6 august 2008

Mă duc la Folk You 2008. Veniţi?

Joi, 7 august 2008, o să fiu la Vama Veche, unde o să cânt în prima seară a megafestivalului Folk You 2008, care va mai ţine încă două zile după aceea. Cu atâtea nume mari ale genului, încât mai degrabă ar trebui căutaţi cei care nu sunt, nu cei care vor urca pe scenă.
Mă bucur că m-a invitat Marius Tucă, pasionatul de folk şi rock căruia i se datorează evenimentul, deşi, desigur, îmi pare rău că a făcut-o în ultima clipă, după ce toate afişele şi listele de nume s-au tipărit şi s-au dat către lume, pe toate căile. Fără numele meu. Că aşa e omul cântător: un egocentrist care iubeşte să-şi vadă numele pe toate gardurile. Iar eu sunt om. Şi nu mă gândesc deloc că pe toate gardurile sunt atâtea nume, dimpotrivă, aş fi vrut să fie şi al meu.
Dar e bine şi aşa şi, cum nu sunt ranchiunos, dimpotrivă (mai ales cu Tucă), o să mă duc cu drag.
Voi nu veniţi?
Să cântăm Amor cubist sau Cosaş în fân sau Să nu pleci sau Să faci pe prostul sau cine ştie ce o să se potrivească pe plaja aceea rebelă, unde am fost şi anul trecut, doar să ascult?

26 de comentarii:

Anonim spunea...

Sa nu uitati sa cantati si melodia mea Sa nu poti sa pleci. Nu conteaza momentul in care ati fost invitat important este ca o sa fiti acolo. Neagra

Anonim spunea...

bafta andrei! damiana

Anonim spunea...

Andrei,
Tocmai ma gandeam ca vara asta-i pe sfarsite(asa se spune nu ,de azi chiar!)cand rasfoiind prin blog aflu ca vei fi la marea noastra ,in festival-mega:) zici ,si eu, ce daca-i pe sfarsite,cum stau pe scaun si ma nu indrazesc sa deschid ochii sa ma privesc in oglinda (sunt la hear-stylist)ma salta usor in scaun ,iar nu pot sa ma uit !parca as fi in merygoarround parc-asa ii zice ringispiel-ului in americana ,stati ca acum va fidelizez-si iar imi incolaceste suvita de suvita intre deste si cu milimetrica precizie taie si precaut fixeaza in pufuri mici ia uite,acuma chiar ma privesc si vad uncapsor vad un capsor a la angel Merkel ,ein-twei cu pamatuful peste nas ,ii surad fericita lui Angy in oglinda ,totul bine 100lei totul in singura mea zi de vacanta(Stilish) pe vara ce tocma trecu.
Astept impresii artistice nu precum ale mele,poze,poezie sentimente ,muzica si de-ar fi sa plec pe undeva iau cu mine toate cuvintele (fara sa rup pagina ,deci astept.laurawingfild

Anonim spunea...

Regret ca nu pot sa ajung in vama,mi-as fi dorit foarte mult sa vin la folk you,dar asta e...O sa fiu cu inima acolo,in acel colt de tara unde ma simt la fel de bine ca si acasa.va doresc distractie maxima,caci public pe masura sigur va exista,doar sunteti in vama veche.
UN SUFLET CE BATE ROCK,DAR SI FOLK...QUEENIE

Anonim spunea...

Lauro -
fata cu nume de ciocolata, lata , degresata, dar nu foarte pralinata.

Uite, imi iau nasul la purtare si iti pun o intrebare: ce-a patit suvita care, rasucita-n coafare (hai, pardon! ca mai stim si romaneste)te-a luat pe valul care, mintea iti cerea iertare, pentru aberarea mare, din capsor iesita tare, si cu suta (100 lei)in lansare, mmm...Vacanta trecu ca pamatuful peste nas !!!

Adica un altfel de : foaie verde plop, s-au copt castanii.

Deci, da, la urma urmei, nu cred ca e o idee ea sa iei cuvintele cu tine ... sunt bune de exercitiu.

daaaa' ne plaaaace de tine! ramai printre noi, ca mai avem nevoie si de amuzament.

Andrei,
ne-am folkui cu tine daca am fi mai aproape, dar noi cei care nu putem sa trecem prezenti, te asteptam cu mare drag pe youtube.


Anca G. cu tot cu sot(z) si mot(z)...si o moat(z)a

Anonim spunea...

Pentru adevaratii domni care:
1)Stiu ca monologul e o tehnica narativa ce reda spontaneitatea si bogatia fluxului gandirii
2)Si pentru adevaratii domni care stiu ca pseudonimul de mai sus nu e doar o marca de ciocolata,
De la Zaraza ,numai respect!

Anyry spunea...

Tot răul spre bine! Am auzit că numerosul public a fost încântat de apariţia ta, a cântat împreună cu tine în special "Amor cubist", "Să nu pleci" si "Doamne ocroteşte-i pe români" şi te-a mai şi aplaudat. Prin urmare ai fost o surpriză mai mult decât plăcută! Felicitări!

Anyry spunea...

PS: Evident, aştept(am) poze, întregistrari şi impresii.

Anonim spunea...

Cu-cu-bau!iar aţi plecat pe undeva?vrem noutaţi!

Anonim spunea...

Dna G-VGG,lasa fata sa scrie ce vrea!

loredana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Kannaary spunea...

Eu am fost plecata in lume si nu am putut fi prezenta ....(iarasi). Sper ca o sa ne introduceti cat de curand in trairile de acolo ca sa stim si noi cum a fost .

Anonim spunea...

Trairile de acolo ... cum ar fi ca in trei seri sa-ti reamintesti tot zbuciumul, tot adevarul, iubiri, despartiri, pe care muzica folk ti le-au cantat in vremi cand erai una cu sufletu-ti.
Un Folk you pe luna de-ar fi, din randu-ntai nu as lipsi!
Multumesc Andrei, eu acum te-am cunoscut.
Tudor

loredana spunea...

Cred ca ar fi interesant desi nu sunt familiarizata cu acest gen...pot sa spun ca am ascultat ceva mel de la Cenaclul Flacara si mi-au placut mult..domnule Andrei Paunescu am lasat un comentariu la poezia postata in 2 aug.Mi-ar placea sa-mi vizitati blogul si sa lasati o parere.

Anonim spunea...

Aţi uitat de noi?V-aţi luat iubita in spinare şi v-aţi dus la mare?

Anonim spunea...

Iubita lui Andrei,te invidiem!

hippiepittis spunea...

Intrucat nu am fost la Festival, am vizionat inregistrarea recitalului dvs. pe r3net.
Va felicit pentru participare si ma bucur ca ati cantat simplu, cu acompaniament de chitara, asha cum si-a dorit sa fie acest Festival cel care si l-a imaginat si apoi a organizat primele doua editii - Motzu Pittis .
Sa nu uitati sa anuntati pe Blog cand veti avea recital in Bucuresti!
Fiind vorba de aniversarea trupei Totusi va rog sa includeti in recital si DaDaDa, care este cat se poate de actuala.
Al dvs. putin luat, hippiepittis

carina_cont spunea...

Ce ne facem fara d-voastra? Inca tineti strans de vara sau unde ati disparut?

Anonim spunea...

nu stiu ce ne facem fara dumneavoastra? eu propun sa ne sinucidem in grup, pe strada dionisie lupu.

Anonim spunea...

A plecat si omul in vacanta cu femeia lui. Acu il bagati la contabilizat cu tot cu maturi si paturi ?! putin respect totusi...

Anonim spunea...

Dincolo de frustrarea cu trecerea numelui pe afise (nu ati uitat sa mentionati aspectul acesta nici pe scena), consider ca ati fost o prezenta incantatoare in spectacolul Folk You! V-am perceput usor neimplinit, ceva nu a fost in regula cu dvs pe scena. Cine stie ce nelinisti mai strabat si sufletele trubadurilor...

Anonim spunea...

şi nu am ajuns la nici o vamă, nu mai zic de muzică... ar fi o soluţie sa accesez radioul de aici... mă doare muzica folk... nu ştiu dacă poţi înţelege asta... mi-e frică de fericirea nefericirii... uneori e necesar să-ţi împietreşti sufletul pentru a supravieţui... de dincolo de toate dorurile mi-e dor sa va aud pe voi "colindători ai iubirii" fericiţi... voi care înseninaţi sufletele altora ar trebui să aveţi o porţie mai mare de fericire... cred că o aveţi atunci cînd sunteţi cântec, poezie şi vă dăruiţi însetaţilor de spirit... cu noutăţi când mai ajungi? ai văzut s-a dus vara şi a venit toamna... e atât de frumoasă... şi mi-e dor de dor, şi tac la marginea unui univers nerostit...

Anonim spunea...

şi-am uitat să-ţi spun cum ma numesc...în rîndurile scrise mai sus (Gabriela M S), mă iartă...conteaza aşa puţin asta... uneori e aşa bine să fi anonim...eşti într-un fel aproape liber.

Anonim spunea...

va cer o poezie despre dor.acel dor ce arde.Maria

Anonim spunea...

Anusyry, impresiile n-au fost atat de bune, se pare...sorry

Anonim spunea...

Ma duc la Dracu 2009. Veniti?