24 septembrie 2012

Emisiunile trece, perlele rămâne (103)



Din puţul fără fund, cu telecomandă


Dentista în stare să fie capabilă

• „Oricât n-ar place unora, obligaţiile prezidenţiale trebuie să mi le fac.” (Traian Băsescu, România TV, 17 septembrie 2012)
Păcat că, printre obligaţii, nu e prevăzută prin Constituţie şi folosirea corectă a verbului „a plăcea”.
• „Dacă voi mai fi în stare să mă simt capabilă, o voi lua de la capăt.” (Viorica Susanu, Realitatea TV, 14 septembrie 2012)
Dacă sportiva se va simţi „incapabilă a fi gata pregătită să fie în stare”, atunci „nu o va lua iar de la cap din nou încă o dată”, ci va rămâne „retrasă şi ieşită din activitate şi cu barca în cui”.
• „Omu este de la ofiţerul stării civile.” (reluare de la Pro TV, la Pro Cinema, 14 septembrie 2012)
Ţinând cont de faptul că invitaţii erau Nicolae Mitea şi Andreea Tonciu, gândul ne-a zburat imediat la semnificaţia acestui ligament cu sonoritate erotică, cu circumstanţe agravante pentru ofiţerul stării civile care pare că are o atitudine nepotrivită faţă de cei doi amorezi.
• „Ca să te faci dentistă, trebuie să înveţi.” (Radu Mazăre, Realitatea FM, 17 septembrie 2012)
Ca să te faci primar de Constanţa, se vede că nu trebuie să prea înveţi că nu există „dentistă”, ci dentist, bărbat sau femeie, la fel cum nu există nici preşedintă, deputată, doctoră sau – aţi ghicit! – primară.
• „Mai sunt mici detalii de revizuit... La Viena, în Austria? Vedetele acestei expoziţii o reprezintă motocicletele produse în 1930.” (Antena 3, 15 septembrie 2012)
Trei întrebări la trei tâmpenii emise pe post:
1) Există şi „mari detalii”? 2) Există vreo altă Vienă, de exemplu în Vaslui sau în Kârgâzstan? 3) Cât de jos se poate duce recordul mondial la dezacorduri, ca aici avem trei în doar câteva propoziţii?
• „Va fi o singură pistă urmând ca ulterior să fie şi a doua.” (Antena 3, 13 septembrie 2012)
Ar fi interesant să ştim cum ar fi să „urmeze anterior” şi, dacă se poate, după prima pistă, să fie gata direct a treia, nu a doua.
• „Când a văzut că tânăra se apropie spre el, a luat-o la fugă.” (Antena 3, 13 septembrie 2012)
Corect era „se apropie de el” sau „venea spre el”. Aşa – nu!
• „Ne-au îmbrăcat în halate albe şi-am păstrat acea fotografie.” (Adrian Ursu, TVR Cultural, 12 septembrie 2012)
Un ligament rar, care a adus cu el şi mirosul specific.
Andrei Păunescu

2 comentarii:

Anonim spunea...

https://www.youtube.com/watch?v=mxyleoXp0Cs...asta imi vine acum in minte, cand ma gandesc la tine (nu are legatura cu postarea);))

Maria spunea...

Ar mai fi o Viena in Indiana (S.U.A.), un Paris in Texas, o Londra in statul Ontario, o Atena in Tennessee, un Madrid. ..