a mea, dar nu m-a interesat prea ADANC daca respectivii doi cu care m-am intersactat in studioul de la Cluj sunt doar actori travestiti sau sunt chiar oameni cu orientari sexuale neconventionale.
3. In rest, toate cele bune si pt dvs!