14 noiembrie 2009

Drogări


Noi ne-am iubit întâi prin poezie,

Când trupul nu-ndrăznea să vrea să ştie

Decât un titlu de poem sau rege,

Ce te va-ncorona, ca să te lege.


Am coborât real în lutul cărnii,

Iar mintea sub anchetă de drogări ni-i,

De-atâta respirare împreună,

Am inventat pământuri fără lună.


Şi, după noi, sfârşită, era noastră,

Din turnul galileic, pe fereastră,

S-a aruncat pe firul prea afon,

Să rupă despărţiri la telefon.

61 de comentarii:

Anonim spunea...

Eu zic sa o suni

Anonim spunea...

Totul e atat de minunat la inceputul unei relatii.Orice gest, orice cuvant, orice atingere te fac sa-l vezi pe cel de langa tine ca fiind cel mai grozav, cel mai minunat, apoi devii dependent de persoana iubita si cand totul e in culmea culmilor se intampla o nenorocire si totul se destrama.Sincer am ajuns sa cred ca acele povesti nemuritoare de dragoste nu mai exista, ca traim adevarate telenovele si emisiuni pamflet gen, "Tradati in dragoste", pt. ca sufletele noastre se transforma treptat.Dragostea poate deveni un viciu mult mai rau si mult mai puternic decat oricare altul.Deci precautie maxima cred eu ca este solutia, sau nebunie totala daca ne abandonam si punem suflet in ceea ce credem cu adevarat inca de la inceput.Si ce pot sa zic, cat mai putina suferinta tuturor celor care ajung la finalul unei povesti de iubire.
Catalina 22

Anonim spunea...

Draga mea Cata,
nu spui nimic nou- ai o exprimare putin orgasmica, cauzele raman ascunse- totusi observ ca simti nevoia sa ne impartasesti gandurile tale, fara de care am fi saraci in duh si nestiutori pe lume; daca tot suntem cumva obligati sa aflam ce emotii te strabat- ceva asa de clasa a lll-a cu povesti nemuritoare de dragoste, profund emotionante, fa-o mai cu fler. "Te fac" nu suna bine, ce sa mai zic de "cel mai minunat"... Si cum se destrama iubirea? Ce tu te joci cu papusi voodoo si cand ti se intampla( nenorocirea) sa nu nimeresti bine o manuta, incepe sa se destrame "cea mai minunata" fiinta, de care esti dependenta si odata cu ea si puternica iubire?! Eu apreciez enorm ca esti sincera si ne marturisesti ce iti place sa urmaresti la TV, dar partea aceea cu transformatul sufletelor nu am reusit sa o inteleg. Ai uitat sa zici in ce se transforma. La fel si cu "pusul sufeltului in ceea ce credem"; ai tendinta sa incepi idei pe care le abandonezi crezand ca daca ai scris multe cuvinte, ai terminat fraza. Care este in concluzie solutia? Vad ca nici tu nu esti prea sigura. Ori " deci precautie maxima" ori "nebunie totala". Cand abordezi o idee esti fie pro fie contra. Ar mai fi o varianta: sa fii echilibrat in discurs si sa aduci argumente pentru fiecare in parte( pro si conta) iar cititorul sa aleaga ce isi doreste. Dat tu nu aperi in textul tau de nici precautia nici nebunia. Si ramasa fara cuvinte, ne dai o dedicatie in final, sa ne tina si de foame si de sete, dar mai ales de pansament, ca ne-au ranit si ne-au aduns in valea umbrei mortii oamenii care nu cred in povesti neuritoare.
Alex.

Anonim spunea...

Revin cu rectificare la "pusul" e "punerea". Asta ca nu cumva sa primesc imediat acuzatii.
Alex

Anonim spunea...

Nu esti cu nimic mai presus decat comentatoarea C22.

Anonim spunea...

"Dom'le eu m-am nascut cu oaresce ureche muzicala, nu cumva sunteti Catalina 22? Sau sunteti o admiratoare?"
Alex.

Anonim spunea...

Nu-ti functioneaza nici macar urechea. Hai pa-pa-pa-pa-pa, ca mi se rupe de tine.

Anonim spunea...

Iar faceti mahala din blogul lui Andrei! Invidioaselor!

Anonim spunea...

Invidioase pe cine?

Anonim spunea...

Persoana care s-a luat de Cata 22 sufera de abandon sexual, d'are timp sa analizeze comentariile venite la gramada.
Catalina, scrie ce vrei, cum vrei, cand vrei. Nu lua in seama cacialmaua.

Anonim spunea...

Spre marea mea mirare am constatat ca un anumit domn Alex ar avea multe de obiectat.Iti multumesc pt. remarci, poate ai dreptate, ideea e ca eu sunt prezenta pe acest blog inca de la inceput, spre deosebire de tine, ori de cate ori domnul Andrei a scris ceva, pur si simplu am simtit nevoia sa vin cu un comentariu. Bun, sau rau a fost ceea ce am gandit.Cat despre tot ce am scris, este exact ceea ce cred, nu ceea ce traiesc, pt. ca spre norocul meu am parte de o poveste minunata de iubire care dureaza de 7 ani si n-am avut parte de astfel de evenimente neplacute.

P.S. As avea rugamintea sa nu transformi acest blog intr-un loc de scandal. Consider ca am avut dreptul la replica si de aceea am scris acest comentariu, iar din punctul meu de vedere subiectul e incheiat.Singurul care poate aprecia, sau dimpotriva , comenta ce am scris este detinatorul blogului.
Catalina 22

Anonim spunea...

E o doamna, de mai multe ori si disperat

Anonim spunea...

Cata,
Daca te uiti bine la comentariul semnat de mine, din punctul meu de vedere singura sintagma care te poate ofensa este" exprimare orgasmica", in rest tot ce am scris a fost o analiza- cu un ton usor ironic- pe textul tau. Cat despre unica mea replica ulterioara- un citat considerat haios de multi inclusiv de mine- nu cred ca este jignitoare cu nimic. Daca faci o trecere in revista a celor comentate poti observa clar unde e "mahalaua" si "scandalul". Si chiar cred ca daca tu traiesti "o poveste minunata de iubire care dureaza de 7 ani si n-ai avut parte de astfel de evenimente neplacute" nu prea ai cum sa vorbesti despre precautie maxima. " Mai buna este inristarea decat rasul; caci prin intristarea fetei inima se face mai buna." Fii tu insati, dar nu mirata!

P.S. Anonimi si Anomine credeti ca daca intrati incognito in rolul ba de acuzator ba de avocat, mare treaba faceti. Sunteti nimeni...

Draga ultima Anonima, tie imi doresc sa-ti spun din inima ca ma impresionezi profund ca stii trei cuvinte asa grele: abandon sexual si cacialma... iti vine sa te CACIalma pe la copaci? Urat; foarte urat. Chiar esti sfatoasa si mai mult, ai putut sa "vezi" ca sufar de un anume tip de abandon "d'am timp sa analizez comentariile". O spui de parca abandonul e ceva bun, important de care ar trebui sa ma ocup indeaproape, dar eu ma tin de prostii- analizez comentarii. Sarmana de tine sa stii ca "vezi" prost.
Si apropo eu ma semnez.
Alex.

Anonim spunea...

Impingeeee! Hai ca poti!

Anonim spunea...

Domnule Andrei Paunescu, cine v-a
inspirat ?


Cu respect,
Rodica Cernau

elena marin-alexe spunea...

Dragilor gasiti-va alt ring pentru meciurile anonime de box.
Va este rusine cu propriile opinii de semnati anonim?
Poezia lui Andrei merita ecouri sub semnaturi reale. Detest lasitatea.
Tot respectul pentru tine Andrei.O seara senina cu har, sa-ti mangaie sufletul tandru.

Vio spunea...

Si mai e una cunoscuta care-l tot bazaie pe Andrei. Una care stie sa modifice poze in photoshop- miau miau.

Anonim spunea...

Cunoastem!

Anonim spunea...

Zit mitza proasta! fugi pe masidan sau prin gunoaie! Nu murdari si acest blog!

Anonim spunea...

Haha, asta inca mai citeste blogul! Ce distrusa! Miau-Miau iti aminteste sa impingi

Vio spunea...

Macar pragul casei lui virtuale sa-l mai treaca

Meme spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Meme spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Nu uitati sa mergeti la vot!

Oprisan I. spunea...

Oameni buni,
mergeti la vot! Nu-mi permit eu sa va spun cu cine sa votati, doar sa fie Crin Antonescu!
Sa auzim numai de bine!!!

Anonim spunea...

Hi Andrei,prima strofa are greutate imi place in celelalte 2 strofe ..lispseste ceva,,,asa simt;)(Veronica)

A-M spunea...

Andrei, am auzit ca mergi la ACDC!!! Felicitari, ferice!

Master spunea...

Pe bune?!!! Andrei, mergi? Uaaa, eu sunt fan AC|DC!!!
Visez sa-i vad in vreun concert. Refuz sa accept ca nu se va ivi o ocazie niciodata...

Ionutz spunea...

Andrei, your life gets better!

Mada spunea...

M-a revoltat o chestiune de pe-aici. Andrei, daca-mi permiti, iat-o:


Anonimi si Anomine credeti ca daca intrati incognito in rolul ba de acuzator ba de avocat, mare treaba faceti. Sunteti nimeni...


asa, cu ghilimelele de rigoare pentru citatul asta nostim...Chiar nu inteleg ce drac vrea cuconitza asta... Dansa e cumva CINEVA? sau, nu stiu, faptul ca arunca acolo un prenume cu punct demonstreaza ca-si asuma spusele si ca si-a folosit prenumele real? Sa jure pe sanatatea ei ca si-a folosit prenumele real si atunci ii dau crezare. Daca nu, sa taca sanatoasa sau, dimpotriva, atinsa de consecinta juratului stramb...

Andrei, tu te dai cumva mare cu numele tau? Nu cred! Din cate am citit esti chiar modest! Numai cei care au fost saraci si vai de familia lor, cu probleme de tot felul, sufera de mancarimea afirmarii si aprobarii ca-s ~realizati~. Oameni ca astia cand dau de bani stau cu poseta deschisa "accidental", sa se VADA ca ei acu' AU BANI!!! Personaje din aluatul asta ar fi in stare sa puna intrebari isterice de genul: "Cat vrei sa-ti dau, sa iesi din viata noastra?"...sau ... "Iti dau atat daca faci asta" ...JALNIC!!!

Ionutz spunea...

Eu am crescut intr-o familie ok, cu bani, cu de toate. Multumesc lui Dumnezeu. Nici acum nu-mi lipseste nimic, dar niciodata n-am facut parada, nici cu haine, nici cu masini. Doar cei care n-au avut, doar cei care au simtit acut dorinta de a avea, se comporta ca la circ atunci cand au sau cand apar la televizor. Nu stiu ce inseamna sa fii realizat. Habar n-am. E o tema foarte buna asta.
Andrei, pe unde ne esti?

Anonim spunea...

MERGETI LA VOT! E STUPID SA PROTESTATI CA SA PIERDEM TOT NOI, PE URMA...

bau bau spunea...

Eu tin cu Alex.
Sunt Bau-bau si vin sa va iau pe toti care comentati aiurea in tramvai.

Anonim spunea...

Mada,
De ce te revolta citatul acela? Tu ai urmarit de la inceput comentariile? Speram sa se inteleaga printre randuri ce "vroia sa spuna poetul". Nu era nicio urma de infatuare in ce am zis. Consider normal daca vorbim, ne "duelam" in replici, etc, sa stim si noi cu cine. E un lucru pe care si Andrei l-a mentionat de nenumarate ori. Din moment ce o persoana nu se semneaza- sa se semneze cu "miau- miau", "bau bau" care tine cu mine :)cum auzeam, sau cu orice alt diminutiv va dori- nu avem cum sa ne recunoastem. Cred ca cei care nu se semneaza ori se considera ei insisi fara semnificatie, ca nu merita sa-i stim, le-o fi rusine cu ei, oameni ascunsi... deci "nimeni", ori doar ne lasa pe noi sa intelegem toate asta. Si atunci cu cine vorbim?! Sunt deja mai multi si nu vom putea sa le raspundem sau numai la gramada cum am facut eu. Dar zic ca ar fi fair play sa nu mai "stea in copac" si sa arunce cu ce vad ca arunca, ci sa coboare si sa ii cheme cum vor vrea, apoi sa vorbim. Cine are urechi de auzit, sa auda: gata cu maimutarelile! In rest ce ai zis nu inteleg ce lagatura are cu textele mele pe care, DA, mi le asum... Nu am nevoie sa imi dai crezare, dar ma gandesc ca daca tie un juramant iti ofera credinta si incredere intr-un om... cei de langa tine depun eforturi mari- cu juraminte multe- ca sa ii consideri oameni integri, de cuvant. Partea cu juratul, cu tacerea, cu sanatatea, cu banii, cu blesteme suna a manea... Eu ma consider cineva- e o atitudine pe care e bine sa o ai in viata, imi asum faptele, infrunt daca trebuie, plec si capul si ma si semnez( cica-i bine sa pui si punct ptr indicarea pauzei intre propozitii). Mi se pare nepotrivita analiza ta in contextul dat si daca e cu "bataie lunga" nu stiu la cine se refera. A, daca e de sine statatoare ideea despre acea categorie de oameni, foarte bine, dar daca ma viza, imi pare rau... Clarviziunea, intuitia nativa de psiholog nu au funtionat.
Numai bine!
Alex.

Mada spunea...

N-am rabdare sa-ti citesc carnatu' de comentariu. Vad ca se-ncheie cu o urare de bine. Asa sa fie

Mada spunea...

Andrei, bine zice Ionutz!

Vlady spunea...

Mada, n-ai pierdut nimic! Mi-a placut raspunsul tau! Cool!

sexy spunea...

ioi, e nashpa cand intram pe un blog unde chiar si Andrei Paunescu are rabdare sa citeasca pana si toate comentariile rautacioase, iar noi sa spunem ca n avem rabdare.
Pun o singura intrebare si nu trebuie sa raspunda nimeni: De ce mai intrati pe un blog care are rol de a instiga la libertate si cultura si spuneti n am rabdare sa citesc? E post, deci carnati nu se mananca.
Sexy

Pink Panter spunea...

Fetelor eu nu va inteleg, toate visati la Andrei ca la stele, dar atentie stelele sunt sus pe cer si din neatentie le poti atinge mai repede.
Poate poetul Andrei Paunescu a fost inspirat din viata unor prieteni de familie cand a scris Drogari, sau pur si simplu a vizitat orasul Amsterdam.
Poate omul Andrei Paunescu chiar are pe cineva si e fericit.
In legatura cu meciul de box, ma tine pe oricare sa va invit in ring, dar nu veti veni. Si stiti de ce? In ring invingatorul si castigatorul la sfarsit isi dau mana.
Pink Panter

Pinky spunea...

Back
in ring amandoi luptatori castiga, unul ca invinge si celalalt ca pierde cu demnitate
If you feel the pain you re still in the game

Pink Panter

Valerie spunea...

Andrei, ai un blog care imi place si tare as vrea sa ramana asa...

Anonim spunea...

Andrei, ai pe cineva? Ca daca nu , vreau eu sa ma combin cu tine:) Sa facem dragoste non-stop:))

pink floyd spunea...

ca sa ramana blogul cum e, dati un save in documents si va ramane la fel garantat. Nici Andrei nu mai are voie sa posteze?

Pentru ultimul anonim, sex, drugs and rock n roll il mai poate salva

Valerie spunea...

Pink Floyd, uite ca nu stiam ca va difuzeaza astia de la radio Erevan. :)) Sa posteasca, primesc. Sunteti duhovnicul?

pink floyd duhovnicul spunea...

draga valeria
daca arati bine, daca iti place sa faci dush de doua ori pe zi, daca te epilezi si nu ti lasi mustata sa creasca as fi incantat sa fiu duhovnicul tau.

Anonim spunea...

Nu uita Andrei de propunerea mea...sa facem dragoste non-stop:))

S spunea...

Ce porcarie de comentarii!
Rusine tuturor vacilor cu ugere jegoase, revoltate ca nu mai au ce-or avut odata sau ca nu au ce n-or apucat sa aiba vreodata. Rusine.

miro spunea...

Daca Dl. Adrian Paunescu ar avea blog, oare tot asa propuneri ar gasi la comentarii? :)
Oricum e riscant sa spui da la asa propuneri, nu stii cu cine ai de a face............. daca e o ucigasa, ucigas in serie? ................dangerous

Valerie spunea...

Draga Pink Floyd, nu ti-ar fi mai usor sa-mi citesti blogul?

pink floyd spunea...

valeria draga, am ce sa citesc pe blogul tau? am vazut ca ti place melodia wish you were here (pink floyd) te invit la dans si ti o dedic, ca sa terminam cu rautatile, ce pisici, de fapt nimeni nu cunoaste pe nimeni pe blogul lui Andrei dar toti se jignesc si dau cu presupusul. Nu e frumos nici ca multi ataca viata privata a Dlui Paunescu, chiar nu l ajuta cu nimic chiar daca sunt o gramada de admiratoare, o sa l faceti sa regrete ca are blog.

Anonim spunea...

Iubiri, trairi, despartiri, toate acestea ne marcheaza, idiferent de durata sau intensitatea lor.Faptul ca unii dintre noi au talentul de a transpune sentimentele si simtirile in versuri ii face deosebiti. Este foarte expresiva si reala poezia,mi-a placut in mod deosebit!
Queenie

woman in love spunea...

daca stati sa cititi bine poezia, in ultima strofa cred ca poetul prin Sa rupa despartiri la telefon se refera la faptul ca a rupt despartirea ca pe o foaie deci nu se desparte nimeni, asa ca fetelor......bad news
Cred ca nici poeziile lui Eminescu n au atatea comentarii. Eu nu inteleg de ce crede toata lumea ca poetul asta simte. Nu vad un barbat matur cand se desparte de cineva sa vina si sa compuna o poezie ca sa dea de stire la toate fetele din tara. poate a visat urat noaptea. ce i in sufletul unui om nu poate stii nimeni indiferent cate poezii ar scrie si pe ce tema.

man in love spunea...

eu cred ca pe poet l-a marcat despartirea vecinilor

Anonim spunea...

La asa comentarii, asa atentie din partea proprietarului de blog. Felicitari fraierelor!

pink floyd spunea...

ce bine ca nu s fraiera

Turean Cosmin spunea...

Umilire la locul de munca - Ep.1 >>> http://tureancosmin.wordpress.com/2009/11/21/umilire-la-locul-de-munca-ep-1/

Sigur ai un articol despre Romania. Ai aici ceea ce se intampla in Cluj, unde maghiarimea umilesc romanii. Or sa mai urmeze si alte articole. Daca te poti uita un pic. Mersi mult. Iubesc Romania.

Mai sunt cateva minute pana la deschidere. In plina forta de munca, dupa o trezire mult prea timpurie la primele ore ale diminetii, angajati, furnizori se lupta sa faca “circuitele” luna si bec, pentru preainteleptul si stapanul nostru – CLIENTUL. Imaculatul si spatialitatea vor disparea… in cateva minute, pentru ca lucrurile vor reveni la normal.

Tragand lize manuale cu paleti cu folii si cartoane de la desfacerea in graba a marfurilor, ne indreptam spre locul stramt, precum statia de pe Memo, in orele amiezii, pentru reciclarea binecunoscuta (plastic si cartoane). Aerul rece ne da fiori, si ne face sa ne strangem gulerele la pulovere si veste. Ne ingramadim cu rabdare, mai ales cei externi, asa numitii furnizori, mereu blamati, si umiliti, doar ca nu apartinem ******-lui. Intra un coleg, intru si eu, fiecare cu cate 3 paleti pe care aveam cartoane si plastice mai sa cada la o miscare brusca. Incepe ecologizarea… Si apare el… Marele sef de la un serviciu, care presteaza si prin oras… dupa locuitori:

- Bine ca v-ati ingramatit toti aici, ca nu mai am loc de voi…. mor cu voi in fiecare dimineata… Si tu? (isi indreapta privirea plina de ura si dezgust spre colegul din fata mea). Puteai sa arunci gunoiul si cu mana nu trebuia sa intri cu liza si paletii aici!

- Nu puteam arunca gunoaiele cu mana , pentru ca is prea multe…

- Da, multe… spuse “seful” rastit si cu un glas din ce in ce mai provocator.

- Ter og sa nu zbieri la mine… Asta e a doua oara cand zbieri la mine…

Neapucand sa termine ce avea de zis, “Marele Sef”, se repede peste paleti si lize si se avanta spre el, gata de razbunare, pentru adevarul spus:

- Ce ai zis, mah?!? De la ce p**a de firma esti tu? Zii mah…

-******… isi spuse foarte calm adevaratii sefi.

-”Grandiosul Sef” mai are un pic si se razbuna cu pumnul, dar isi da seama ca mai suntem acolo si e cam inconjurat…

Se intoarce nervos, spunand printre dinti, o amenintare directa.

-Si dati-va la o parte cu paletii astia… Nu mai pot cu voi, in fiecare dimineata ma omorati… si apuca sa fac loc.

-Dar trebuie sa le aruncam, pentru ca nici noi nu avem timp… O placuta prezenta feminina, poate mult prea feminina, si prea placuta pentru locul acela, incearca sa cada intr-un fel la o intelegere imposibila.

-Ceee?…. Da ce eu am timp?!? F*t*te-n gura sa te f*t….

Dumnezeule… nu-mi vine sa cred…. Cu un fel de speranta, ma intorc catre colegul din fata mea, si il intreb daca catre el a zis.

-Sper ca nu… spuse cu un gest al capului care ar fi continuat asa: … ca daca a vorbit cu mine…

Si ma intorc intrigat, nervos, satul, revoltat, spre ea… Ea care a trecut pe langa mine, lasand in urma un parfum placut, dar si o stare de revolta…

- De ce vorbiti asa cu mine? spuse ea ajungand in locul de munca al “Marelui si Grandiosului si Maretului si Preaferictului Sef” (acolo unde miroase ca in cocina)

-CE VREI?

-Pai cum vorbiti asa cu mine???? Nu-i nimic ca merg la d-ul director sa vedem ce parere are despre asta.

-Du-te… chiar te rog… poate scapam de tine…

Umilita pana in maduva oaselor de un asa zis barbat care s-a dovedit ca nu are nimic in el, nu are onoare, nu are respect, si in mod sigur nici co**e, se intoarce cu capul in pamant si pleaca…

Du-te draga… Ne-am simtit cu totii ca si tine in dimineata asta… nici macar frigu nu ne mai deranjeaza.

NOTA: Am inlocuit cuvintele vulgare cu stelute, din motive bine cunoscute

Am inlocuit numele locului de munca cu stelute pentru ca inca nu este timpul sa fie aflat…

Asteptam episodul urmator.

Numai bine. Geographu

Anonim spunea...

Umflata nu poate sta deoparte

Anonim spunea...

Oare imparatul Hadrian o fi avut ochi albastri? Ma gandeam la Adriatica mare si uite ca tocmai se ivea sf Andrei... LA MULTI ANI ANDREI DE ZIUA ACESTUI INSEMNAT SFANT, desi ai in tine parca mai mult Alexandru, numele astea ce isi pun o amprenta destul de puternica in personalitatile noastre... da numel ni se potrivesc, nu par a fi alese la intamplare... ursitele or veni la capul copilului sau in capul parintilor atunci cand ii dau un nume...nu stiu, ma iau si eu dupa povesti... oricum cu tot dragul de la marea cea neagra, la multi ani si tie si celor dragi tie patronati de acelasi sfant Andrei.

Gabriela

Anonim spunea...

nu numai ca nu sta deop,
striga si prezent/
idiotique fce umbra dijeaba pamantuluy

Anonim spunea...

Lma, Iub!

andreea spunea...

la multi ani, Andrei! sa ai tot ce-ti doresti..sau macar aproape tot :)