28 august 2009

Minciuni revoltătoare despre mine în chestiunea Red TV

Am citit recent, mai ales în Adevărul, că aş fi fost "racolat" şi "plătit cu 1200 de euro" în vederea deschiderii Red TV din Caracal. În legătură cu acest subiect, precizez următoarele, care ţin loc de drept la replică şi îl rog public pe "Nicu" Remus Rădoi să confirme cele pe care le scriu mai jos:
1. Eu şi încă un număr de câţiva oameni din spaţiul mass-media am fost contactaţi, la începutul anului 2008, ca să formăm echipa unei noi televiziuni, despre care ni s-a spus că se va numi Activ TV, iar ulterior Red TV, cu patronat din Caracal.
2. Nu am avut şi nu am niciun fel de relaţie (contractuală, profesională, amicală, de afaceri etc) cu patronul proiectului, "Nicu" Remus Rădoi, căruia nu i-am cerut şi de la care nu am primit niciun (NICIUN) leu, dolar sau euro! Mai simplu nu se poate: NICIUN BAN! Cine a lansat că aş fi fost plătit în cadrul acelui început de proiect minte şi dezinformează. Dacă televiziunea s-ar fi deschis, fireşte că am fi negociat şi un salariu, dar nu a mai fost cazul.
3. Singura mea participare la acest proiect a constat în:
- două întrevederi de câte 15 minute cu Remus Rădoi, la un pahar de suc, în două fast-food-uri (McDonalds Berceni şi City Mall Bucureşti), de ambele dăţi cu martori, ocazii cu care l-am văzut pentru prima dată în viaţă, când mi-a şi spus că doreşte să deschidă o televiziune, cu o grilă de programe dominată de bun simţ, cultură şi credinţă, că vrea să alcătuiască o echipă tânără pe care să o coordonez şi că are afaceri prospere, care pot susţine financiar noua staţie.
4. În mai 2008, am participat împreună cu aceşti oameni la şedinţa CNA în care s-a cerut licenţa de funcţionare a noii televiziuni, care pregătea platouri de producţie la Casa de Cultură din Bragadiru şi pe Calea Rahovei. Nici atunci, nici înainte, nici după, nu am pretins şi nu am primit bani pentru aceste activităţi pregătitoare, care nu erau decât proiecte ale unei televiziuni ce trebuia să înceapă să funcţioneze abia peste câteva luni.
5. De atunci, nu l-am mai întâlnit niciodată pe Remus Rădoi şi nici măcar nu am mai vorbit cu el, el nemaidându-mi niciun semn şi lăsându-mă să înţeleg că proiectul a fost abandonat.
6. Repet: cine spune că am fost "racolat" nu are proprietatea termenului. Cine spune că am fost plătit minte, habar nu are sau dezinformează, cu sau fără voie.
7. Legătura care se face în presă între Red TV şi tatăl meu este o altă mizerie, Adrian Păunescu neavând niciun amestec în acest proiect.
8. Rog toate canalele mediatice interesate de subiect să reproducă textul acesta, pentru lămurirea opiniei publice.
Andrei Păunescu

18 comentarii:

Zx spunea...

Atatea minciuni s-au scris despre tine, ce mai conteaza una-n plus. Sa le fie cu povara celor care iti fac rau. Intr-un fel sau altul vor plati echivalentul sumei...faptei...

Anonim spunea...

Da Andrei, nu are sens sa vii cu precizari, oricum lumea e in general nepasatoare la adevar pentru ca suna mai prost decat minciuna.

Anonim spunea...

E revoltator ce se intampla, dar faceti si dvs. parte din breasla jurnalistilor si stiti ca nu de putine ori se apeleaza si la metode mai neortodoxe pt. a vinde, se calca in picioare morti, se deformeaza realitatea , se deformeaza imaginea unor personalitati. Asta e presa noastra. Dreptul la replica are de putine ori sanse de izbanda.
Imi pare sincer rau ca sunteti prins intr-o astfel de situatie jenanta.Cei care va cunosc stiu ca dvs. spuneti adevarul.
Catalina 22

Mira spunea...

Tu si cei pe care-i iubesti sa fiti sanatosi. Asta-i tot ce conteaza. Si apoi, daca aveti timp si chef, sa fiti si fericiti!

Anonim spunea...

Ati mai scris poezii?

cipslim spunea...

acestea se intampla de cand jurnalismul s-a transformat in barfa. Actualmente orice informatie interesanta este transformata in stire. De ce sa verifice, sa se chinuie sa dea telefoane, research, etc. cand se poate si fara? Jurnalismul roman este ca proletariatul lui nea Nicu: noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc.
Nu este din nici un fel de rea vointa, pur si simplu a presupus autorul ca ati fi implicat si i-a fost lene sa va mai si intrebe.

Anonim spunea...

Cred ca domnul Radoi ar trebui sa revina la proiectul cu tv.Red,si sa va roage sa faceti parte din echipa...ar fi ceva nou si ar avea mare audienta...;cred ca nu-si da seama ca emisiuni de bun simt,cultura,muzica buna sunt pentru sufletul romanului...,sunt la mare cautare...;ne-am saturat de mircea Radu,de Mihaela Radulescu,de mircea badea,de teo,vrem oameni noi in tv.cine sa-l convinga pe domnul Radoi?Violeta

Anonim spunea...

Andrei, atat de rau imi pare cand aud vesti de acst fel, dar sper ca esti constient de faptul ca indiferent cat de meticulos si probat te-ai justifica, nu poti sa razgandesti toata lumea care a apucat sa inghita minciuna. Nu vezi ca e o lupta pierduta din start ? Chiar conteaza ce crede lumea? Eu iti propun sa-ti raspunzi cum ca nu conteaza. Cei care te cunosc stiu cum esti de fapt, stiu ce-ti sta in structura sa faci si ce nu. Doar de ei sa-ti pese, doar lor sa le spui adevarul si vei vedea ca... ei il stiau deja.

S

Anonim spunea...

Versuri de drum spre Cam Departe? Poate fi adevarat?

S

Meme spunea...

Bilete la ACDC

Anonim spunea...

Buna Andrei, imi respinge plata! Uite astea-s momentele in care lumea civilizata ne pedepseste pentru ca suntem romani.

Anonim spunea...

Nu-i putem invinui, majoritatea celor care fura sunt de-ai nostri...asta e realitatea

Master spunea...

Ce mai faceti? N-ati mai scris nimic de multa vreme. Nu prea va mai pasa de blogul asta,asa-i?

Andrei Păunescu spunea...

Da, am mai scris cateva versuri pentru cateva cantece noi. Daca am noroc si nu sunt puturos, in toamna-iarna asta le veti asculta, le veti citi

Andrei Păunescu spunea...

Stiu ca se respinge plata din Romania la biletele dela ACDC. E rusine mare ca, si dupa ce suntem in UE, cardurile si bancile noastre nu sunt recunoscute peste tot, ca sa nu apelam la prieteni din strainatate cand vrem sa cumparam ceva pe net. De pilda, bilete la concertul pe care il visez de mic.

Andrei Păunescu spunea...

Ba imi pasa de blog, dar am mai spus ca nu vreau sa fiu eu robul lui, ci el prietenul meu. Cand am ceva de spus, spun, cand nu, mai bine mai astept.

Anonim spunea...

mergi la concert acdc?

Andrei Păunescu spunea...

Poate. Daca. Depinde. Da. Evident. Dar nu cu Rock and roll train, fara indoiala.