3 mai 2009

Schije din ultima noapte de 39 şi întâia zi de 40

Ce am făcut până la 40
Dacă azi ar fi revoluţia din decembrie 1989, când toţi începuseră să se întrebe “Ce-ai făcut în ultimii 5 ani, domnule…?”, eu aş cere să fiu interogat, până la sânge, până la oase, până la ultima picătură de amintire esenţială: “Ce ai făcut în ultimii 40 de ani, Andrei Păunescu?”

• Am scris şi am făcut câteva cântece.
• Am făcut o trupă de rock, "Totuşi", pe care am cam lăsat-o de izbelişte, în ultimii ani. Apoi o trupă de pop-rock, “Noi doi”, care s-a stins din motive familiale.
• Am publicat articole, interviuri şi caricaturi în presă.
• Am văzut România, oraş cu oraş, inclusiv Basarabia, mai ales cu Cenaclul Flacăra.
• Mi-am făcut iluzii şi că o să pot mulţumi pe toată lumea, şi că o să îmi fie considerată ca virtute convingerea cu care mi-am urmat numele şi fapta de familie, şi că o să pot deveni un nume de sine stătător, desprins şi de meritele, şi de duşmanii pe care îi conţine marca Păunescu.
• Am scris şi am publicat câteva cărţi.
• Am văzut lumea, continent cu continent, cu o singură excepţie.
• Am fost un fiu foarte bun şi un frate bun.
• M-am îmbolnăvit pe viaţă de sunetul chitarei, făcând cunoştinţă cu Măriile Lor, Fender, Gibson şi Marshall.
• Mi-a intrat în sânge muzica, prin fenomene numite AC/DC, rock, folk şi folclor de calitate.
• Ca om “bătrân, bolnav”, “provenit dintr-o familie dezorganizată”, cum se spune, am început să mă caut de sănătate şi mi-am luat un doctor în familie, care ori o să mă facă bine şi o să-mi pună cireşica de pe tort, ori o să mă trimită pe lumea cealaltă mai repede decât îmi planificasem, ca să-i cunosc şi eu pe Bon Scott, Salvador Dali, George Bacovia, sau să mă revăd cu Nicolae Dobrin, Marin Preda, Florian Pittiş, Marti Popescu şi atâţia alţii.
• Am tăiat din curte, de ziua mea nr. 40, vişinul în care credeam că se mai află o ultimă urmă de viaţă, dar care se pare că stătea în picioare doar din încăpăţânarea mea de a-l crede viu şi din tăria mortului vegetal, de a înţepeni vertical. Cred că am ucis, acolo, o parte din speranţa reînvierii.

Ce nu am făcut până la 40
• Nu am scos nici până azi discuri cu muzica mea sau a trupei, deşi mi-am promis că până fac 40 o să fie gata. Dar poate că, măcar în acest 2009, la 30 de ani de la debutul meu pe scenă şi la 26 de când există “Totuşi”, o să mă învrednicesc.
• Nu am învăţat la timp (şi nici nu mă mai pot apuca de...) arta sau măcar tehnica de a chefui, de a bea, de a trage fum şi alte condimente.
• Nu am scris câteva cărţi pe care aş fi putut să le scriu, dar pe care le-au lăsat la pritocit lenea sau alte ocupaţii legate de pâine şi circ.
• Nu am terminat lucrările pentru o expoziţie de plastică (desene şi uleiuri).
• Nu am fost un tată bun.
• Nu am ajuns în Australia, dar încă mai sper.
• Nu i-am văzut pe cei de la AC/DC pe viu, dar şi asta mai sper, în ciuda ţepei recente că ar veni în România.
• Nu am făcut nicun sport la nivel de mare performanţă, deşi am fost şi sunt pasionat tare de fotbal (cât aş fi vrut să am în biografie măcar un meci în Divizia A!), de biliard şi de ping-pong.
• Nu am trăit momentul refacerii României Mari, dar inevitabilul se va produce. Sper doar să-l apuc.
• Dimirie Stelaru, în interviul pe care i l-a luat tata cam pe când mă năşteam eu, a spus: “Noi, Dimitrie Stelaru, nu am cunoscut fericirea.” Propun un congres internaţional pentru căutarea fericirii, la care mă voi înscrie cu o comunicare, adânc studiată, adânc experimentată, prin propria mea viaţă, şi spun: NICI EU!

Naştere cu tendinţă
• M-au făcut intenţionat pe 3 mai, pentru că, oricât au încercat tata şi mama, 1 + 2 tot 3 au dat: 1 mai muncitoresc + 2 mai tineresc = 3 mai, ziua libertăţii presei. Şi, cum părinţii nu s-au putut despărţi niciodată de tinereţe şi de muncă, au avut nevoie de o dovadă vie, de 4400 de grame, ieşită prin cezariană, la Maternitatea Giuleşti, ca o “dovadă de a doua zi”, pentru că nu se inventase, încă, pastila de a doua zi, avortul fiind la putere, deşi deja ilegal - după cum se vede, după cum mă vedeţi, decreţel de ’69, pentru ca simbolistica perversă a epocii să îmi intre direct în actul de naştere.

Pentru ce sunt prietenii,
dacă nu ca să-ţi uneltească la aniversare?

• N-am mulţi prieteni, dar veţi vedea imediat cât de buni sunt. Cei mai apropiaţi, mai ales Cristi Dăscălescu, mă pândesc de ceva vreme să fac 40. Mi-au promis de o vreme încoace că abia mă aşteaptă pe 3 mai 2009, cu o răzbunare - dulce, pentru ei, şi pelin, pentru mine, încă de când, acum câţiva ani, l-am consolat pe Dăscălescu pentru greaua intrare în prefixul 4, şi, mai recent, de când l-am bătut pe umăr condescendent pe Iulian pentru că mi-a luat-o înainte la întâlnirea cu vârsta marilor prefaceri. Au venit, deci, la mine, ca nişte copii, nerăbdători să pună pocnitoarea sau broasca sub fundul colegului. Atâta le spun: „Mie încă nu mi s-a răcit ceara de la lumânările de la 40! Voi mergeţi deja pe 50! Şi nu uitaţi, dragilor, că diferenţa dintre noi rămâne aceeaşi.” Până ieri, le-o puteam spune chiar mai îndesat: eu am treizecişi ceva, voi – aproape cincizeci!, dar calendarul m-a obligat să reformulez.

Dreptul la penultimul cuvânt
• Şi încă un lucru, pe care, dacă nu vi-l spun, degeaba am venit (vorba lui Piersic şi a lui Vadim, când sunt invitaţi la emisiuni, şi nu mai vor să lase microfonul): l-am sunat pe un vechi prieten, să-l chem la ziua mea. Vă dau mai multe variante, să vă imaginaţi care i-a fost replica:
a) Să trăieşti, Andrei!
b) Să fii sănătos, bătrâne!
c) La ce oră e?
d) Cine mai vine, ca să ştiu cum mă îmbrac şi cam cât ţine?
e) Gata, s-a terminat, moşulică!... etc.

Nu aveţi pic de imaginaţie! Replica lui nu încape în alfabet, de la A la Z, ci ţine de numerele iraţionale. Vechiul prieten mi-a spus: „Băi, ce nasol, tocmai mi s-a blocat cardul în bancomat!” Bine că nici măcar n-a ajuns, pentru că aş fi vrut să-i spun că şi mie mi s-a blocat cheia în broasca meschinăriei lui, dacă nu a priceput încă – hăndrălău bătrân ce e, ca şi mine - că nu pentru cadouri sunt chemaţi prietenii la aniversări.

Imunitate în stare agravată
• Când v-am povestit că m-am pregătit să mă apăr de urările răutăcioase ale mai bătrânilor mei amici, care au venit decişi să nu-mi lase nepedepsite ironiile de la aniversările lor rotunde, am uitat să vă spun şi de ce trecerea de la 39 de ani la 40 nu m-a prin nepregătit.

Am învăţat demult că imunitatea funcţionează dacă ţi-o contruieşti din timp.
Am învăţat că profilaxia este formula rezistenţei aplicate.
Am învăţat că nu e bine să am aşteptări care să-mi dea decepţii.
Am învăţat, imediat după ce am împlinit 39, să spun „Am 40!”, ca să fac un an pregătitor, în care să mă obişnuiesc cu temperatura nouă, şi să nu mă sparg de tristeţe, ca un pahar rece în care torni ceai fierbinte.
Aşa că nu mă puteţi speria cu bătrâneţea, pentru că eu sunt bătrân de mic.

Foto: "Cireşica", lângă tortul-chitară, primit de la familie, îmbrăcat cu tricoul "Am 40! M-am alăturat clubului", primit de la bunii prieteni (mult mai bătrâni decât mine) pe care îi erodează pizma.

P.S. Revin cu completări.

84 de comentarii:

cireshica spunea...

Tratamentul e bun deocamdata, ciresica ramane pe tort. In caz de malpraxis, se muta pe coliva.

cireshica spunea...

Dupa atatea Torturi torTuri, propun o plimbarica pe shtrase!

Anonim spunea...

La multi ani! Varsta e relativa asa cum e si viata, puteti sa fiti bucuros pentru ceea ce aveti si trist pentru goluri si neimpliniri,dar plin de speranta ca veti putea sa megeti mai departe si ca aveti sansa de a transforma un lucru mediocru intr-o performanta sau un vis intr-o realitate concreta.Va doresc sanatate,putere de munca si tot ceea ce va este necesar ca sa fiti implinit si fericit!


Queenie

Darie Ducan spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Darie Ducan spunea...

Andrei,
Un tardiv la multi ani si din partea mea. Dar oare poate fi tardiva o urare la 40 de ani?!

Numai bine! Iata si un vers din partea unui om de 21, ad-hoc>

Unii-nviaza dupa 40 de zile,
Altii traiesc si dupa 40 de ani,
Crucea isi schimba starea de agregare
In functie de setea ta de pamantean

Ci doar himera e-n regenerare
Ca parul si ca unghiile, simultan.

Anonim spunea...

Iar ne stresseaza aceasta necoapta ciresica? La multi si frumosi ani si fara Ciresele amare!

hippiepittis spunea...

La multi ani ! si cat mai multe realizari in Muzica si Publicistica.

Al tau putin luat, hippiepittis

P.S. Vad ca albumul : "Sectiune foto prin eterna si fascinanta Cultura Romana" nu l-ai pus in planuri...

cireshica spunea...

Zise Curmala, tanjind iscusit la banana izbavitoare.

Anonim spunea...

cireshico nu sint asa disperata dupa banane ca tine! Clar?Tot amara esti!

Ioan Bistriţeanul spunea...

La mulţi ani! Succese pe mai departe.

cireshica spunea...

Curmalo, de ce te gandesti la prostii? Primesti na-na la primele-ti 3 litere, daca nu esti cu minte.

,,-conform unui studiu recent asupra persoanelor ce sufera de depresie, majoritatea au afirmat ca se simt mai bine dupa ce mananca o banana; acest lucru se intampla deoarece banana contine trytophan, un tip de proteina pe care organismul il transforma in serotonina, substanta despre care se stie ca duce la relaxare, la imbunatatirea starii afective, etc.
-fiind bogate in vitamina B, bananele ajuta la calmarea sistemului nervos.
- pentru constipatie - aliment bogat in fibre, banana ajuta la reluarea activitatii normale a intestinelor.''

Iti recomand s-o iei in...calcul

Anonim spunea...

La multi ani,Andrei!Viata adevarata de la 40 de ani incepe,asa se zvoneste!Zici ca ai taiat visinul...planteaza altul...eu am unul inflorit la geam,o minune...si de ceva vreme vine o pasare fermecata(asa-i zic eu ,o fi mierla,o fi ciocarlie ?canta noaptea ).Iti trimit de ziua ta un buchetel de violete.

elena marin-alexe spunea...

La Multi Ani si buni sa-ti dea Dumnezeu.

Anonim spunea...

La multi ani, Andrei! Parca-parca tineam eu minte ca e ceva pe la inceputul lui mai. Deci 40, hm... imi amintesc de vremurile cind aveam 16 si ni se parea ca 40 inseamna practic cu un picior in groapa, dar pe de alta parte abia asteptam sa crestem si sa facem... marea cu sarea. Multi inainte, fericiti!
OAS

Anca B. spunea...

Andrei, cred mai degraba ca a ta ciresica o sa te trimita mai repede pe lumea cealalta! Pacat...

Anonim spunea...

Andrei, stii mesajul ala de l-ai primit pe mobil de la zeita, ala de-ncepe cu ,,Vreau sa-ti......., cand ni-l arati si noua sa ne radem?

La multi ani, prietene!

Anonim spunea...

Cireshico- cu minte? sau cuminte? Fetita, ai mari probleme cu limba romana in primul rind ! Tie inti trebuie meditator nu banana!Mai bine da-ti tie nana ca meriti! Amaraciune ce esti! Nu mai visa aiurea ca iti dauneaza sanatatii mintale!

Anonim spunea...

Cireshica amara si viermanoasa, are mare dreptate Anca B.
Semnat asa -zisa Curmala.

T spunea...

Aoleu !!! S-a enervat zeita!

Inca o data La multi ani, prietene!

T spunea...

Nu uita de propunerea cu mesajul.
Sa ne radem! E bomba, frate! In plus, posibil sa va rezolve si problema cu coana agitata de p-aici. Eu asa zic.

cireshica spunea...

Nu ne deranjeaza, dimpotriva! Sa trimita cate comentarii pofteste, evident, sub cat mai multe semnaturi! asa zice softul, sau?
E magulitor s-o deranjez!

Referitor la acel sms...fii cuminte si cu minte! Il tinem pentru noi.

Anonim spunea...

Cireshica viermanoasa, ne lasi cu amenintarile tale puerile?Si cu comentariile de 2 lei? Crezi ca ne este frica de o putreziciune ca tine? Mai invata fetita, mai citeste si nu iti mai bate joc de blogul lui Andrei!

Anonim spunea...

Viata poate fi frumoasa la orice varsta, atat timp cat avem sufletul tanar.40 de ani nu mi se pare o varsta inaintata, care sa va sperie, dimpotriva mi se pare varsta maturitatii maxime, cand aveti experienta multor evenimente in spate, dar si posibilitatea unor noi inceputuri, de ce nu.
Va doresc sa fiti sanatos, iar apoi celelalte vin de la sine.
Catalina22

Nicoleta spunea...

LA MULTI ANI!!!
Uite ca a sosit si timpul sa-ti scriu pe blog, dar asa cum ti-am promis nu o sa postez ca anonima sau mai stiu eu cum.
Citesc pe aici o gramada de comentarii si nu-mi vine sa cred ce zarva este.Ce-i drept nu am citit blogul de ceva vreme.
La multi ani, inca o data, prietene drag.
Nicoleta.

Andrei Păunescu spunea...

Tuturor:
1. Sunteţi buni. Vă mulţumesc pentru gândurile de la ziua mea.
2. Sunteţi deştepţi. Vă rog să vă alegeţi subiecte pe măsura minţii voastre şi să renunţaţi la a vă mai certa, ca într-un coş cu fructe, în care cireşica de pe tort se războieşte cu tot felul de curmale şi se atacă pe motiv de banane şi alte de-astea fără sens.
3. În ce priveşte cazul "Cireşica", noul motiv de furtună şi invective din paharul meu cu apă, cred că sunt un băiat suficient de mare (măcar acum, după 3 mai!), încât să îmi aleg singur fructul de pe creangă şi să îmi asum asta, cu tot spectrul de posibilităţi şi destinaţii, de la tort la colivă. Şi nu uitaţi că fructele amare sunt bune, iar dacă sunt viermănoase, e semn că sunt naturale, nu contrafăcute! Aşa că, indiferent dacă plec pe lumea cealaltă mai devreme, o fac pe contul meu.

T spunea...

,,el e, pentru mine, tot un biet vierme langa care n-as putea trai, pentru ca m-ar insela si m-ar minti si m-ar tapa de bani tot restul vietii.''
Deci fratilor, cin' se aseamana se aduna, nu?.....Nu va suparati, locuiti pe Drumul Matasii cumva?
Hai ca mai vorbim! Pa!

T spunea...

,,Am facut si aceeasi facultate, in acelasi timp - doar ca n-am citit aceleasi carti, fiindca el sta mai prost cu lectura, mai mult a scris decat a citit''
It's magic! Vi se aduc aceleasi acuzatii! Mai incultilor mai, puneti mana si cititi!

Anonim spunea...

Da,intr-adevar,cine a scris de rau despre domnul Andrei ar trebui sa intre in pamant de rusine si acolo sa si ramana. E o vorba despre vulpea care nu ajunge la struguri si zice ca sunt acrii.

Toata admiratia pentru dvs si familia dvs! Sanatate va doresc
si La multi ani!

Nico

Ionutz spunea...

Intotdeauna m-am temut de razbunarea femeilor nesigure pe ele......dar tot am patit-o!!! Tu Andrei, ai patit-o si fara sa te temi, asa-i? Solutia e simpla ignori sau raspunzi la misto.

ps: Ma mir de varsta pe care ai implinit-o pentru ca arati cu mult mai tanar.

LA MULTI ANI ! NUMAI BINE!

Anonim spunea...

T, ESTI MAGISTRAL! AI CITAT DIN CARTEA MUMIEI.


MUMIA DIN TARA MINCIUNILOR.


LA MULTI ANI ANDREI!
FELICITARI PENTRU EMISIUNE!

ANGELA

Anonim spunea...

la multi ani, andrei! doina

Anonim spunea...

ti-ai luat iubita doctorita? am banuit eu ceva inca de la postarea poeziei Chirurgul. am intuitit bine se pare...

Anonim spunea...

Cine a scris atat de urat despre dvs n-are pic de rusine si respect, macar sa-i fi fost jena de tatal dvs, daca nu de altcineva.
Constat cu tristete, d Andrei, ca traiesc printre noi si cu noi o gramada de fiinte josnice ce se tarasc in loc sa paseasca demn!
Fiinte precum aceasta doamna mitomana, plina de ura si resentimente. Felicitari celui care a postat. Uratenia-i vine din suflet, sa stiti!

g

Anonim spunea...

ALIS-BABA SI CEI 40 DE PITICI PE CREIER

Angela spunea...

, dacă se poate să fie un tată bun, măcar cum eşti frate dacă precum ai fost fiu nu se poate
şi ... foarte multă sănătate :)

Angela spunea...

mi-a halit prima parte a urării sistemul :)))
citasem din interviul tău acordat Jurnalului Naţional şi îţi doream să ţi se împlinească ce-ţi doreai tu acolo şi peste
astăzi e ziua ta/Andrei Păunescuaceasta fiind prima parte iar aici îţi puneam şi LA FOARTE MULŢI ŞIFERICIŢI ANI !!!
40, este o sumă minunată preţuită ca timp, care oricum este o convenţie :), 20 cu 20 dualitatea perfectă, ai putea spune că te întregeşti în rotujimi ...
culoarea lui 40 este mai mult roşu ... poate puţin alb , mult albastru şi pete de oranj
să fii fericit Andrei

Anonim spunea...

...vorba Nicoletei, e o zarva aici...toate viperele geloase au tabarat pe Cireshica. noroc ca-i bataioasa si le da cu flit. e moarta de gelozie doamna aia de o tot ataca, cred ca-si roade de ciuda, pana si unghia din gat!

Andrei, esti un frumos! 40? hmm...

Anonim spunea...

Si daca doamna aceea e de fapt un domn indragostit de Cireshica de mai, plina de viermisori? Cireshica amatoare de o rampa de lansare... Catre? Lumea stelutelor reci!
La multi ani Andrei!
Dragos din Bucuresti

Anonim spunea...

Dragos Nastase?

Anonim spunea...

Esti curioasa Cireshico cine iti poate dezvalui secretele?
Dragos si atit! clar?

Anonim spunea...

Anonimule care ai citat-o pe Nicoleta, recunosc, Cireshica e bataioasa cinde e vorba de banana si de a urca mult mai usor catre stelutele reci! Calca pe cadavre!
Tot Dragos!

cireshica spunea...

Tot Dragos, ai dreptate! Pot sa incep cu al tau?

Anonim spunea...

Daca insusi Andrei Paunescu vorbeste frumos si cu respect despre fostele lui, nu inteleg de ce niste pitipoance agramate se grabesc sa arunce cu noroi. Ce vreti voi fetelor de la el (si nu ati primit deja)? Oricum, discutii low level pe blogul asta, din cate observ.

Anonim spunea...

CAUTA-TI HAI LEVAL IN ALTA PARTE, GRAMATO!

ANGELA

Anonim spunea...

CAUTATI HAI LEVALU IN ALTA PARTE, GRAMAT-O
ASA S-E SCRII CORECT GRAMATICAL, ASAI?

ANGELA

Anonim spunea...

Da, Cireshico, tot Dragos!Ma mai iubi?Ne spalam rufele pe blogul actualului tau iubit? Cum faci fata cu doi iubiti? Menage en trois!
Pup fata
Dragos

Anonim spunea...

ce nu ai facut pana la 40 ? iti recomand cioco di pocco

Anonim spunea...

Nu e destula tiganie si mahala in tara asta, peste tot unde intorci capul sau iti apleci urechea, haideti sa lasam la o parte aceste cuvinte grele si dure si sa ne dedicam scopului in sine al acestui blog, acela de a avea parte de IUBIRE, CUVINTE, MUZICA , IMAGINI.Veteranii blogului, sa spun asa, isi amintesc ce frumos a inceput totul, cand dl. Andrei scria versuri, texte frumoase iar noi le comentam si se lega astfel un civilizat dialog virtual. Reclamatiile sau injuriile le puteti face intalnindu-va personal oameni buni si acolo daca simtiti ca trebuie sa va paruiti, ok, Go away, nu va opreste nimeni, dar lasati-ne aici sa respiram putina cultura si sa aflam, si de ce nu sa impartasim lucruri inteligente.
Catalina 22, satula sa intre entuziasmata pe blog sa gaseasca ceva interesant si sa dea doar de aceste vorbe goale, pana la urma , a celor frustrati si neimpliniti sufleteste(Domnule Andrei, sper ca sunteti de acord cu mine!)

cireshica spunea...

eeeeeeee, cu asta te-ai dat de gol rau de tot, TANTI
Imposibil. Trebuia sa te documentezi inainte.

cireshica spunea...

Viermisorul e unul. Se vede la ECO.

IOANA spunea...

Fiinta trista si nefericita, care te tot iei de Andrei si de iubita lui, pleaca de pe acest blog!!!
Stai potolita pe coltul tau trist de lume si scrie-ti acolo mizeriile! O sa crapi de atata ura si dorinta de razbunare, femeie vicleana ce esti, Victima Vicleana!
Ai merita niste palme dupa cap si-un sut in fundul tau nu ofilit (ai vrea tu!), ci inflorit cu grasimi!

Anonim spunea...

Ioana cea rea de gura aceea de care scrii tu fara sa gindeti este un el si se numeste Dragos. Nu am facut inca operatie de schimbare de sex! EU sint iubitul acestei Cireshici care pretinde a fi iubita proprietarului acestui blog.Sau poate ca ne imparte - o zi eu, o zi el.... E in stare de orice, o cunosc destul de bine! Nu vorbi fara sa stii despre ce exact!
O zi buna!
Dragos

cireshica spunea...

si marmota invelea ciocolata in staniol

FLORENTINA spunea...

La multi ani, domnule profesor... asta pentru ca pe carte am uitat a ma semna... lipsea logica.

Anonim spunea...

Cireasha tu erai marmota?Cine joaca rolul ciocolatei in acest film prost? Proprietarul blogului de care tu iti bati joc? P mine nu ma duci cu presul cum il duci pe el!
Dragos

cireshica spunea...

Asa-i!

Anonim spunea...

DOAMNA ,,DRAGOS''AI PROBLEME GRAVE! AR TREBUI SA TE TRATEZI SI TI-O ZIC CAT SE POATE DE SERIOS. ESTI BOLNAVA!!! NICI MACAR NU MAI RADEM DE TINE...NU MAI E DE RAS, E FOARTE TRIST. MAI ALES CA OAMENII ASTIA VAD DE UNDE VIN MESAJELE...
NE ESTE FOARTE MILA DE TINE. LA INCEPUT CREDEAM CA DOAR DEMNITATEA ITI LIPSESTE, DAR DE FAPT N-AI CREIERII IN REGULA

RAMAI CU BINE, FEMEIE BOLNAVA

Anonim spunea...

NU-I MAI RASPUNDETI CA N-AVETI CUI. E BOLNAVA!!!

Anonim spunea...

...mda, asta zic si eu, sa nu-i mai raspundeti. la o adica, daca abereaza prea tare, puteti sa stergeti.
hai c-avem treaba!

saraca...e dusa...


Simona

Anonim spunea...

Sau lasa!Dragos

Anonim spunea...

domnule Andrei imi place mult un cantec, da nus cum se cheama, poate faceti rost de el pentr iemisiunea de maine, are un vers asa:,, esti jurnalista feminista ti ar fi placut sa fii barbat'' si mai ''daca slabesti si ti razi mustata, te scoate la restaurant''
puteti sa mi spuneti va rog macar cine l interpreteaza?
va multumesc, Elena

Anonim spunea...

LA ESPERANTO

Anonim spunea...

Ielena, daca asculti iemisiunea o sa afli acolosa!ok? Mama ei de limba romana! il cinta Margineanu- dar il asculti in alte iemisiuni!
Cristi

Andrei Păunescu spunea...

Multumesc pentru citatele acelea, dar tocmai asta nu o sa fac, si anume sa dau satisfactie autoarei ca m-a atins murdaria din cartea respectiva, pe care nu am citit-o, dar despre mai multi mi-au spus. Sper doar ca satisfactia razbunarii, dublata de satisfactia pecuniara de a vinde continut de hazna sa o fi facut fericita. Pe mine ma intristeaza nu neaparat textul, nici macar partea mincinoasa a lui, cat nefericirea adanca de a apela la asemenea solutii. Asa ca micile provocari cu piesa aceea, palpitanta ca orice porcarie spusa cu ceva verva, nu o sa ma traga in jeg. Toate cele bune si sa vorbim de bine, ca de rau o fac deja destui.

Anonim spunea...

Lasa Andrei ca te trage destul Cireshica in jeg!Ea a inceput polemica! Nu iti ajunge?Chiar nu iti dai seama cit de malefica este?
Dragos

T spunea...

,,Mi-a fost bine cu Andrei, atata timp cat am putut sa fac abstractie de nimicnicia si meschinaria lui crunta, de toate cusururile lui penibile de barbat pe care l-a calcat ta-su in picioare si acum incearca fara sanse si fara noroc sa se dezmototoleasca de umilinta."

Noi suntem zeite -de Alice Nastase

T spunea...

''Relatia mea cu Andrei merge, bineinteles, prost, chiar daca ne pregatim sa plecam maine inspre Budapesta si sa facem revelionul impreuna. Platim nemteste, bineinteles, m-a intrebat-idiotul-,, Tu cat iti permiti sa cheltuiesti cu revelionul asta?, ca sa stim ce calcule ne facem, la cat sa se ridice suma pentru amandoi...". Nu l-am bagat in ma-sa, dar asta am gandit."

Noi suntem zeite -de Alice Nastase

Meme spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Domnule ANDREI, eu am cumparat acea cartea si i-am dat-o bunicii mele cadou. Cunoscand-o pe autoare din diverse publicatii, am crezut ca e o carte frumoasa si pretioasa...
Stiti ce mi-a zis bunica mea?
Sa nu-i mai aduc carti de Sandra Brown! si mi-a aratat in carte cuvinte si descrieri josnice si pur si simplu, nu mi-a venit sa cred ochilor!
Si stati linistit, oricum nimeni n-a crezut o iota din cele scrise. E evidenta treaba: daca sunteti atat de rau, de ce dorea cu orice pret sa o luati de nevasta?

Anonim spunea...

Cireasha, ai mintea cam ingusta, stiai asta! ca doar am mai discutat!Aminteste-ti!Eu, Dragoş, cel caruia imi spuneai disperata "te iubesc si nu vreau sa te pierd!"Chiar asa repede ai uitat?" Cit despre cuib? Ma indoiesc - tu si specialitatea casei -ha ha ha!- omleta poate!Nu am facut nici o operatie de schimbare de sex sa ma transform in tanti!Si pot dovedi asta!! Si nici nu abandonez vreun cuib pentru vreun paun nesatul!
Acelasi Dragoş pe care te faci ca nu il cunosti!:))

Anonim spunea...

Cum sa-l calce ta-su in picioare? Cum isi permite cineva sa faca o asemenea afirmatie si cu aceasta adresare impertinenta?! Domnul Adrian Paunescu,poetul de geniu Adrian Paunescu!!! si-a indrumat copiii in cel mai firesc si constructiv mod cu putinta! Nici nu cred c-ar fi avut nevoie sa citeasca vreodata o cartea copiii astia minunati,ca ar fi suficiente doar invatatmintele tatalui si mamei lor pentru ca sa fie pregatiti la un inalt nivel pentru viata,pentr viata asta care din pacate unora le da ragaz si pentru comert cu razbunari!
Deci cine a calcat in picioare pe cine si mai ales de ce? A,ca au existat reguli,de asta nimeni nu se poate lega,sunt reguli de bun simt,de educatie,sau trebuia sa-i lase de izbeliste sau sa-i creasca fara obraz sau cu obraz mult prea gros asa cum il au unii?! Probabil ca orice incalca libertinajul prostesc,rezoneaza pentru anumite persoane ca fiind asupritor.
Poeziile lui Adrian Paunescu mi-au marcat tineretea si mi-au conturat spiritul si detest persoanele care-l subestimeaza prin adresari nefericite de genul``ta-su-!`` Marele poet Adrian Paunescu,clar? Tatal lui n-a calcat pe nimeni in picioare,INCA!
Si ma intreb dupa citirea acestor jalnice cuvinte de carte:
Oare a meritat?
Oare pentru 3 curci telenoveliste care gusta asemenea randuri si care gusta in general din nefericirile altora tocmai ca sa uite in ce balta zaharisita stau chiar ele... a meritat sa jigniti si sa aruncati cu noroi?


Stimate domn dragos,un barbat nu sta toata ziua proptit de blogul cuiva, nu raspunde si nu se ataca la replicile care,teoretic,nu-i sunt adresate si mai ales nu-i cere intelegere chiar proprietarului acestui blog,caruia se presupune ca i-ati fi rival...
Tare mi-e teama ca sunteti o femeie cu mustata

Andrei Păunescu spunea...

Ştiţi bine că am lăsat, pe acest blog, tot ce aţi scris, de când există el. Chiar nişte înjurături în acrostih, numai ca să nu credeţi că mă tem sau că am ceva de ascuns.
Dar unii au înţeles că asta le permite să se certe în vitrina mea, în timp ce alţii au început să îmi reproşeze că blogul s-a schimbat în rău şi nu le mai vine să intre pe aici din pricina unor comentarii care nu au nicio legătura decât cu frustrările autorilor şi cu dorinţa de a se afişa.
Am luat măsura de a reteza ultimele comentarii, în care apăruseră chestiuni sinistre, scabroase, jigniri, ameninţări. Sper să fie un exemplu. Intraţi aici daca aveţi ceva substanţial de spus. Fie că e de bine, fie că daţi cu mine de pământ, nu contează, dar faceţi-o cu talent şi cu conţinut, ca să nu ne îndepărtăm prea mult de ceea ce vrea acest spaţiu.
Toate cele bune

Anonim spunea...

n-a vazut nici untul aspirat si nici cartilajele de rechin taiate de pe alaro-contururi. a fost un vis urat.

Anonim spunea...

Vad ca citatele nu te-au incomodat!!N-ai minte,paun nesatul!

Anonim spunea...

ha ha ha! Andrei, nu e corect! Nu ai sters tocmai comentariile rautacioase si murdare ale Cireshicii!Nu e fair play!De fapt nu ai vrut asta! Ea a inceput cu mizeriile! Sau ea are voie? Mai gindeste-te!
Cu stima cindva,
Dragoş- si nu e gluma!

Anonim spunea...

Doamna ce semnezi cu nume barbatesc, dumneaza chiar crezi ca cineva ar putea crede ca esti intr-adevar barbat si ca ai o relatie cu iubita lui Andrei? Esti chiar atat de bolnava la cap? Se vede clar ca-s comentarii scrise de-o femeie roasa de ura si invidie. Sau doar roasa. Trimite-i lui poze cu voi impreuna, ca din moment ce te-a implorat sa n-o parasesti, inseamna ca v-ati mirosit deja. Ce stii tu despre ea? hai spune-ne, drago! unde sta, cum arata, ce masina are, cu ce se ocupa si-n ce luna e gravida. Hai spune-ne, da' repejor ca-ti cam trece timpul si vremea.

Anonim spunea...

Chiar crezi dumneata ca n-are familie, n-are prieteni, crezi ca poti tranti asemenea enormitati, pur si simpu? Azi noapte ziceai ca spala veceuri, nu ti-e rusine?! ca de cand o stiu studiaza si da examene! Ai auzit, cucoana?! mii si milione de pagini invatate, ca sa vii tu sa spui c-o cunosti si ca spala veceuri. Ar fi foarte simplu sa se ocupe cu asta, crede-ma! Vezi-ti de propriul veceu in care te scalzi si lasa lumea in pace!
Iarta-ma Andrei, dar nu e drept ce se intampla.

Anonim spunea...

la capitolul dovezi, doamna Dragos sta mai prost...era deja prea groasa gluma... si cum dansa n-are cum sa spun eu mai delicat, coaie, ca n-are de unde, a batut in retragere cu doar coada intre picioare. speram ca aceasta coada imensa ii va oferi rasfatul necesar pan' la urmatorul jalnic atac.

OLTENIADA - Savin BADEA spunea...

LA MULŢI ANI, ANDREI! ÎŢI DORESC SĂNĂTATE MULTĂ ŞI FERICIRE! NOROC! NOROC BUN! Savin BADEA
PS SÎNTEM PE MÎNA UNOR NEBUNI!

Anonim spunea...

Sanatate si de abia mai apoi, fericire!
S

Master spunea...

Dar cine e asta de a scris ata de urat de dvs? Ce i-ati facut???:O

dantoma spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
dantoma spunea...

Prietene, fii atent cum a ajuns Alice Nastase asta. Iti pun niste citate sa razi :

"De ce putem iubi un barbat insurat (...)in ce tabara ma aflu acum? Si mi-am raspuns, dupa multe zile de gand si rasgand: in aceeasi tabara dintotdeauna. Acolo unde dragostea isi afirma drepturile mai presus de incorsetari sau conventii. Da, m-am indragostit de un barbat casatorit, dar nu ma simt ca si cum as fi gresit… Nu am gresit, pentru ca el avea inima libera"

" voi avea inca un copil(...)
nu a fost o decizie, asa s-a intamplat, si m-ar fi costat prea mult sa ucid o minune, nu mi-as fi iertat-o toata viata. Dar stiu ca m-am gandit cum va fi, o zi si o noapte intruna m-am gandit, apoi i-am spus iubitului meu ca, daca vrea, n-am sa spun niciodata nimic, ca eu voi ramane cu o poveste inventata, ca voi declara lumii ca, atunci cand am fost la Disneyland am cunoscut pe cineva si am avut o aventura, si ca voi avea un copil al meu, si doar al meu"

Mia spunea...

dantoma, am ras cu colegii mei de p-aici. iti multumim pentru asta. sa mai vii cu de-astea haioase...lumea-i plina de... ca ele