20 octombrie 2008

Pentru că

Pentru că am undeva o glandă comună care se zbate să ţină minte binele, care înseninează gândul gri, părerea neagră.
Pentru că nu ştiu când vor veni ultimele energii frumoase de după primele vârste incerte.
Pentru că trebuia să mă fac terapeut policalificat, descreţitor de frunţi de lux, salvator antitornadă, relaxator şef şi bufonissim, dar mi-am deturnat cariera, după prima amărăciune: aşa am ajuns să am mai mult, dar să fiu mai puţin.
Pentru că sunt strâmb şi gândesc nedrept, în cheia primelor 69 de silabe.
Pentru că mă tratez cu deznădejdea că, fără valuri ucigătoare, marea n-ar putea da nici viaţă, ci s-ar retrage într-o baltă a primului depou.
Pentru că schimbătorul de viteze în serpentinele minţii îmi rămâne organul care mă face să trăiesc, să uit disperarea că linia prea dreaptă e sterilă.
Pentru că, fără teama că n-o să ne mai avem, ni s-ar uzurpa rădăcinile, ni s-ar usca sevele, ni s-ar anchiloza frunzele.
Pentru că de-aia sunt tatuaje permanente: dacă vreau să mai scap, trebuie să imi rup din carne taxa de răzgândire.
Pentru că am uitat să spun: fiecare zi îmi creşte pe calendar ca un tatuaj permanent.
Pentru că m-am luat cu vorba, cu privitul şi mă fac vinovat de omisiuni cu circumstanţe agravante.

18 comentarii:

Anonim spunea...

Pentru ca... sunteti ceea ce sunteti;pentru ca.. ganditi cum vreti ,nu cum vor altii;pentru ca... sunteti om si va comportati ca atare,pentru asta sunteti apreciat!
Queenie

Anonim spunea...

D3 Astept un semnal pentru postarea la capitolul bunicului Paunescu.Un chip monumental desprins parca din garda cavalerilor Regelui Artur coleg cu un alt personaj de capa si spada Jean Marais!Cu tatal Dvs.trebuie sa va depasiti genitorii!Multa sanatate,stima si aprecieri pentru contributia la promovarea muzicii nationale.DDD

Anonim spunea...

sau "anonimul rau", cum m-a numit gazda noastra cu privirea mustind a rautate si a stare de.. mai bine nu. Cine stie cum va reactiona.

eram convins ca gazda vigilenta va sesiza imediat confuziile - de altfel intentionate - si cu ele va incepe raspunsul. Pentru ca gazda nu poate replica decat prin chestiuni minore - vezi cazul "Goian" de la capitolul gafelor tv. El, plasatorul de virgule intre subiect si predicat, consemneaza greselile unor neinsemnati crainici. Un fel de hotul striga hotul!
Iar daca un comentariu ii este defavorabil, copilaros, te socoteste "rau" - vezi cazul acesta. Aspru barbat! Amuzant blog.

Anonim spunea...

Pentru ca esti tu, pentru ca ne faci zilele mai frumoase, pentru ca nu ne minti si mai ales pentru ca ne esti alaturi, pentru ca ne lasi sa intram in viata ta, pentru ca te stimam, pentru ca asa simtim iti multumim. Iti multumim ca esti si mai ales pentru ca te cunoastem.
Semnat Neagra

Mirela spunea...

inainte...
Nu poate exista in tine acea,,glanda''pentru ca tu nu poti face bine...nu poti chema energii frumoase pentru ca nu ai avut varste incerte...nu poti descreti frunti cu ceea ce ai si cand esti cine esti...nu pentru ca esti stramb ci pentru ca poruncesti celor drepti...nu pentru ca marea ucide sau da viata ci pentru ca nu stii ce e aceea deznadejde...
Pentru ca linia dreapta e intotdeauna cea mai scurta distanta,pentru ca frunzele tale au ramas intotdeauna inmugurite,iar sevele nu se usuca tocmai pentru a-ti infinge mai adanc radacinile in cel care esti...pantru ca ranile care ti le-ai face renuntand la un ,,tatuaj''al unei zile din calendar ar fi prea mici si ar veni prea repede si prea multi sa te linga -doar pentru a ti le cicatriza...pentru ca nimic nu e permanent si pentru ca...tu nu poti avea circumstante atenuante...
acum...
Doar iertare pentru cea care am fost...e drept ca nu poti ierta ,,pacate ''care nu le cunosti dar ai zis ca te multumesti cu faptul ca m-ai scos din transee si am capatat identitate iar eu multumesc,,sortii''ca nu mai vanez asemeni altora,,o virgula intre subiect si predicat''si ca te-am cunoscut asa cum vreau sa cred ca esti de fapt!

Mirela V.

Anonim spunea...

pentru ca (asa cum am si scris)intr-un sms nu incapea tot ce aveam in suflet din melodiile cu Tatiana Stepa si cu tine...pentru bucuria si emotiile din seara asta...pentru muzica si versuri..

Andrei Păunescu spunea...

Queenie, Neagra, Mirela, Carmen,
Atât: sărut-mâna pentru ce aţi scris!

Andrei Păunescu spunea...

D3,
Semnalul este dat, abia aştept ce aveţi de adăugat la capitolul care îl priveşte pe bunicul meu. Aici sau pe emailul meu.

Andrei Păunescu spunea...

Anonimule plat,
Din păcate, nu prea ai verva aceea spumoasă, care să îţi facă interesante comentariile. Zău că, dacă ar da semnul de talent al autorului, chiar insultele sau calomniile ar fi de citit (vezi-l pe Liv de mai demult). Aşa că, decât să mă ia somnul sau să fiu dezamăgit şi mai mult de lipsa dumitale de tăiş sclipitor, mai bine îţi urez o inspiraţie ameliorată, o zi înţeleaptă şi o noapte bună.

Anonim spunea...

Anonimul "rau" si, mai nou, "plat":

Sunt sigur ca gazda noastra "spirituala" stie de multa vreme ca sta in umbra. N-are cum sa invinga umbra. Ar fi putut, numai ca i-ar fi trebuit talent. Si-a incercat norocul concomitent in muzica, in literatura, in desen. Asta spune multe despre gazda. Niciodata n-a stralucit in niciun "domeniu" din cele de mai sus; n-a rupt gura targului. E si ea (gazda) pe-acolo. Umbra din umbra. In schimb cere altora "verva spumoasa" si altele pe care ea (gazda) nu le/a avut vreodata. Jenant.
Eu raman anonima, asa e. Stiu lucrul acesta. Mai ingrijorator este ce se intampla cu gazda. Nu degeaba am intrebat-o - cu bun simt - care e statutul ei intre o confirmare si o promisiune. Iar a dat-o-n giumbuslucuri salvatoare. Gazda se crede desigur o mare confirmare. Daca ar fi onesti, admiratorii ar recunoaste ca gazda e doar un fel de mama a ranitilor, cateodata ranita ea insasi. Iar eu nu fac decat sa pun sare pe rana. Va las la fel de nesarati atunci.
La revedere!

Anonim spunea...

@An.P: 3D A doua postare la C.P /Bitul cel mare!Denumire in zona Teleormanului despre Tata mare Tatal tatalui sau dupa Dumas tatal Autorul autorului.Batul cel mic/tatal mamei/tata mic.Cu stima si consideratie DDD

Anonim spunea...

Pentru că eşti Andrei, pentru toate realizările tale şi pentru toate nereaizările ce nu trebuiau să se întâmple, pentru că eşti exact aşa cum eşti numai gânduri bune şi la cât mai multe zile senine şi pline de realizări scontate. Mi-e timpul strâmt, mai trec rar pe aici, dar mă bucur ca eşti şi chiar dacă unora le pare aiurea - îmi eşti drag, frate de suflet, frate de iubire, şi mă bucur sincer pentru fiecare realizare a ta.

Gabriela MS

Anonim spunea...

Neagro -

esti politicoasa pana si sub unghii, doar daca nu cauti o excitare, ca multe alte fete/femei de prin blogul asta. Omul asta te lasa, si pe tine, cat si pe celelalte(ceilalti) in viata lui, pentru ca are nevoie de o serie de confirmari si validari, si care, din pacate, sunt inradacinate in confuzia personala cu care se confrunta. O validare la nivel intim, personal, sexual, social, dar nu profesional. Profesional, e un tip ok, usor deasupra presei de mediocritate. Nu are un talent stralucit, nici la cantat, nici la corzi, nici la scris. Ca profesor, nu ma pronunt, pt ca nu stiu. Te uiti la Banica Jr, sau la Piersic Jr, si le vezi stralucirea, fiecare prin nisa lui; dar cand cresti in eclipsa, pe cat de geniala, pe atat de dominanta, a marelui poet, si dai din coate , mai mult, administrative, si nici macar nu ai puterea sau resurse (talent)sa-ti creezi o nisa, atunci te hranesti, si-ti indopi virilitatea (recunosc, dupa cateva tentative, am mari dubii), iti resetezi ambitii, orgolii, si mai prizezi o doza virtuala de "bagare de seama"... In acelasi timp, ma indoiesc ca dezastrul in viata personala provine pe fondul "nu sunt pregatit sa ma asez", "nu cred in casatorie". Gazda noastra se impacheteaza si bandajeaza cu iluzii lascive, adora auto-victimizarea si continua sa traiasca usor paralel cu realitatea, cu moralitatea, dincolo de respect si moralitate. Ba mai mult, din incapacitatea de asumare (nu numai de sine), croseteaza argumente nocive la adresa fostelor doamne. Si da-mi voie sa subliniez DOAMNE. Si tot comentariul meu a plecat de fapt si de drept de la "nu ne minti si ne esti alaturi". Cu mii de scuze la purtator, am simtit cu mi se aprind calcaiele. Andrei, acest tip cu o fatada de naivitate, un zambet, aparent, cald si nonsalanta boema, si care, nu e deloc un om rau, dar minte si exagereaza mai mult decat media / cap de bucurestean. Sau poate asta e nisa "baiatului lu' tata"?
Daca nu ma crezi, de exemplu, intreaba-l de cate ori a scris el insusi, comentarii pe acest blog sub alta identitate. Fa un test, ca acum, n-o crapa nimeni.

Oricum Neagro, e bine sa porti respect si sa fii politicoasa, dar casca ochii, pt ca realitatea e usor distorsionata pe acest blog.
Noapte buna.

Semnat,
"Anemona"

Anonim spunea...

ANONIMULE RAU, PLAT SI SARAT -
nu stiu daca e din cauza faptului ca e prea tarziu, dar am senzatia ca esti confuz pe plan sexual, doar daca nu ma refer la anonimi diferiti. Intr-un comentariu spui, eram convins", iar in altul, putin mai jos, spui "raman anonima".

Oricare ar fi cazul, si/sau sexul, ideea e ca, asa si atat cat am putut sa citesc din ce ai postat, iti dau dreptate.
Dar crede-ma ca raspunsurile gazdei de pe blog nu sunt in realitate premeditate. Asta e si stilul lui de a trai. Uita-te in dictionar la urmatoarele si daca le intelegi definitiile, iti intelegi gazda: pubertate intrerupta, moralitate si discernament nedobandite, haos negat, iresponsabilitate, neasumare, demasculinizare juvenila, deficit de putere de decizie (si testosteron), erectii cronometrate, femei disconsiderate, copii abandonati, ... sa mai continui ?

Asa ca pastreaza sarea pentru bucate alese. Si nu pleca de pe blog suparat(a), pt ca e loc si de mai rau.

Noapte buna.
aceeasi "Anemona"

Anonim spunea...

Femei parasite, va doresc sanatate in scop de longevitate! Traiti sa ne vedeti fericiti si casatoriti!

Anonim spunea...

D3 A treia postare la bunicul C.P.DDD

Anonim spunea...

Pentru ca inelul nostru are ca zona erogena inelarul de la mana stanga si ca efect secundar cresterea consumului de Rudotel in cartierele bantuite de corpuri uitate, senchiu!

mam spunea...

frumooooooooase comentarii !