27 septembrie 2009

Răspunsuri la comentarii

Draga Dan Toma,
* Îţi mulţumesc pentru grijă, dar nu trebuia să postezi aceste citate din Alice Năstase, care nu e o „asta”, ci e o ziaristă de valoare. Puţin mai mult respect se cuvenea, faţă de o femeie care ştie carte mai mult decât poţi duce dumneata toată viaţa, care are studii fara numar şi care este si mamă de copii. Dacă voiam să aflu ce mai scrie sau ce mai face, îi luam revista, îi deschideam saitul sau îi dădeam telefon. Dar recunosc că nu am făcut-o de foarte multă vreme, pentru că nu îmi place să văd cum se degradează oameni si institutii la care am ţinut mult şi cu care nu mai am nimic în comun. Prefer să-mi rămână în minte aşa cum îi ştiam, nu cum sunt, de fapt, sau cum am ajuns.
* De ce să râd la aceste cuvinte ale ei? Ce ar fi atat de amuzant?: "De ce putem iubi un barbat insurat (...)in ce tabara ma aflu acum? Si mi-am raspuns, dupa multe zile de gand si rasgand: in aceeasi tabara dintotdeauna. Acolo unde dragostea isi afirma drepturile mai presus de incorsetari sau conventii. Da, m-am indragostit de un barbat casatorit, dar nu ma simt ca si cum as fi gresit… Nu am gresit, pentru ca el avea inima libera"
" voi avea inca un copil(...) nu a fost o decizie, asa s-a intamplat, si m-ar fi costat prea mult sa ucid o minune, nu mi-as fi iertat-o toata viata. Dar stiu ca m-am gandit cum va fi, o zi si o noapte intruna m-am gandit, apoi i-am spus iubitului meu ca, daca vrea, n-am sa spun niciodata nimic, ca eu voi ramane cu o poveste inventata, ca voi declara lumii ca, atunci cand am fost la Disneyland am cunoscut pe cineva si am avut o aventura, si ca voi avea un copil al meu, si doar al meu".

Comentarii literare şi morale:
- Unele femei, oricât ar fi deştepte sau de talentate (sau poate tocmai de aceea), cred că îşi pot permite orice artificiu pseudologic în text, doar pentru că scriu bine. Dar, la nivel primar, este cel puţin amuzant principiul unor feminine care gândesc aşa: individa care trece pe strada iubitului meu, cu care delatfel nici nu sunt căsătorită, este o curvă ordinară+cocotă+jartea care vrea sa il traga in mocirla ei, pe când eu, dacă îi iau bărbatul alteia cu ademeniri ieftine, ambalate scump, dacă îi sparg căsnicia cu tot cu copil mic în ea, nu greşesc, fiindcă aschuuult de innnimă, nu de convvvenţii. Câte curci s-au putut abţine din râs la perla asta în stare agravantă?
- Unele femei, oricât de mult ar pretinde că sunt oneste, morale, moraliste, purrrre, analiste, deontoloage, sunt gata să îşi justifice, prin aburi lexicali si prin vapori de stilistica, orice minciună, orice imoralitate, orice uzurpare, orice slabiciune, doar ca să le dea cu plus la imagine. Ca din imagine se traieste in presa si in carti. Dar până şi cele mai bune prietene sau fane ale acestor guru-glossy se strâmbă in secret şi râd mut, când li se servesc astfel de demonstraţii iraţionale.
- Ideea cu aventura, născocită salvator (izbăvitor) în Disneyland, pare o glumă ingurgitabilă numai de cei care adoră programele cu Woody şi Porky-Pork. Ştii de ce? Pentru că eu, naiv, îmi imaginam că în Disneyland poţi da nas în nas cu Donald, cu Scooby Doo, maximum cu Speedygonzeles. Dar nu şi că te poate crede cineva că, după întâlnirea din lumea de vis cu aceste personaje, faci şi copii. Dar, după cum ştim cu toţii din literatura si filmografia de specialitate, Alice poate face orice în lumea minunilor, care îi aparţine. Ştii cântecul: „E-o lume minunată, în care veţi găsi / Numai cooopiii!”. Daca lucrurile ar sta asa, ar fi un tratament foarte ieftin pentru milioanele de femei care nu pot rămâne însărcinate şi care dau mii, zeci de mii sau sute de mii de dolari, fac orice, calca legea, fura din maternitati, ucid, otravesc, blesteama, numai ca să aibă prunci. Pai de ce toate astea, cand, cu doar 20-50 de dolari (taxa de intrare în parcul de distracţii) iată cum s-ar putea rezolva problema, cât ai zice „ah!”. Si ai o paleta larga de optiuni, ca eroi de desene animate sunt cata frunza, cata iarba, la toate dimensiunile, dupa gust, cat sulita lui Ivanhoe sau cat maciuca lui Rahan.
- Ce bărbat eşti tu, Dane Toma, dacă stai cu nasul în saiturile de sub fustele viitoarelor mame?

Draga Octavian Stăncioiu,
Mă onorează ceea ce spuneţi şi abia aştept să particip la un asemenea meci al Fortunei Covaci, deschis cu „Doamne, ocroteşte-i pe români!”.

Draga Anonimule,
Mă voi gândi serios la propunerea dumitale („Poate inaugurezi Serbarile de la Covaci, la concurenta cu orgiile de la Tebea, unde amfitrion e nimeni altul decat P...u'”), dar trebuie mai întâi să pricep esenţa orgiilor, să deprind arta de a fi amfitrion şi să manevrez abil legile concurenţei. Dacă mi-ar spune cineva că serbările dela Covaci ar avea (prin absurd) puterea celor dela Ţebea, m-aş grăbi să mă apuc de treabă. Şi poate i-aş cere o consultanţă specialistului P…u, că tot îl întâlnesc atât de des.

43 de comentarii:

dantoma spunea...

Prietene, eu am postat in arhiva din mai unde am vazut si alte citate din autoarea respectiva! Ai vazut cat de urat scrie de tine sau esti orb si nu vezi?!! Eu te apreciez si am zis sa radem cot la cot de una care ti-a facut rau. Vad ca tu te dai cocos si ma jignesti gratuit asa ca... sa fii sanatos...

Donkeypapuas spunea...

Oooo! Un "fake" avându-i pe Donald şi Christina Aguilera! La mai multe! :-)

Anonim spunea...

ESTI TARE! BRAVO! FOARTE DUR, FOARTE BINE PENTRU CA MERITA!

Mickey Mouse spunea...

Da, aventura cu Donald Ratzoiu' :)) Sa spuna lumii despre aventura de la DISNEYLAND

Anonim spunea...

Nu cu Donald, ci cu Moby-Dick!

Master spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Master spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Master spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Master spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Master spunea...

O fi indemnat-o Palarierul Nebun la pacat

Anonim spunea...

Am ras cu lacrimi. Foarte bun textul, ar trebui sa scrii o carte:)

Anonim spunea...

Il compatimesc pe Ratzoiul fost viitor tata

Anonim spunea...

Da, ar trebui sa scrieti o carte cu adresa asta, cu toata mizeria persoanei. Va facem noi vanzare, numai scrieti-o! Aveti talent si
foarte multe de spus.

Poza este foarte bine gasita. Poate si are unele fantezii...

S

Anonim spunea...

poza e aleasa excelent

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=tyDMQuEA3mg&feature=geosearch

Atmosfera care o incinge

Vlady spunea...

Mi-ar placea sa scrii mai des pentru ca ai talent si e pacat sa nu-l demonstrezi la maximum. Felicitari si numai bine!

Anonim spunea...

Unele femei parca o iau razna dela o varsta

MM spunea...

Chiar nu ma mira ce-am citit. A dovedit in trecut ca n-are nici caracter si nici demnitate. Dar nici nu merita sa-i mentionezi numele, asa ca astept sa postezi ceva nou ca sa putem citi cu drag.

Anonim spunea...

:) penibila

Anonim spunea...

Chiar ma abtin...sa faca fiecare ce poate...viata e scurta
Da s-o lase mai usor cu morala...asta drept e

Anonim spunea...

TRECUTE VIETI DE DOAMNE SI DOMNITE

Anemona spunea...

Zic asa in general, nu despre persoana in cauza...sa zicem...
Nasol ar fi fost sa nu fie de fapt insarcinata si doar sa zica. Dar nu cred ca e in stare de asa ceva si nici ca a fost vreodata...sau?
Cand apare sansa de a fi fericit/ fericita suntem datori sa ne tinem de ea cu ...iscusinta
Hai pa!

R spunea...

...hi!
sa distrugem familii ...iee...sa mintim...in numele iubirii
sa facem copii ...multi, multi si cat mai diferiti..iupiiii

MA spunea...

ANDREI, UN UICHED FRUMOS, PLIN DE DRAGOSTE !!!

ChaoyneTeIubeshte spunea...

Chaolyne si-a redeschis blogul personal .....Intra si tu http://chaolyneteiubeshte.blogspot.com Nu pierzi absolut nimik dak dai un click si citesti .....(asta daca stii sa citesti )!!!Astept PARERI, COMENTARII, RECLAMATII pe privat ...sau chiar pe blog ...Multumesc !!

Anonim spunea...

cool text :-))

Ionutz spunea...

Crud si adevarat!

Amourdejour spunea...

u the fuck is lice nastase? care ziarista, andrei ? nu fi penibil, te rog eu!

Anonim spunea...

da mai Andrei, nu mentiona un nimeni printre cuvintele tale......da poanta cu ratzoiul mi-a placut!

Anonim spunea...

o nimeni...ugly nobody:<

ALINA spunea...

E O TRISTA

Anonim spunea...

Ce fete geloase!Vulpea cind nu ajunge la struguri zice ca sint acri!Alice e o doamna!

Anonim spunea...

acrii

Anonim spunea...

este, intr-adevar o

Mia spunea...

Felicitari pentru emisiunea de radio!

Neda spunea...

Nu stiu cat de incredere poate fi unu care-si paraseste nevasta si copiii pentru alta. Nici cea care se baga intr-o familie cu picioarele intr-un exercitie de ...aerobic. Ma dezgusta oamenii de felul asta si mi-e mila de copiii suveniruri, care evident, n-au nici o vina in toata sarada asta trista

Neda spunea...

Andrei, tu nici nu trebuie sa mai pomenesti numele acelei fiinte rele care a deversat negreala remuscarilor in fel de fel de minciuni la adresa ta. Cel mai bun raspuns e INDIFERENTA! Bine ca nu te-ai legat de gat cu o asemenea persoana rea ca te-ar fi tras in jos vertiginos.

cu voi spunea...

Nu, eu nu cred ca e rea, dimpotriva...
Am fost, in septembrie cred, la o prezentare de carte si avorbit si dansa acolo, am fost atenta, am apreciat vorbele pe care le-a scos pe gura , adr am remarcat cat de nesigura este pe ea.
E TARE NEMULTUMITA DE FELUL IN CARE ARATA.
De aici tot comportamentul ei ...pe alocuri gresit

Vlady spunea...

Din pacate nu ne putem alege lookul sau greutatea. Suntem asa cum suntem si cu asta basta, dar nu trebuie sa-i chinuim pe altii pentru ca n-am avut noroc cu aspectul

Anonim spunea...

Dupa nastere o s-o apuce FURIA LAPTELUI

raza spunea...

haha:)), nu stiu cum de n-am descoperit textul asta pana acum. Anyway, niciodata nu-i prea tarziu pentru surprize placute*

Mie femeia aceea nu mi-a placut niciodata. Sincer m-am mirat cand am citit ca ai fost cu ea. E si mult mai batrana decat tine. Erati cuplul:"Bunica si Nepotul"

Poza e super, "Bunica" n-ar fi putut sa presteze intr-o asemenea poza... gravitatia, bat-o vina!

Anonim spunea...

HAHA! Ce tare e textul!

lavi spunea...

cata rautate la voi!!!va stiti atat de buni, de judecati pe altii?unii mai si simt si fac ceea ce simt,si sunt sinceri.aveti grija,nu se stie cum intrati si voi sub aceeasi greseala,sa va vad atunci.