5 februarie 2010

La un concert AC/DC. Grandios e un cuvânt mic.













Am ajuns, după o aşteptare de 28 de ani, la concertul trupei care mi-a marcat cel mai mult viaţa de om iubitor de muzică, AC/DC. Pe Stadionul Western Springs din Auckland, în seara de 4 februarie 2010, alături de alţi 50-60.000 de oameni, am stat împietrit două ore de mega spectacol, după alte patru ore de aşteptare, cu trupe de încălzire, pe un soare care ne-a ars feţele.
Senzaţional totul: sunet (am numărat 430 de boxe vizibile, adică un minim estimat de mine de 200.000 wati), interpretare ca pe cd, mişcare ca în tinereţea acestor extraordinari rockeri, 18 piese, în mare parte hituri, cu chitaristul Angus Young şi cu vocalistul Brian Johnson în prim plan.
Ar fi meritat drumul până la capătul pământului, chiar şi numai pentru aceste două ore!

12 comentarii:

calina s spunea...

buna! ti-am lasat un comentariu la "Nebunia ce ne tine".
o zi frumoasa!

Anonim spunea...

O trupa foarte buna din Rusia, care s-a desfiintat...

http://www.youtube.com/watch?v=GqK9li7yleM&feature=related

...dar solistul a intemeiat alt grup, la fel de valoros:

http://www.youtube.com/watch?v=F2UFBQcfQtI

Cum vi se pare rock-ul rusesc?

Andrei Păunescu spunea...

Nu stiu aproape nimic despre rockul rusesc, din pacate. Dar mi se pare (poate e o idee preconceputa) ca nu orice se potriveste oricui. Cum le-ar sta unor americani de cartier sa joace kazaciocul?

Fam. spunea...

AC/DC live!!! Na, cum e?

Raza spunea...

Eu am bilet pentru 16 mai B. Sunt foarte curioasa sa vad cum suna, cum se intampla totul. Tu ce faci, vii si la concertul de aici?

Anonim spunea...

Recordul fonic al unei trupe de rock le apartine celor de la MANOWAR:

Manowar, Manowar living on the road
When we're in town speakers explode
We don't attract wimps 'cause we're too loud
Just true metal people that's Manowar's crow

La fel sta treaba si cu amplificatoarele:

We like it hard, we like it fast
We got the biggest amps, man they blast
("Kings of metal")

Anonim spunea...

SUPER!!!

Anonim spunea...

Doar un fan adevarat ar merge pana la capatul Pamantului sa-si vada trupa preferata. banuiesc ca a fost o experienta cu adevarat minunata, de neuitat.
Catalina 22

simo spunea...

Asta da veste! astept mai multe detalii despre acest drum, mi se pare putina scriitura pentru o asemenea experienta. Sau...n-ati avut timp sa va dezmeticiti?

Andrei Păunescu spunea...

Raza,
Da, vin, cum sa nu? Am luat biletul din prima zi. Abia astept

Andrei Păunescu spunea...

Simo,
Scriu intruna de cand am venti, ceea ce am postat este un rezumat, eufemistic spus. Cand am jurnalul gata, aici il pun, cu detalii de o sa va plictisiti si o sa imi cereti sa ma opresc

Andrei Păunescu spunea...

Catalina,
In mod ciudat, nu sunt fan al acestei trupe in adevaratul sens al cuvantului. Eu doar mi-am potrivit calatoria pe care o asteptam de o viata in zilele in care ACDC aveau programat sa fie acolo. S-a si potrivit ca turneul in Australia si Noua Zeelanda sa cada chiar in singurele zile in care eu, terminandu examenele cu studentii, sa intru in acea vacanta de cateva zile de dupa sesiune. Mare noroc! Daca as fi fost un fan, calator dupa idoli, ajungeam pana acum, la cate concerte au avut prin vecini, nu?