16 ianuarie 2008

Ţi-am visat picioarele

Ţi-am visat picioarele, femeie,
Şi eram gelos că pot umbla,
Le-aş fi pus în lanţuri, să mai steie,
Să te ţină sub puterea mea.

Dincolo de vis, n-a fost nimica,
M-a trezit un scrâşnet de rastel.
Va mai şti de mâine ce e frica
Sufletul intoxicat tembel?

Dureroasă şi deloc atee,
Nălucirea iar mă străbătu
Că erai sirenă, nu femeie
Şi aveai doar bust, picioare nu.

Ţi-am visat picioarele, femeie,
Aş jura că-n vis ai fost chiar tu,
Visul nu-i real? Coşmarul ce e?
M-ai învins. Eşti însăţi un atu.

Andrei, transatlantic, de atâţia ani

9 comentarii:

Anonim spunea...

sunt versuri pline de realitate imbinate cu visare,cu dorinte,cu trairi!cuvintele sunt de prisos...poezia se citeste,iar apoi se digera,incet,fiecare in felul sau!dar gustul va persista mult timp!

Savin BADEA spunea...

Frumoasă poezie. Am colecţionat-o alături de "Doctoratul de tristeţe". Acolo am şters un mesaj pentru că , din neatenţie, scriam despre această
poezie, ca despre "Doctoratul de tristeţe" şi se făceau confuzii. Dar şi "Doctoratul..." este o poezie frumoasă. Cu stimă, Savin BADEA

lovefolk spunea...

Deci stiam noi ce stiam cand iti spuneam ca ar trebui sa mai postezi poezii.Superba si poezia aceasta.Mai vrem:D

Anonim spunea...

IMI PLAC ENORM POEZIILE DVS, DAR AS VREA CA ASTFEL DE MESAJE LEGATE DE FEMEIA IUBITA SA LE REGASIM SI IN PROZA, PT CA ZIC EU F MULTI NU PRICEP ESENTA UNEI POEZII, MAI ALES CA EA E IMBIBATA DE METAFORE, DE ACEEA AR FI TARE DRAGUT SA VEDEM IN CURAND SI TEXTE IN PROZA DESPRE FEMEIE.

Andrei Păunescu spunea...

Catre Anonim(a)
1. Pentru comentariile si aplecarea ta spre poezie, iti ofer cu drag premiu o carte a mea de versuri. Din cate inteleg, vii la cursuri, asa ca nu e greu sa intri in posesia ei.
2. Totusi, prefer mesajele si comentariile identificate. Asa, parca vorbesc cu cineva de dupa usa. Macar ia-ti un pseudonim!

Anonim spunea...

Eşti Mare Andrei, îmi plăcea proza ta, ai un stil ce-ţi creeayă adesea o stare de "ariceală" un fel de acupunctură ţepoasă, umor cu bisturiul, mă bucur să te găsesc Poet în poema asta superbă... Nu poţi fi poetul meu preferat, Poezia asta a ta, însă - mă face îndreptăţită să-ţi spun, dragă Andrei că eşti MARE, crescut bine între litere şi din nişte POEŢI de poeţi ...(mă ieţi dacă îi iubesc mai mult pe Adrian Păunescu şi pe Constanţa Buzea?) Şi tu îmi eşti drag, fiindcă uneori e nevoie şi de acupunctură şi de bisturiu... Ai fi putut ajunge chirurug de sirene... Numai ganduri bune... mai trec să te citesc...
Gabriela Marieta Secu

Andrei Păunescu spunea...

Gabriela Secu,
Sigur ca te iert, cu drag, ca ii iubesti cel mai mult pe parintii mei. Nici nu putea fi altfel, odata ce ei sunt, pana la proba contrarie, cei mai importanti poeti ai contemporaneitatii romanesti.

vlad spunea...

Este o poezie exceptionala, parerea mea... Felicitari!

Vlad Vlaescu

Andrei Păunescu spunea...

Multumesc, Vlad