26 octombrie 2008

Ce am cu Dinamo


Răspuns unui comentator anonim, probabil dinamovist

Cu Dinamo am ce am de când eram mic şi adolescent şi vedeam cu amărăciune cum echipele civile, de pildă Craiova, pe care o iubesc, nu puteau face nimic împotriva abuzurilor echipei Securităţii, care manevra arbitri, transferuri, oficiali, la fel cum făceau şi Steaua (echipa Armatei şi favorita lui Nicolae Ceauşescu), Victoria (echipa Miliţiei bucureştene), Sportul Studenţesc (favorita lui Nicu Ceauşescu), FC Olt Scorniceşti (echipa din localitatea natală a fostului preşedinte), Flacăra Moreni (echipa unui oraş drag anumitor securişti de vârf, printre care Tudor Postelnicu).


Am antipatizat, ani şi ani, aproape la fel de mult şi pe Steaua, dar, de când a devenit o echipă privată, nu mai am sentimentul luptei inegale dintre ministerele militare şi formaţiile civile. Înţelegi acum?


În plus, Dinamo este un brand specific lagărului comunist, totalitar, care nu are corespondent în restul lumii civilizate. Au existat şi exista numai Dinamo Moscova, Berlin, Tbilisi, Kiev, Zagreb, Minsk, Bucureşti, Bacău, Piteşti. Nici urmă de Dinamo la Munchen, Londra, Paris, Roma, locuri unde eventualele echipe ale poliţiştilor joacă la amatori, în diviyiile inferioare. Aşa că diferenţa între Dinamo şi Adrian Păunescu este că unii sunt obligatorii, ca orice minister de interne, iar poetul este facultativ, unii sunt o anomalie a sportului în democraţie, pe când A.P. poate fi iubit sau urât la liber. Asta e.


M-ai auzit spunând ceva de Timişoara, Iaşi, Piteşti, Braşov, Arad, “U” Cluj, Constanţa, Galaţi sau alte echipe nedepartamentale? ? M-ai auzit urând ghinion dinamoviştilor în meciurile internaţionale? Nu, nu, nu!


Sper că m-ai înţeles şi mai sper că va veni ziua când vor dispărea cluburile structurilor pe care nu le poate controla nimeni, pentru că ele sunt controlorii societăţii.


P.S. Elegant ar fi să semnezi, odată ce intri şi scrii liber în casa unui om cu identitate la vedere.

Notă: imagine preluată de pe Google

8 comentarii:

Anonim spunea...

Nu sunteti singurul care are ceva cu Dinamo.Ma alatur si eu clubului.Si in aceeasi oala am bagat si Steaua.Mi se par 2 echipe de club false prin tot ceea ce fac, de la patron, la jucatori, la jocul practicat, la iubirea nemarginita pe care o afiseaza patronii celor 2 cluburi pt. echipele unde investesc.Ce urasc eu la aceste 2 echipe este ca sunt cele mai blatagiste din celebra liga a lui Mitica.Mai practica si altii astfel de metode, dar la ei sunt exagerate, iar unul dintre marii patroni, oierul nostru drag Becali, mai are si naivitatea de a spune pe post cum face el sa ajunga Steluta lui in fruntea clasamentului.Mereu, sau sa nu zic asa, dar in proportie de 98%Dinamo si 99%Steaua au castigat pe mana arbitrilor.Mereu au avut 12 sau chiar 14 (daca tinem cont si de tusieri) jucatori pe teren in loc de 11.Si ne mai miram apoi de ce ii salutam pe francezi cu "GIVE ME FIVE!".Cum sa faca fata in competitii europene , unde se practica fotbal adevarat, cand nu sunt capabile sa bata echipe de Liga a 2-a, sau echipe situate pe ultimele pozitii ale clasamentului.Cei mai josnici de la aceste 2 echipe mi se par patronii.Declaratiile lor sunt adevarate muze de inspiratie pt. carcotelile jurnalistilor.Chiar sunt curioasa pt. ca saptamana viitoare vom avea parte de marele derby, intre aceste vesnic, 2 rivale.Sa vedem atunci declaratii, rautati, jocuri de culise, joc de butoane si mai stiu eu ce alte siretlicuri.Si sa nu uitam apoi frumoasa cina de la "2 COCOSI", luata impreuna de Nea Gigi si de Shakira Borcea.Deci dragii mei stelisti si dinamovisti, tineti cu echipa voastra, dar nu va mai aruncati in afirmatii de genul:"Mama ce joc misto a practicat Steaua/Dinamo", "Mama luam sigur campionatul, nimeni nu ne sta in cale"(normal la blaturi o sa fiti campioni),"Jucam in Liga Campionilor!"(asta pt. ca ati transformat jocul national din aruncarea oinei in aruncarea brichetei sau pt. ca mai nou, cutia de table e de fapt o valiza frumos decorata la interior cu mii de euro).Militieni, sau oameni ai armatei, LASATI-O BALTA!
CATALINA22

Anonim spunea...

Oricine ar putea la fel de bine sa spuna ca Adrian Paunescu este "un brand comunist". Hai sa nu fim ipocriti acum! Nu era Adrian Paunescu obligatoriu inainte de 1989?! Pe cine pacaliti? Da, a fost uneori si impotriva regimului, dar sa nu spuneti acum ca a fost un persecutat!
Repet (si nu sunt dinamovist, ci stelist, dar nu suport perfidia, chiar daca e vorba despre atacarea clubului Dinamo): ceea ce ii reprosati lui Dinamo se poate la fel de bine reprosa lui Adrian Paunescu.
In textul despre Doina si Ion Aldea Teodorovici, presedintele actual al lui FC Dinamo, dl. Nicolae Badea, este gratulat de antidinamovistul care va aratati - intr-un mod penibil, cu batjocorirea emblemei clubului. Ma rog, atata puteti.
FC Dinamo nu mai are legaturi cu Ministerul de Interne -cu exceptia stadionului si a complexului sportiv puse la dispozitie de M.I.
Clubul Sportiv Dinamo - care are in grija sectiile de handbal, polo, baschet etc - da, inca are legaturi cu Ministerul de Interne. Sunteti confuz. Predati jurnalism, nu+i asa?
Vai de capul nostru!

P.S.: De ce sa spun cine sunt? Mai bine asa, polemizeaza anonim cu un anonim. E corect, nu?

Andrei Păunescu spunea...

Anonimule dinamovist,
Atatea prostii spui, incat nu ma simt dator sa precizez decat ca nu intelegi nimic, nici macar in ceea ce priveste chestiunea cu Nicolae Badea, despre care am spus mereu de bine, pentru ca este un tip pe care il pretuiesc. Chiar si asa, insa, i-am subliniat in mai multe articole publicate (in Fanatik sau Flacara) si personal ca a gresit tinta cand s-a decis sa intre la Dinamo si ca mai bine ar participa la ridicarea unei echipe sanatoase, de pilda Craiova. Asta nu e dovada de confuzie, ci este, cred, capacitatea de a nuanta, tocmai pentru ca nu vorbesc de rau tot ce este legat de Dinamo, de exemplu, pe presedintele sau, Badea. Acum ai priceput? Evident, nu!

Anonim spunea...

Anonimule craiovean,

1. Repet, nu sunt dinamovist, ci stelist. Chiar faceti parte din categoria celor carora trebuie sa le spui de doua-trei ori ceva pana pricep?
2. Va dati mare intelectual dar tutuiti cu aroganta o persoana care vi s-a adresat civilizat. Ne stim de undeva? Nu. Ati ajuns aproape de 40 de ani si inca nu stapaniti bunul-simt.
3. Mereu pe langa subiect. Chiar nu puteti retine esentialul unui text?
4. Are dreptate cel/ cea care spune ca aveti multa rautate in privire. Rautatea unui neimplinit. Probabil ca atunci cand sunteti sincer cu dumneavoastra simtiti apasarea neimplinirii dar pe blog sunteti viteaz.
5. Ura pentru Dinamo rimeaza cu ura din privirea dumneavoastra seaca. Sunt curios daca ati avea curajul sa va exprimati punctele de vedere si in fata unor suporteri dinamovisti. Dar am uitat ca sunteti numai viteazul blogurilor.
6. Inca o data va intreb, chiar sunteti profesor de jurnalistica sau e o gluma nereusita? Pe unde ati publicat domnule? Daca veti raspunde Totusi iubirea sau Vremea sau mai stiu ce alte inventii din astea, mai bine n-o faceti.
7. Pana cand domnule? Cat?

Anonim spunea...

Progenitura a lui Paunescu, tu vorbesti de chestii tinute in palma de vechiul regim? Tocmai tu? Cine era Adrian Paunescu inainte de 89? Nu era poetul de casa al Ceausestilor? Ala care le ridica osanale. Poate ati copilarit voi pe la Barca si vi-i draga Craiova, dar nu categorisiti U Craiova drept o echipa amarata. Crezi ca Mititelu e usa de biserica? Ca el nu cumpara si vinde meciuri? Ca nu foloseste bani murdari? Scuteste-ma! Stii, e ca si cum hotul striga : "Prindeti hotul!".

P.S.: Eu sunt alt anonim decat cel care a scris pana acum.

Anonim spunea...

Si crezi ca dinamovistii din Ardeal o sa-l voteze pe Adrian Paunescu? Tocmai i-ai furat un vot tatalui tau. Si o sa zic mai departe. Una e sa nu-ti placa o echipa. Dar tu urasti.

Anonim spunea...

"
În plus, Dinamo este un brand specific lagărului comunist, totalitar, care nu are corespondent în restul lumii civilizate. Au existat şi exista numai Dinamo Moscova, Berlin, Tbilisi, Kiev, Zagreb, Minsk, Bucureşti, Bacău, Piteşti. Nici urmă de Dinamo la Munchen, Londra, Paris, Roma, locuri unde eventualele echipe ale poliţiştilor joacă la amatori, în diviyiile inferioare"

ce bine ca Steaua (Rosie) e simbolul marii deschideri catre occident!

Che Guevara spunea...

Si Steaua si Dinamo sunt echipe artificiale. Ele au fost cladite pe structura altor echipe antebelice: Unirea Tricolor si Ciocanul - Dinamo si Carmen - Steaua si au intrat direct in Divizia A. Nu au jucat nici macar o secunda in ligi inferioare, desi o formatie noua ar fi corect sa inceapa competitia de la cel mai de jos nivel. Nu e cazul sa insir aici toate abuzurile pe care le-au facut aceste echipe de-a lungul timpului, dar nu sariti pe Andrei fiindca va spune verde in fata ceea simte fata de echipele voastre favorite. Fiecare om este liber sa aibe propriile simpatii. Daca vreti sa polemizati, gasiti alte subiecte.