17 ianuarie 2009

Ciocănitoarea Woodrea, între Taifunul Băs şi Cocoş Anel

A fost odată ca întotdeauna o ciocănitoare, Woodrea, pe numele ei de păsărică. La măritiş, păsăruica a declarat în faţa papagalului credul de la primărie că se va da pe corpul ei rubensian numai cu Cocoş Anel, până ce moartea licenţelor îi va despărţi. Dar codobatura neastâmpărată a sărit din cuib şi s-a depărtat atât de mult de parcarea conjugală, până şi-a pierdut busola şi a luat-o, când pe sus, când pe jos, Taifunul Băs, s-o scape din vrie. Acesta e riscul în sporturile extreme, practicate fără licenţă şi fără echipamentul obligatoriu din prospect (chiloţei cu ţepi, sutien cu şmirglu, strugurel antiderapant, jartele cu piton etc): dacă eşti fată cuminte, eşti luată drept o cârnăcioară blondină fraieră de Pleşcoa, pe când, dacă eşti fată rea, eşti luată de copan şi dată de-a dura pe scările guvernului, boc-boc!, până îţi apare în prag ministerul turizdelor platinate, ecumenice din cap până-n picioare cu drept-credincioşii şi mai ales cu ateii, fie ei marineri sau ba.
Dar Ciocănitoarea Woodrea nu a îmbrăţişat această carieră (impregnată pe veci de inconfundabilul Taifun Băs) numai din talent, numai cu ce a primit de la natură. Zburătoarea a ciocănit mult până şi-a desăvârşit studiile, dormind sub pernă cu maxima care spune că reuşita înseamnă 10 % inspiraţie şi 90 % transpiraţie. Şi dă-i şi transpiră, şi pune-te pe tocit! Dreptul a învăţat-o că nu e bine să te pui rău cu piratul din poveste, că durul odată te trimite pe şoseaua de centură, ca pe Lavinia Tandru, de nu mai pupi demnitate publică. Stângul a învăţat-o că, dacă eşti o Miss cuminte şi stai cu Roburta pe carte, ajungi la ce cameră vor sfincterele matale fermecate. Ba chiar poţi ajunge pe podiumul marilor funcţii endocrine din stat. Păsăroaia noastră a mai studiat cazuistica ministerială şi, precaută, dând foarte rar cu stângul în dreptul, a băgat la cap că, şi dacă eşti cam boangiu, dar ştii să nu faci mutre de mică la arătat chiloţeii lui nenea căpitanul, prinzi de nu te vezi executivul gros, din ce parte îţi place mai mult. Sau mai tare.
Aşa i-a venit Ciocănitoarei Woodrea ideea că, din moment ce există precedentul cu Ancuţa Boagiuţa, care s-a aşezat pe jilţul încă fierbinte, abia eliberat de Băs la Transporturi, dânsa de ce nu ar putea fi prima fomeie româncă şefă de stat, în orice poziţie, numai cotroceană să fie? Istoria României are dreptul la mai mult decât la succesurile limitate ale celor câteva Elene, care nu au cutezat mai sus decât umilitorul cabinet 2. Tradiţia misogină, care nici sub Cuza, nici sub Ceauşescu, nu a fost pusă cu botul pe labe, trebuie oprită! Argumentul suprem abia acum ni se relevă, din informaţia şic, venită pe surse, cum că niciuna dintre fostele Lenuţe nu a ştiut cu ce să-şi îngrijească fizicul. Ciocănitoarea Woodrea, însă, a descoperit gama fabuloasă, unde raportul preţ-calitate este fără concurenţă: „Oral B”. Cine n-a citit prospectul, să afle de la noi – prin bunăvoinţa păsăruicii politicii noastre de azi - că etimologia acestui brand minune este simplă şi eficace: „B” vine direct de la Taifunul Băs! Aplauze!

13 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte adevarat, dar si foarte dur in acelasi timp. Elena Udrea este una dintre "norocoasele" care a ajuns undeva sus, dar nu prin forte proprii sau prin inteligenta.
A fost la momentul potrivit unde a trebuit si a facut ce a trebuit. Pacat ca nu este singura in acest sens. Foarte greu se obtine astazi o functie pe merit. Acum aspectul fizic si talentul la pat primeaza, spre rusinea noastra. De aceea si sistemul functioneaza asa cum functioneaza. Oamenii merituosi cu adevarat se irosesc pe functii de nimic, iar cei care habar nu au cu ce se mananca un domeniu ajung profesori universitari sau chiar ministri.asta e tara in care traim si nu cred sa se schimbe ceva prea curand.
CATALINA22

Anonim spunea...

Geniale constatari, Catalina. Cu limba romana insa mai ai de lucrat.
Cu obiectivitate,
Udrescu

Anonim spunea...

Faptul ca am omis o virgula si am scris cu litera mica la inceputul frazei nu demonstreaza ca as avea probleme cu limba romana.Din neatentie, sau din graba tastarii i se poate intampla oricui. Si as putea baga mana in foc ca stiu mai multa romana decat ai fost tu capabil sa intelegi vreodata, stimabile Udrescu.
Cu aceeasi obiectivitate, Catalina22

Anonim spunea...

Asa este, imi cer scuze pentru anteriorul exces de malitiozitate. Uitasem ca sunteti unul dintre discipolii cei mai docili si frecventi ai demiurgului cu blog, El Insusi un lingvist cum nu s-a mai aflat.
Iertati-ma! Romana dumneavoastra este incantatoare. Mai ales atunci cand bagati, neinfricata, mana in foc. Cata inspiratie si forta stilistica! Cat talent! Iar ironia dumneavoastra atat de fina pur si simplu ma complexeaza. Va implor, nu-mi dati atentie. Sunteti prea buna, prea erudita si prea delicata pentru o polemica inegala cu un modest pamantean.
Cu umilinta,
Udrescu

Anonim spunea...

Un pamflet reusit.
Dintotdeauna " puternicii " au avut amante, dar le-au tinut in plan secund, dindu-le de toate, nu insa si functii in stat. Acuma insa fetele s-au emancipat, deh ! Iata cum face o femeie cu pasarica ce nu fac 10 barbati destepti cu capu' ! Si iaca-asa ciocanitoarea Woodrea se trezi " ministreasa ", fata cu ambitz, d-le ! La mai mare, mr. president !

(un tiz)

Anonim spunea...

Ce trist eşti, micule Andrei! La ce concluzii pricăjite ai ajuns. Dai lecţii de moralitate, când pe tine şi pe odiosul tău tată v-ar fi cucerit ocricine cu un caston de fasole. Îi acuzi pe alţii că-l judecă pe poetul-porc fără să-l cunoască şi tu faci acelaşi lucru: judeci oameni pe care i-ai văzut doar la televizor, pe un ton de bătrând prăfuit care-şi toceşte coaiele uscate pe bancile Cişmigiului.

Anonim spunea...

v-ar fi cucerit oricine cu un castron de fasole

Anonim spunea...

pentru unu:ai ascultat cantecul HOTEL CISMIGIU de Vama Veche? patrunzi sensul?

hippiepittis spunea...

Salut Andrei
Ai 2 comm noi la "Pentru Dan, din trupa Totusi" de anul trecut.

Anonim spunea...

Pt Unu:Nu ai habar cat timp va trebui sa mai treaca pana cand se va mai naste un OM de o asemenea valoare ca DOMNUL Adrian Paunescu si un artist de o asemenea modestie si caldura sufleteasca, asa cum este Andrei.
Nu mi-am propus sa te jignesc sau sa te judec pt comentariul tau dar cred ca nemultumirea ta putea fi exprimata in termeni mult mai civilizati.DANA

Anonim spunea...

am ras mult...tare textul Andrei!trimite-l si la un ziar central sa se amuze toata natia ;Woodrea si Base nu merita pic de respect!nu-l mai aleg pe Base in vecii vecilor!poate faci si muzica ,textul e gata ,ar fi un hit!iar in clip sa fie si o subtitrare...cam in stilul lui Chilian ,care nu iarta nimic....Andrei ce se aude cu TV.Red?Vad ca sunt multi invidiosi aici...pa!acum ma apuc sa fac inghetata ,a treia reteta o incerc,poate am noroc acum!ii spune parfait!Violeta

Anonim spunea...

dana hartoapa s-a suparat

Anonim spunea...

ei si ce ?sa se supere