23 octombrie 2009

Din puţul fără fund, dar cu telecomandă (5)

Emisiunile trece, perlele rămâne

„Vom afla dacă Nati Meir va rămâne în arest 29 de zile sau dacă va redeveni din nou liber.” (Ovidiu Oanţă, Ştirile Pro Tv, 20 octombrie 2009) Iar! Încă o dată! Bis! Mai vrem! Dragi ziarişti, numai gramatica vă face mari. Şi liberi.

„Cupă care va revine câştigătorului la finalul campionatului.” (TVR2, 26 septembrie 2009, la un meci de rugby, în care comentatorii au făcut grămadă limba română, cu conjugări cu tot. Or fi ascultat vechea piesă a trupei Iris „Lumină, în veci ea nu va piere, / Lumină, răzbate prin tăcere!”? Va piere? Poate Pierre Vaillant! Toate pânzele sus, băieţi! Altfel, va Pieri Vaillant.

• „Preşedintele le-a promis celor dependenţi de droguri că se poate legaliza.” (Valeriu Steriu, Realitatea TV, 26 septembrie 2009). Se va legaliza numai dacă pe listă va fi un singur drog. Şi acela foarte uşor.

„Ni s-au pus piedici de către preşedinţie, direct, fără echivoc, prin intermediari.(Marcu Tudor, Antena 3, 18 octombrie 2009, de pe treptele Teatrului Odeon, la lansarea candidaturii fratelui său, Corneliu Vadim Tudor, în bătălia prezidenţială). Mai dificil era dacă piedicile ar fi fost puse indirect, echivoc, dar nemijlocit.

„Test drive-ul cu Skoda Labia a fost o experienţă de neuitat.” (la lansarea modelului auto, Hotel Rex Mamaia, 2007). Suntem siguri că Labia e de neuitat, dar ne întrebăm cum e, totuşi, Skoda Fabia.

„A venit Geoană, cu toată garnizoana de lideri PSD.” (21 octombrie 2009, Realitatea TV). De obicei, candidaţii vin cu toată garnitura de lideri, dar Mircea Geoană, fiind fiu de general, a ales (în viziunea comentatorului) toată garnizoana.

„A fost o reacţie a sistemului care o vedem şi azi.” (Gheorghe Flutur, Ora de foc, Realitatea TV, 14 octombrie 2009) Fluturaş, nu mai ai prepoziţii! Domnul Băse ţi le-a retezat?

„Vreau să le mulţumesc pentru cuvintele calde care mi le-au adresat... Nu vreau să promit lucruri care nu pot să le fac.” (Mircea Geoană, Sinteza zilei, Antena 3, 19 octombrie 2009). Consecvenţa este una dintre cheile succesului care te poate duce la Cotroceni. Candidatul PSD, inspirat de cei patru ani de guvernare a lui Tăriceanu, a învins şi domnia sa acuzativul cu prepoziţie. Îi mai rămâne să-l doboare pe Traian Băsescu şi apoi poate da decret de abrogare a prepoziţiei „pe”. Care o uită mulţi politicieni.

„Îi urăm lui Cristi Bud succes în a-şi aduce aportul la realizarea obiectivelor lui CFR 1907 Cluj.” (Iuliu Mureşan, Digi Sport, 19 octombrie 2009). Ce se întâmplă, doctore? Hai, pleonasmul „a-şi aduce aportul” se mai scuză, că s-a predat demult, în gimnaziu, şi e în gura tuturor. Dar nu se scuză acel „1907”, pronunţat accentuat. Matale nu ştii că, în 1907, Clujul era ocupat de imperiul austro-ungar? Sau banii dela Arpad Paszkany afectează grav memoria?

„A câştigat la rulotă.” (Antena 3, 5 octombrie 2009) Dacă nu e cu noroc la ruletă, măcar la rulotă să fie.

„Au fost achiziţionate cu 6 milioane de euro 3 trenuri care vor circula cu 200 de km/h, o viteză supersonică pentru şinele din România, care nu suportă mai mult de 120 km/h.” (Antena 3, 8 octombrie 2009) Acum înţelegem de ce merg lucrurile aşa de greu în România: pentru că, pe la noi, nici sunetul nu are viteza normală (aproape 1200 de km/h în aer). În aceste condiţii, strigătele noastre de disperare către lumea civilizată se deplasează cu viteză de Dacie veche.

„Politica cartelului e că nu se pleacă pe banii sindicatului.” (Bogdan Hossu, B1 TV, 12 octombrie 2009) Dar politica cartelului (politica câtorva sindicate) nu conţine şi reguli de protecţie împotriva cacofoniilor cu grad mare de risc împotriva limbii române?

„Oricât ţi-ar place sau nu ţi-ar place, Ion Iliescu a fost preşedintele acestei ţări.” Aşa e, mai ziceţi-le din acestea duşmanilor lui Ion Iliescu, domnule Geoană! Şi nu uitaţi să contestaţi, în calitate de preşedinte, dreptul conjugării a doua (ea-ere, a plăcea-plăcere) de a se revolta împotriva uzurpării la care o supune verbul „a place-placere”.

„Nene a înscris la capătul unei combinaţii colective.” (Eurosport, 19 octombrie 2009) Şi noi, care credeam că doar Traian Băsescu centrează la guvern şi tot el plonjează pe burtă să înscrie la Cotroceni! Se vede treaba că şi fotbaliştii dela Lens au auzit de combinaţiile colective, care sunt mai eficiente decât acţiunile individuale solitare.

„Ninge în continuare la Cavnic, în Maramureş, de ieri la 5 dupăamiaza. Drumul este blocat. În urmă cu câteva minute, a trecut pe aici o la.” (Rareş Cosma, Antena 3, 14 octombrie 2009). Nu ştiam că astfel de mamifere din ţări îndepărtate populează ţinuturile reci ale Maramureşului. Dar e bine de ştiut. Dacă maşinile nu pot trece prin Pasul Gutâi pe vreme de ninsoare, poate încercăm cu nişte cămile. Dacă o lamă a putut, de ce nu ar putea şi un dromader?

„Aceşti bani vor fi decontaţi dela UE, mecanismul funcţionează şi este blocat. (Radu Berceanu, în studioul Antenei 3, comentând moţiunea de cenzură care a dărâmat Guvernul Boc, marţi, 13 octombrie 2009). Exact! Aşa gândesc mulţi români despre guvernarea Băs-Boc în al cărei parfum s-a integrat şi dl Berceanu: mecanismul funcţionează şi este blocat! Cheia regimului marinăresc. O fi dela ziua de marţi, 13?

„Acesta e un mic amănunt. (Victor Ciutacu, Antena 2, 6 octombrie 2009) Vorbe grele tautologiile astea, prietene Ciutacu, chiar dacă sunt spuse Ancăi Alexandrescu, avându-l pe Cozmin Guşă pe-aproape)

„A fost o noapte total greşită în condiţiile în care pe noi motivaţia punctelor nu a existat.” (Răzvan Lucescu, 12 octombrie 2009, Digi Sport) Nu era mai simplu ca selecţionerul să recunoscă: sârbii ne-au bătut cu 5-0 de ne-au ascultat cu urechea?

„Pe care măsea ajunge statului aceşti bani?” (Bogdan Hossu, B1 TV, Naşul, 12 octombrie 2009). Întrucât e vorba de un buget mic, putem considera că banii sunt un singur bănuţ, iar atunci, din moment ce ei ajunge, dezacordul se poate trece cu vederea.

„Intervenţie greşită a lui Surdu cu piciorul mai puţin îndemânatic – stângul.” (Antena 1, FC Braşov-Steaua, 27 septembrie 2009). Dacă piciorul este îndemânatic, atunci şi mâna poate da un călcâi de efect gramaticii, buzele pot avea dexteritatea vorbirii, iar comentatorul poate face vânătaie pe obraz după o cădere în fund.

„Mircea Geoană a fost evitat de Traian Băsescu la comemorarea victimelor holocaustului care a avut loc în această seară la Palatul Cotroceni.” (Antena 3, 9 octombrie 2009). Nu gestul preşedintelui faţă de dl Geoană ne îngrijorează, ci faptul că, la Palat, a avut loc un nou holocaust, în seara de 9 octombrie 2009. Un nou punct apare pe harta holocaustului? Să fie Taifunul Băs vinovat? Cu câte victime?

„E un lucru care s-a ajuns foarte departe, care nu-i bine, care nu-i benefică... S-a ajuns foarte departe cu gardul... ce-ar trebui să se facă ca să ajungă să se schimbe ceva?” (Gheorghe Hagi, GSP, Recursul etapei, 11 octombrie 2009). Fiind vorba despre gardul ridicat de finul Gigi Becali împotriva ultraşilor stelişti, Hagi, în calitate de naş al patronului din Ghencea, a simţit nevoia să atenueze conflictul, lansând o frază de diversiune şi o cacofonie profilactică, din care nu am înţeles nimic, dar pe care am priceput-o cu tonţii.

Lumea mondenă a început să forfotească.” (Oana Mareş Viziru, Antena 2, 3 septembrie 2009) Şi noi forfotim. Şi luna selenară, şi soarele solar, şi iarba gazonului, şi marginea de lizieră a crângului pădurii.

• „Stelian Tănase: „Avem cel mai mic guvern din Europa...”

Mircea Dinescu: „Da, păi pe măsura lui Boc.” (Realitatea TV, 9 octombrie 2009)

„Nu s-a luat nicio măsură anticombaterii crizei.” (Eugen Nicolăescu, Ştirea zilei, Antena 3, 22 septembrie 2009) Bine spus! Şi corect. Din propria experienţă, fostul ministru al sănătăţii ştie că niciun guvern nu a luat măsuri împotriva crizei. Că doar asta înseamnă anticombaterea.

Chiar atunci, un grup de turişti tocmai părăseau cetatea Râşnov.” (Antena 3, 23 septembrie 2009) După ce că grupul părăseau, mai aflăm că tocmai chiar atunci se întâmpla plecarea!

Lasă-mă să văd ce pot să fac... pentru dumneavoastră. (un bancher dela Biroul de Credite, care şi-a revenit din mers, după ce a văzut plicul cu şpaga)

„Timpul acordat fiecărui grup parlamentar.” (Antena 3, 23 septembrie 2009) Fiecare vorbitor, plătit pentru asta, ar trebui să poarte la gât un cartonaş pe care să scrie cu litere de tipar: după cuvintele terminate în PUL nu se pun cuvinte care încep cu A, E, I. Chiar şi când este vorba despre politică.

„Bordo – Grenobăl 1-0” (Digi Sport, 14 septembrie 2009) Accent anglo-francez fără comentarii.

Sigur că poate aşa se şi întâmplă.” (Mircea Badea, În gura presei, 24 septembrie 2009) De obicei foarte grijuliu cu exprimarea, până la nivel de detaliu, teleastul a ieşit puţin în decor. Probabil că certamente aşa s-a întâmplat.

„Evident că toate aceste măsuri îi nemulţumeşte pe liderii sindicatului.” (Antena 3, 28 august 2009). Fiind vorba de educaţie, este mai mult decât limpede că, la asemenea buget auster, vorbitorul nu a avut parte de lecţia despre acordul subiectului cu predicatul.

„Pompierii luptă cu focarele de foc la depozitul de anvelope din Pipera.” (Realitatea TV, 13 septembrie 2009). Lupta are succes numai dacă, în rezervoarele cisternelor, apa este udă.

55 de comentarii:

mith spunea...

depozitul de antelope din Pipera :))

pietro spunea...

...gri la Firenze,dar un gri metalizat,nu ca si Pasatul,dar cu ceva roz,pe deasupra!!!Sunt sperante de revenire din "criza".Bata-le focul de telecomenzi sa le bata, ca mult mai depindem de ele.Viata asta a devenit dependenta de telecomanda,la usa de la poarta,la masina ,la intrarea in casa... totu-i cod si iara-si cod .pentru toate este-un pod.Buna-ziua Andrei,de aici din Florenta iti spune (Traiasca -Traiasca ,Moldova ,Ardealul...)sau poate nu ai inteles nimic... Motive Bacoviene, Balada Valaha,Trebuie schimbat ceva la baza,Trebuie sa fim cu viata chit,Trebuie vazut ce ne urmeaza,Trebuie din cind in cand trait!!!

elena marin-alexe spunea...

Vai, saraca limba romana,la cat de bogat limbaj are, prin ce suferinta trece.....

Anonim spunea...

asta cu Skoda Labia e foarte tare tu cat de des te p limbi cu ea?

Anonim spunea...

limbi limbi

Andrei Păunescu spunea...

RĂSPUNSURI

Mith,
Bine că Depozitul de antelopele e departe de depozitul de ĂRIPI din Alexandriei.

Pietro,
Aşa e, nu cred că am înţeles tot, dar, dacă vrei să fii mai explicit, fă-o! Recunosc versuri din cântece de pe scena Cenaclului de prin 1990, şi ceva drumuri la Chişinău, şi ceva şoferie şi altele. Salut, Căline, file din poveste!

Elena,
... Şi nici nu sunt leacuri compensate!

Anonim,
Nu-i aşa că ai vrea să ştii? Din păcate (sau din fericire), numai ea ştie cât de des, pentru că plimbarea şi limbariţa nu au limite. Ci doar câteva rime.

s i l a spunea...

Tanjeste si ea, tanj-tanj

Meme spunea...

Si ti-a folosit la ceva blogul?

Anonim spunea...

nu e vorba de secrete in cporespondenta pe care am solicitat/o pe mess sau mail, imi pare rau ca ai inteles asta. de multe ori oamenii inteleg numai ce vor ei. iti doresc numai bine si nu te voi mai deranja. Ella

jelize-rose spunea...

...va rog sa n-o uitam pe Tatiana...

lupu spunea...

Hormonii tzipa! AHH!

Anonim spunea...

jdiuuuuu...s-a ofensat mbella

Andrei Păunescu spunea...

Ella,
Si tu ai inteles gresit. Scrie-mi ce vrei, cum vrei, unde vrei. Nu a fost niciun deranj. Toate cele bune.

Andrei Păunescu spunea...

RASPUNSURI

A,
Da!

Jelize,
Tatiana e imposibil de uitat. Ea sa nu ne uite, asta e problema.

Anonim spunea...

Cu totii am inteles gresit! Vremea de afara ne tulbura...din putzul cu fund si cu telecomanda. Cate glume bune pe blogul dumitale!te pupa Alina Coi

Anonim spunea...

frumoasa emisiune ai

Anonim spunea...

Andrei, Imi poti da, te rog, numarul tau de mobil? Vreau sa conversez cu tine mai mult decat virtual. Eu iti pot scrie pe mail si tu sa mi-l scrii acolo, daca nu cer prea mult. Te pupa Alina Coi

roman spunea...

"dela Arpad Paszkany", "fotbaliştii dela Lens". de ce scrii "dela" si nu "de la" ?
la curs ai citit dintr-o carte... "scriitorii si politica in romania" . vreo idee de unde as putea sa o iau?

Andrei Păunescu spunea...

Roman,
1. Eu am auzit ca s-a revenit la aceasta forma prepozitionala. Dumneavoastra nu? Verificati la Academie si, daca am gresit, ma corectez.
2. Cartea aceea e teza mea de doctorat, aparuta in 2008, si ar trebui sa fie macar in librariile din centru, Eminescu, Sadoveanu. Daca nu o gasiti, incerc sa va fac rost de ea.

Andrei Păunescu spunea...

Alina Coi,
1.Numele tau e de alint, de botez, de narav sau de familie?
2. Eu nu te pup, pentru ca nu pup decat ceea ce cunosc si nu cunosc decat ceea ce vreau.
3. Ceri prea mult. Dar mai incearca.

Anonim spunea...

Numele tau e si de alint si de botez si de narv si de familie. Ce complex, stau perlex. Te pupa Alina Coi

roman spunea...

Multumesc mult pentru lamuriri. nu am auzit de revenirea la forma prepozitionala "dela", dar va dau crezare. Nu sunt chiar la curent cu ultimele hotarari ale Academiei, la nivel linvistic :)

Sper sa gasesc cartea in librarii.

Cristina I. Enachescu spunea...

Am uitat sa scriu atunci imediat, dar,Andrei,te-am vazut in mall!
Eram cu sotul meu,de fapt el v-a remarcat pe voi,si in plus,ca ti-ai lasat parul mai lung.Ne-a placut foarte mult de voi.
Sotia sau logodnica ta seamana cu o actrita care-mi place mie(cati ani are,daca poti sa-mi spui).Eu v-am urmarit si radeati intruna si-mi mai permit sa te-ntreb,ce era asa amuzant,ca se arata a fi molipsitor:))
Oricum,ma bucur cand vad oameni veseli si daca sunt si frumosi,cu atat mai bine!Suneti un cuplu foarte frumos si simpatic,imi pare rau ca n-am venit la voi,dar mi-a fost rusine sa ma bag in seama asa...am preferat sa va urmaresc miscarile...
Nice:))

Master spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Andrei Păunescu spunea...

Cristina Enachescu,
Multumesc. Nu stiu la ce intalnire te referi, nici de motivul acelui ras, important e ca a fost molipsitor.

Anonim spunea...

Ce curioasa e lumea

mm spunea...

Da, Da ,Da

Ionut spunea...

Wow Andrei, esti casatorit? Sau ai logodnica? Daca tot ne spui ca tu te infatisezi pe blog asa cum esti, nu vad de ce asta ar fi un secret. Doar si asta face parte din viata, nu?

b spunea...

Ionut,
Intra pe blogul ei, acolo vei gasi multe poze care te vor lamuri.

Andrei,
te-am vazut la lansarea cd-ului Delta Lunara!

Anonim spunea...

Domnule "Profesor",
De ce nu luati la bani marunti (altfel decat v-ati obisnuit, nu de la casierie) si revista cu care Domnul Paunescu va face zestre (asa cum a marturisit intr-un interviu cu Doamna Alice Nastase)? Am cumparat ieri "flacara" Bardului si am ramas stupefiat: zeci de greseli grave in textele din revista (cred ca de la Domnul Predosanu - nu cunosc, n-am auzit -ati avea ce alege). Ce dracu', Domnule "Profesor", fiti moralist mai intai in "flacara" paterna! De ce n-o faceti pe grozavul acolo, in propria ograda? Nu vedeti ca pe blog va comenteaza articolele doar ilustra mediocritate?

Anonim spunea...

Si nu vedeti, domnule Andrei, ca baba sluta nu va poate uita niciodata?

Andrei Păunescu spunea...

Ionut,
Nu cred ca a nu spune totul este o dovada de necinste, mai ales ca nici nu se poate spune totul. De exemplu, ti se pare ca sunt un mincinos, ascuns, perfid, fiindca nu postez poze cu mine pe toaleta?
Si drumul la baie face parte din viata noastra, mult mai sigur decat toate celelalte miscari ale vietii noastre.

Andrei Păunescu spunea...

B,
Da, am fost acolo pe 29 octombrie. Discul Delta lunara este o realizare mare si frumoasa a lui Raul Carstea si a colegului sau, Lae. Acum pot spune ca se justifica asteptarea de peste 20 de ani, de cand cei doi canta impreuna si tot amana sa iasa din studio cu un material. A fost mare inghesuiala, spatiul a fost destul de mic, dar generos. Nu am vazut pe nimeni doar cu numele B, asa ca nu stiu cui ii raspund acum. Toate cele bune!

Andrei Păunescu spunea...

Anonimule,
1. Imi calc promisiunea de a avita raspunsuri la anonime.
2. Nu iau la bani marunti decat ceea ce mi se loveste de urechi, uitandu-ma la TV sau stand cu radioul deschis in masina.
3. Nu fac o revista a presei tiparite, ci una aleatorie, a audio-vizualului. De aceea, CNA se ocupa doar de radio si TV, care vin peste noi singure, si nu se ocupa de ziare, pe care le cautam noi si le cumparam, si in care se pot scrie si cuvinte interzise in audiovizual.
4. Participarea mea la Flacara NU trece pe la casierie. Nici nu ar avea ce lua de acolo, pt ca e o publicatie foarte saraca in bani, motiv pentru care nici nu are din ce sa plateasca oameni care sa se ocupe de supracontrol, corectura, cap limpede etc (cum bine observi, sunt multe scapari, din care, probabil, ar fi de ales, daca as face o analiza a presei scrise. In plus, este Flacara "lui Adrian Paunescu", nu a "lui Andrei", nu ai observat?).
5. Despre altfel de "zestre" vorbea tatal meu. Exista si semnificatii figurate, nu doar sensuri proprii.
6. De la ce chiosc ai cumparat Flacara? Serios, de obicei avem mari probleme cu punctele de vanzare si trebuie sa notez ca exista si vanzatori care scot revista pe tejghea.
7. Nu sunt moralist, ci doar observ una si alta. Daca iti place, citeste! Daca nu, netul e mare, alege-ti altceva si lasa-ma sa ma alin cu "ilustra mediocritate". Grav mi s-ar fi parut sa imi spui ca am ales prost vreo perla, care nu e de fapt perla. In rest, numai de bine si semneaza comentariile!

Andrei Păunescu spunea...

Anonim 2,
Nici eu nu pot uita nimic, mai ales greselile pe care le-am facut, si in fata babei si in fata zanei, si in fata slutei si in fata frumoasei, si in fata toantei si in fata inteligentei, si in fata nesaratei si in fata talentatei. Asa e memoria, din pacate, nu o poti controla. Pe cand ea ne cam controleaza. Tot ce pot spera e ca nu imi voi mai imbogati bagajul de greseli.

Cristina spunea...

Ce frumos! Iubita dumneavoastra e o norocoasa! Va doresc sa aveti o viata frumoasa impreuna, sa fiti feriti de rele si sa traiti sub zodia fericirii! Copii aveti in plan? La cat sunteti de simpatici cred ca vor iesi niste minunatii!!
O seara frumoasa de duminica!

Anonim spunea...

Persoana care a scris despre greselile "grave", identificate in "Flacara lui Adrian Paunescu", are un mod gretos de a-si racori gelozia. Ne dam seama de elita la care e partasa, de vreme ce isi oboseste ochii citind revista damei Alice Nastase.
Andrei, cand scoti un cd? N-ai nicio scuza sa n-o faci si pe asta!

Simo

B spunea...

Eh,a fost multa lume nu aveai cum sa ma vezi. Plus ca nu-mi place sa stau in primul rand. Am ajuns acolo dintr-o intamplare cu o fosta colega, altfel n-as fi stiut.Oricum, superb evenimentul.Sper sa mai fie evenimente de genul asta..ca sa sfidam "existenta fada de asfalt". Anunta-ne si pe noi cand se mai organizeaza ceva...

b spunea...

Andrei, ti-a raspuns, dupa cum se vede, altcineva folosindu-se de identitatea mea. Urat! Sincer, nu gasesc explicatia acestei faze, da nici ca-mi pasa!

N-aveai cum sa ma remarci pentru ca nu ma cunosti si in cazurile astea, din oricat de multe litere ar fi compus numele, tot degeaba...
Tu stateai langa George C., vezi ca stiu?!

Vlady spunea...

O saptamana buna! Cand mai scrii un text pe o tema serioasa? Astept.Pandesc si raspunsul cu Cd-ul.

Anonim spunea...

damei de companie...

Bianca spunea...

Mi-ar fi placut sa merg la Delta lunara, dar n-am stiut.N-a fost mediatizat, sau poate pur si simplu n-am auzit eu.Pune un anunt pe blog cand mai e ceva ce merita vazut, ascultat, etc. Abia astept sa-l vad pe Mircea Vintila vineri la Casa Studentilor. N-am m fost la un concert de-al lui, dar sper sa fie frumos. Perlele sunt grozave, dar si mai grozave sunt comentariile tale. Numai bine!

BoGy spunea...

Buna seara, v-am raspuns la comentariu aici. Va rog sa dati un ochi :)

O seara faina.

BoGy spunea...

PS: Aici insemnand pe http://bogy.sub18.ro/muzica-cenaclul-flacara/

mlx spunea...

Ce frumoasa-i viata!

Ascultator spunea...

Ce emisinue buna ai facut in aceasta seara! Bravo!

H&M spunea...

Pentru Nulitatea care s-a luat de revista Flacara:

Bai, Sughi-Bughi, e mai important continutul, clar?! Citeste cu ochiul ala al tau, mai mare, pe partea in care nu-ti proemina fruntea de Star Treck. Poate asa reusesti sa vezi dincolo de amanuntul cu "greseslile" si sa si descoperi, daca esti in stare, macar o parte din valoarea articolelor.
Asta e tot ce poti sa faci tu in aceasta viata, sa identifici greseli gramaticale?!! Wow, ce tare...

Trojan spunea...

Am si eu o intrebare..."De la" se scrie, mai nou, legat?! "Dela"...? Am vazut si pe site, si in manualul de la facultate

Trojan spunea...

Ah, gata, am gasit raspunsul in comentarii. Eu-s mai old school, scriu tot "de la" :) Cheers!

Anonim spunea...

Tiberiu Sultan

Cineva, anonim, scrie urmatoarul comentariu, destinat unui alt cititor:
"(...) Asta e tot ce poti sa faci tu in aceasta viata, sa identifici greseli gramaticale?!! Wow, ce tare...(...)"
Poate ca aceasta intrebare ar merita sa-i fie adresata si titularului blogului...

Si ce mama dracului sa citesti in revista Flacara?! Numai expiratii isi fac norma p'acolo, cica si moca, daca e adevarat ce spune juniorul

Anonim spunea...

Cred ca titularul blogului a demonstrat ca poate multe lucruri si le "poate" chiar foarte bine. Nu stiu cum de n-ai remarcat asta, de vreme ce pe blog ti-ai insemnat prezenta.
Cat despre revista e simplu: consideri ca n-ai ce citi p-acolo, nu citi! Esti stapanul propriei tale vieti si propriilor tale optiuni!

Andrei Păunescu spunea...

RASPUNSURI

B,
Vad ca stii. Altfel nu ai fi pe-aci

Vlady,
Tocmai am incercat un altfel de text, in versuri, dar sa stii ca mi se pare o tema extrem de serioasa si mutilarea limbii romane de catre oamenii publici. Chiar o drama.

BoGy,
Am dat.

Mlx,
Cand e frumoasa? Dimineata sau noaptea? Ca miezul zilei este pentru munca, iar munca nu prea poate naste asemenea exclamatii cu privire la viata.

Ascultator,
Multumesc. Inseamna ca am motiv sa ma mai duc si saptamana viitoare la Radio.

Tiberiu,
Expirati sau nu, ei macar exista!

Unknown spunea...

Îmi pare rău că am pus acest lucru pe internet, dar nu am de ales decât să-mi țin promisiunea față de Dr. ODION, puternicul jucător de vrăji de dragoste care m-a ajutat să-l aduc înapoi pe fostul meu soț care era deja departe de 2 săptămâni fără să-mi ia rămas bun de la mine, a fost o experiență atât de dureroasă pentru mine pentru că el a fost prima mea iubire și viața mea se învârte în jurul lui, dar când m-a părăsit pentru o altă doamnă, am împărtășit lacrimile și încercam tot ce puteam să uit de el, dar în adâncul inimii mele a fost atât de cauza imposibilă l-am iubit atât de mult în ciuda durerii în care eram. Într-o seară credincioasă, am citit un comentariu despre dr. ODION, puternicul turnător de vrăji care poate ajuta la recuperarea unui fost iubit sau la reunirea unei case sparte și multe altele, la început a fost ca o glumă, pentru că nu am crezut niciodată în vrăjeală până când dr. ODION nu dovedește el însuși pentru mine, aducându-l pe soțul meu acasă după două zile de vrajă de dragoste asupra soțului meu. toate mulțumiri doctorului ODION pentru că m-au făcut din nou o femeie completă și mi-am adus înapoi amantul pierdut, voi continua să împărtășesc acest lucru căruia i-ar putea interesa să stabilim toată viața conjugală acolo în loc să ne împărtășim lacrimile sau să trecem prin întreruperea inimii. ODION pe e-mailul său de contact care este mai jos (drodion60@yandex.com) trebuie doar să-l contactați și să vedeți ce poate face. De asemenea, puteți suna și WhatsApp prin numărul său +2349060503921 noroc pentru cine a dat vreodată acest proces

Unknown spunea...

Îmi pare rău că am pus acest lucru pe internet, dar nu am de ales decât să-mi țin promisiunea față de Dr. ODION, puternicul jucător de vrăji de dragoste care m-a ajutat să-l aduc înapoi pe fostul meu soț care era deja departe de 2 săptămâni fără să-mi ia rămas bun de la mine, a fost o experiență atât de dureroasă pentru mine pentru că el a fost prima mea iubire și viața mea se învârte în jurul lui, dar când m-a părăsit pentru o altă doamnă, am împărtășit lacrimile și încercam tot ce puteam să uit de el, dar în adâncul inimii mele a fost atât de cauza imposibilă l-am iubit atât de mult în ciuda durerii în care eram. Într-o seară credincioasă, am citit un comentariu despre dr. ODION, puternicul turnător de vrăji care poate ajuta la recuperarea unui fost iubit sau la reunirea unei case sparte și multe altele, la început a fost ca o glumă, pentru că nu am crezut niciodată în vrăjeală până când dr. ODION nu dovedește el însuși pentru mine, aducându-l pe soțul meu acasă după două zile de vrajă de dragoste asupra soțului meu. toate mulțumiri doctorului ODION pentru că m-au făcut din nou o femeie completă și mi-am adus înapoi amantul pierdut, voi continua să împărtășesc acest lucru căruia i-ar putea interesa să stabilim toată viața conjugală acolo în loc să ne împărtășim lacrimile sau să trecem prin întreruperea inimii. ODION pe e-mailul său de contact care este mai jos (drodion60@yandex.com) trebuie doar să-l contactați și să vedeți ce poate face. De asemenea, puteți suna și WhatsApp prin numărul său +2349060503921 noroc pentru cine a dat vreodată acest proces

Unknown spunea...

Numele meu sunt Grace Patane, sunt aici pentru a împărtăși o mărturie despre modul în care Dr. ODION m-a ajutat. După o relație de 1/5 de ani cu iubitul meu, s-a schimbat brusc și a încetat să mă contacteze în mod regulat, avea să vină cu scuze pentru a nu mă vedea tot timpul. A încetat să mai răspundă la apelurile mele și la sms-urile mele și a încetat să mă mai vadă regulat. Apoi am început să-l prind cu fete diferite de mai multe ori, dar de fiecare dată îmi spunea că mă iubește și că are nevoie de ceva timp pentru a se gândi la relația noastră. Dar nu mă pot opri să mă gândesc la el, așa că am decis să intru online și am văzut atât de multe discuții bune despre acest jucător de vrăji numit Dr. ODION și îl contactez și îi explic problemele mele. Mi-a aruncat o vrajă de dragoste pe care o folosesc și după 24 de ore, iubitul meu s-a întors la mine și a început să mă contacteze în mod regulat și ne-am mutat împreună după câteva luni și a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât prietenii lui. În cele din urmă ne-am căsătorit și acum suntem căsătoriți fericiți de 3 ani cu un fiu. De când dr. ODION m-a ajutat, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. De asemenea, puteți contacta acest jucător de vrăji și puteți stabili relația dvs. E-mail: (drodion60@yandex.com) Puteți să-l sunați și să-l WhatsApp prin numărul său +2349060503921