23 iunie 2010

Un om pentru oasele noastre: Tiberiu Kovacs din Zalău



La Zalău, într-o încăpere de numai un metru şi jumătate lăţime pe vreo patru lungime, un om pune la loc ceea ce noi stricăm zi de zi în sănătatea oaselor noastre. Acolo, chiropractorul Tiberiu Kovacs are un mic spaţiu de tratament (exact lângă o sală de fitness, în care mulţi inconştienţi îşi distrug oasele, în goana după un trup modelat cu forţa), unde masează, trage de oase, unge cu produse naturiste şi explică simplu, în timp ce îşi face treaba, atât de ce ajungem să avem dureri la coloană, la picioare, la braţe şi în alte părţi ale corpului, cât şi ce trebuie să facem ca să nu mai avem necazuri cu sistemul osos.

Asistent medical autorizat, înzestrat cu harul de a simţi trupul omenesc şi cu dorinţa de a învăţa (şi el dela alţii, şi el pe alţii), terapeutul de 51 de ani nu păstrează secrete în faţa pacienţilor, pentru viitoare şedinţe profitabile de terapie. Principiul lui este că, dacă te poate scăpa de dureri într-o singură şedinţă, poate că nu vei mai veni la cabinet, dar îi vei îndruma pe alţii, cu siguranţă, către Zalău. Însoţindu-şi mişcările de terapie cu un limbaj neconvenţional, adesea pitoresc, dacă nu chiar picant, Tiberiu Kovacs poate rezolva, în câteva minute, cu un preţ destul de mic, ceea ce alţi specialişti fie nu reuşesc, fie o fac cu costuri mari şi în nesfârşite întâlniri de tratament şi medicaţie.

Unul dintre pacienţii lui Tiberiu Kovacs a venit din Bucureşti, în aceeaşi după amiază de iunie 2010 în care am ajuns şi noi la el, cu filme RMN şi radiografii (citite de medici ortopezi specialişti din Capitală), care puneau în evidenţă două hernii de disc lombare cu deplasări de vertebre care presau măduva spinării şi o scolioză din pricina căreia piciorul drept părea mai scurt cu 2 cm. După o singură şedinţă de chiropraxie la Zalău, care nu a durat mai mult de 20 de minute, pacientul a revenit în Bucureşti, unde a repetat investigaţia RMN (Rezonanţă Magnetică). Rezultatul nou a fost înmânat medicului său ortoped, care a constatat uluit că, fără operaţie, discurile reintraseră la locul lor, iar măduva spinării era eliberată de presiunea care crease dureri şi dificultăţi de deplasare.

Tiberiu Kovacs are, în micul dar eficientul său cabinet, o mulţime de planşe, de ceaiuri, de uleiuri de masaj, de aparate de identificat locurile cu probleme ale coloanei şi ceva aparatură de fizioterapie, inclusiv străvechile ventuze, reactualizate cu tehnologii noi. Dar are, înainte de toate, talentul de a pune mâna pe trupul suferind şi de a-l tămădui, uneori în doar câteva minute, prin chiroterapie.

Noi l-am găsit pe Tiberiu Kovacs în municipiul Zalău din judeţul Sălaj, pe strada 22 Decembrie nr. 1 (lângă Primărie), la etajul 1 al Clubului Tineretului, şi la telefonul 0744160118. Pe Internet, osteopatul-vertebrolog-chiropractor (cum e scris pe cartea sa de vizită) poate fi găsit la e-mailul chiroterapeut@gmail.com sau pe www.chiropractor.ro. Poate că el reprezintă o şansă în plus de a trece peste necazurile provocate de afecţiunile osoase şi articulare de care suferă atât de mulţi contemporani.

36 de comentarii:

Sergiu spunea...

A ajuns si Zalaul pe harta?

Sergiu spunea...

Cum sunteti? Mai bine?

Sanatate!

Anonim spunea...

tibi este un adevarat magician

csabi spunea...

mesaj catre sergiu...........
omule in zalau ne mandrim cu 2 lucruri:
1.palinca de zalau
2.dl tibi kovacs(saman)

Alina P spunea...

Si eu am fost la el, e tare!

dodo spunea...

il cunosc personal si pot sa spun ca are sfaturi si tratamente pt orice probleme de sanatate nu numai pt cele are sistemului osos

MIdo spunea...

ma bucur ca ati scris despre domnul Tiberiu! oameni ca dansul trebuie cunoscuti!

Virtualkid spunea...

Domnule Paunescu, daca se intampla sa treceti prin orasul nostru, va asteptam sa ne treceti pragul. As vrea sa il cunoasteti pe cel care va datoreaza o amintire fabuloasa!
Va insoteste gandul nostru bun!

Sergiu spunea...

@csabi

Stiu omule, ca doar de acolo ma trag.:) Am fost si eu pe la dansul acum vreo 5 ani.

tcm spunea...

Si cum va simtiti dupa terapie, mai bine ?

Victor Vurtejanu spunea...

Multa sanatate tatalui tau Andrei!

Andrei Păunescu spunea...

Sergiu,
Zalaul e demult acolo. Doar pacientul trece destul de rar prin fabulosul Salaj.
Da, sunt mai bine dupa intalnirile cu Tibi Kovacs. Credeti ca as avea vreun motiv sa va mint, in legatura cu un om pe care l-am cunoscut acum, care locuieste la 550 km de mine, care nu mi-e ruda, prieten (pana la intalnire) si nici macar etnic nu suntem la fel?

Andrei Păunescu spunea...

Csabi,
La palinca nu ma pricep, dar te cred pe cuvant.

Andrei Păunescu spunea...

Vitualkid,
Ai uitat sa spui orasul si sa imi dai adresa si telefonul. La ce usa sa bat, daca raman pe drumuri intr-o noapte?

Andrei Păunescu spunea...

Victor,
Sper sa aiba parte de ea. MUltumesc.

carla spunea...

Buna ziua,

Intr-adevar, dl. Tiberiu Kovacs este un foarte bun practician, un personaj pitoresc :) si un om frumos !

Am fost pacienta lui acum 5 ani,si pot recunoaste cu mana pe inima si cu dovezi medicale ca m-a scapat de o operatie la sold care ar fi fost insotita de un repaus de 3 luni la pat si recuperare ulterioara alte cateva luni... Acum, merg la el pentru intretinere, pentru savoarea conversatiei si pentru ca ma bucur sa vad ca mai exista oameni dintr-o bucata.

La fel cum ma bucur domnule Paunescu ca v-a putut fi de folos !

Anonim spunea...

Sa-i dea bunul Domnezeu multa sanatate domnului Tiberiu! A ajuns la el incovoiata cu dureri de spate. Am constatat ,ca el stie cum dorm,unde ma doare si de ce! Am iesit de la el zambind si dreapta,cu mai putine dureri.Si inca ceva.Omul asta te alimenteaza cu energie pozitiva!

Ramona spunea...

Domnul Kovacs lucreaza si in prezent?Poate fi gasit la nr.de telefon de mai sus?

Unknown spunea...

Domnul Tiberiu mai lucrează nr de telefon pt programare este același trebuiesc duse rmn?

Unknown spunea...

Un nr telefon de la DL Tibi

Unknown spunea...

Are cineva nr de tel de la domnul tiberiu multumesc

Unknown spunea...

Buna ziua cand pot sa va sun.Cu Stima Cristian Liscan 0757162800

Andrei Păunescu spunea...

Cand vreti. Toate cele bune!

Unknown spunea...

Mai lucreaza Dl. Tiberiu Kovacs?

Andrei Păunescu spunea...

Nu stiu daca mai lucreaza, imi pare rau.

Anonim spunea...

Da mai lucrează și numărul e același.

Unknown spunea...

Imi putti da un nr de telefin

Anonim spunea...

Buna imi
Lasati nr lui Dr Tiberiu Kovacs

Anonim spunea...

Un nr de tel de la domnu Tibi

Anonim spunea...

Un nr de tel va rog

Ana Maria spunea...

Un om deosebit,ma bucur ca l-am cunoscut ,ma înclin în fața dăruirii cu care își practica meseria. Să-i de Dumnezeu multa sănătate și putere de munca. Va mulțumesc din suflet ptr sprijinul acordat. Doresc și celor care suferă de afecțiuni reumatice sa-i treceți pragul cu încredere!!

Anonim spunea...

Este valabil cel din articol

BUZU spunea...

Îmi puteti da nr de telefon al domnului Kovacs?

Anonim spunea...

Aveți careva adresa sau nr.de tel.a lui Tiberiu Kovacsi?

Anonim spunea...

0744160118 asa ceva ma durea gratulieren nu pute qm sa ma misc in 30 de Minute cat am stat la domnu Tibi am iesit ca si nou nascut nici acum nu imi vine sa cred! Multumesc 🙏🙏🙏🙏❤️❤️❤️

Anonim spunea...

Citeste articolul si afli si numarul.