20 iulie 2009

Scandalul Spiru Haret e o fâsâială.Vă aştept să vă înscrieţi la Jurnalism

Scandalul din ultimele zile pe tema legalităţii Universităţii Spiru Haret se arată tot mai mult ca o fâsâială, deşi autorii voiau mult mai mult. Voiau ca, din numeroşii studenţi care au venit, tot mai mult, an de an, spre noi, o parte, temătorii, să se înscrie la stat sau la alte universităţi particulare, care sunt pe punctul să falimenteze pentru că nu au condiţiile şi anvergura dela USH.
Datele legale sunt următoarele şi extrem de simple: Jurnalismul la Zi dela USH e ACREDITAT, e OK cu totul, iar discuţia se poartă vizavi de viitorul formelor ID şi FR, pe care încă vor să le saboteze cei care speră şi ei la o felie din colosul USH.
USH e recunoscută prin legea din 2002, iar ordonanţele de guvern (aberante, ilegale, amatoristice) care au încercat să pună beţe în roate au fost RESPINSE de justiţie. Legea Învăţământului e respectată la USH, iar de eventualele formulări ambigue din legi nu e responsabilă USH. Ce se poate mai clar? Vă aştept.

PS: Veste proastă pentru duşmani şi concurenţă: candidaţii vin la înscrieri, în ciuda campaniei jegoase din media şi din spaţiul politic. Numai eu am făcut, luni, câteva interviuri de admitere.

13 comentarii:

FLORENTINA spunea...

e bine de stiut...fiindca si pe noi..proaspat absolventi...ne-au ameetit cu ideea ca am dat licenta degeaba

Ioana spunea...

Buna, Andrei! Da-mi voie sa-mi exprim si eu parerea in legatura cu acest subiect. Am fost studenta la USH doi ani, dar din motive intemeiate, am renuntat. Acum sa ma bucur ca am procedat asa? Mi-ar fi prins bine diploma. Lucrez in invatamant si as fi atins o alta treapta de salarizare. Daca se mai linistesc apele, din toamna, chiar ma gandesc serios sa o iau de unde am ramas, adica sa continui facultatea. Problema e, in opinia mea, urmatoarea: la ID nu se face studiu in mod serios! Am vazut asta cu ochii mei. Veneau la examen studenti cu grile rezolvate si invatate mecanic, sau, mai grav, le completau pe loc de la colegi si intr-o ora le invatau raspunsurile. Cu ce cunostinte ramaneau? Se pot numi acesti studenti, eventual absolventi, COMPETITIVI? Cunosc, pe de alta parte, persoane care au absolvit USH la zi. Acolo au studiat cu adevarat si au fost testati si evaluati serios. Asa da! La ID insa ...

Anonim spunea...

Maestre,

La Vechea Vama veti coplesi auditoriul si cu piese noi? Adica ati mai compus ceva in ultima perioada?

Stima, stima, stima!
Folkul va este dator.

Anonim spunea...

Eu am terminat facultatea la zi, la jurnalism si sunt multumita de cunostintele dobandite acolo. Chiar zilele trecute mi-am ridicat diploma, are antetul Ministerului Educatiei si Cercetarii deci e ok.
Si eu consider ca intregul scandal lansat de acesti raufacatori, invidiosi este doar pt. a dezinforma boboceii care si asa nu stiu incotro sa apuce.
Am multi prieteni care au facut cursuri la Universitatea din Bucuresti si nu vad mare diferenta.Eu consider ca cine vrea si are de invatat o poate face oriunde.
Catalina 22

Anonim spunea...

Eu am terminat facultatea la zi, la jurnalism si sunt multumita de cunostintele dobandite acolo. Chiar zilele trecute mi-am ridicat diploma, are antetul Ministerului Educatiei si Cercetarii deci e ok.
Si eu consider ca intregul scandal lansat de acesti raufacatori, invidiosi este doar pt. a dezinforma boboceii care si asa nu stiu incotro sa apuce.
Am multi prieteni care au facut cursuri la Universitatea din Bucuresti si nu vad mare diferenta.Eu consider ca cine vrea si are de invatat o poate face oriunde.
Catalina 22

Anonim spunea...

Scuze pt. postarea dubla a comentariului.
Catalina 22

Andrei Păunescu spunea...

1. De facut cantece noi, am tot facut si tare as vrea sa gasesc forma cea mai rapida si mai eficace de ale impune, numai ca, la Folk You, de regula nu se fac experimente, ci se cam canta ceea ce lumea stie, cat de cat. O sa incerc sa fac un amestec din cele vechi si cele noi.
2. Formula Maestre e cam stanjenitoare si va rog sa o atribuiti cui merita.
3. Multumesc.

Anonim spunea...

da si maeste si veti coplesi auditoriul sunt cam stanjenitoare,cred ca mai mult in gluma.

cineva cunoscut pe acest Blog spunea...

La FR in perioada 2000-2006 se dadeau examene scrise, si la unele discipline chiar si orale, in functie de ceea ce vrea profesorul titular. Nu am dat nici un examen pe grile ca la ID.

Anonim spunea...

e jenant ceea ce citesc aici... domnule, te informez ca scandalul nu e chiar "fasaiala" si-ti sugerez sa incerci sa vezi dincolo de propriile-ti interese. e adevarat, facultatea la zi nu intra-n "oala scandalului", dar nu poate avea cineva nesimtirea de a spune la fel despre cele ID. poate spui lucrurile astea pentru cei direct vizati, pentru cei care nu au avut chef sa invete corespunzator, pentru politistii si functionarii publici care fie din snobism - primii, fie de nevoie- ceilalti, s-au apucat de facultate. da, oamenii merg la UDH pentru ca n-au bani, pentru ca e o facultate ieftina (si stii cum e cu chestiile ieftine!!)... dar asta nu inseamna ca merg acolo din dorinta nestavilita de a acumula cat mai multe cunostinte pe care sa le puna apoi in slujba societatii.
poti fi "pro", dar nu sub aceasta masca, nu sub ipocrizie... din cauza acestui tip de atitudine vor iesi iar mii de studenti incapabili de la ID.
A!!! am fost student USH pt doi ani. cu note de 10 (zece), la Filosoffie- Jurnalism. ghici de ce am renuntat in favoarea unei universitati de stat...? pt ca am realizat ca ma pacaleam pe mine insami!
prin urmare... ai putina coloana vertebrala!!! inteleg ca asimilezi castig material... dar poti, oare, avea constiinta impacata? defapt, daca recitesc ce ai scris, cred ca da. trist!!!

Anonim spunea...

Imnul USH
E revoltator tovarasi ! Sistemul educational este la pamant si mafia universitatilor de stat a sarit in beregata lui Spiru ! Nu estet vorba decat de Invidia care-si spune cuvantul pentru ca noi, USH suntem chiar mai tari decat Harvard ! De aceea, la indicatiile pretioase ale tovarasului Bondrea, am hotarat sa compun un imn mobilizator al USH. El va purta titlul: Hai la Pleasca cea mare ! si suna cam asa: Sculati voi oropsiti ai sortii/ Voi haretisti cu acte, sus !/ Sa mergem toti la Andronescu/ Sa apunem tot ce-avem de spus./ Sfarsiti odata voi cu ARACIS-ul !/ Doar Harvard-ul noi il tintim/ Pe Bondrea mult iubitul si stimatul/ Din zori si pana-n noapte il slavim/ Hai la pleasca cea mare !/ Leu cu leu sa adunam/ Si diplome sute.../ Cu sarg sa fabricam./ Sculati voi haretisti integri/ Voi universitari rasati/ Sa alegram cu toti la U.E./ Sa spunem clar cat suntem noi de indignati./ Speranta noastra e Partidul !/ Doar el ne poate valida !/ Iar diplomele mult ravnite/ Prin comunism le vom avea !?/ Hai la pleasca cea mare !/ Leu cu leu sa adunam/ Si diplome sute.../ Cu sarg sa fabricam./ Hadrian Paunescovici

Anonim spunea...

Aici click http://mielu-politica.blogspot.com/ plz

USH spunea...

S-a facut o incredibila campanie de dezinformare, in mass media. Din pacate se gasesc suficienti care sa ia de buna ce aud acolo. Am facut 2 ani dintr-o facultate de stat si am abandonat-o in favoarea Spiru Haret, nu pentru ca e mai usor asa cum a insinuat cu rautate doamna ministru, ci pentru ca daca doresc sa invat ceva, acolo sansele sa o fac sunt mult mai mari