25 decembrie 2009

Sărbători frumoase tuturor!


Cu toată aversiunea mea faţă de formalism, habotnicie, clişee, trebuie să recunosc că sunt momente în care mă simt bine să fac ceea ce fac cei mai mulţi. Adică să vă spun, în cel mai previzibil mod, la mulţi ani şi Crăciun fericit, acum, la final de 2009. Pentru că de aceea sunt inventate şi iubite sărbătorile: fiindcă sunt pretexte create pentru bucuria celor mai mulţi. Recunosc că nu prea ştiu să mă bucur în astfel de zile şi consider, în compensaţie, că marea sărbătoare a vieţii mele este fiecare zi în care pot face ceea ce îmi doresc, cum îmi doresc, când îmi doresc, cu cei pe care îi iubesc - sănătoşi şi la distanţa sănătoasă.
Iată, deci, de ce sper să vă fie bine, să nu suferiţi, să fiţi mulţumiţi cu dumneavoastră înşivă şi cu cei care contează pentru dumneavoastră, să aveţi bani nu cât vă doriţi, ci exact atât cât să nu vă ia minţile, să trăiţi frumos-sănătos şi, nu în ultimul rând, să mai aveţi pentru ce vă trezi mâine. Pentru asta, neapărat să iubiţi! Pentru că iubirea, reală sau visată, dă motivaţie, desenează ţinte şi provoacă la viaţă.

P.S. - Mulţumesc, Ioano, pentru că ai sesizat o scăpare în text, pe care am şi îndreptat-o!

3 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Sarbatoarea adevarata isi are loc in inima si nu pe fila unui calendar.
Dar in amintirea Nasterii Domnului , iti doresc tie si intregii tale familii, Sarbatori frumoase, sanatate , bucurie si pace!

mlx spunea...

IUBIM!

Andrei Păunescu spunea...

Mlx,
Iubim!