7 ianuarie 2008

N-am ştiut că "moderarea comentariilor" = cenzură

Celor care nu au putut să posteze comentarii timp de câteva zile le prezint scuze, dar setarea am făcut-o fără să ştiu că "moderarea comentariilor" înseamnă cenzurarea şi trecerea lor prin filtrul meu. Am îndreptat eroarea şi aveţi, din nou, pagina deschisă complet. La mulţi ani şi la multe comentarii.

5 comentarii:

Andrei Păunescu spunea...

Dacă scrieţi de bine, mă bucur. Dacă mă înjuraţi, tot mă bucur, pentru că e semn de interes. Orice ar fi, scrieţi deştept şi gramatical! La mulţi ani

hippiepittis spunea...

2.{...//"MC=C****". Omu' (cel putin) cat traieste, invata...}. Sa nu cumva sa gresesti atribuind Comunistilor inventarea cenzurii. Aceasta exista si la Romani, ca sa nu mai vorbesc de autocratiile "dezvoltate" din Evul Mediu. Intrucat ma numar printre cei ce au protestat la acest experiment facut de tine cu soarecele in mana, iti multumesc pentru revenirea la normalitate.

Anonim spunea...

DIN GRABA S-AR PUTEA SA MAI SI GRESIM, DAR SPER SA NU VA FIE CU SUPARARE!
IMI PLACE ENORM BLOGUL DVS SI MI-AR PLACEA SI MAI MULT CA IN AFARA DE CEEA CE SCRIETI DVS, SA PROPUNETI LA UN INTERVAL DE O SAPTAMANA, O TEMA DESPRE CARE SA SCRIE FIECARE CATEVA LUCRURI, CA UN FEL DE DEZBATERE IN GRUP.
MI-AR PLACEA F MULT SA NE POVESTITI CEVA DESPRE PERIOADA DE LICEU SI DE FACULTATE A DVS, PT CA SUNT SIGURA CA AVETI O MULTIME DE LUCRURI SA NE IMPARTASITI!

Anonim spunea...

Doamne, in ce tara ne-ai dat sa traim...


"Nu credeam c-am sa traiesc vreodata asemenea vremuri..."

Ireparabila societate. Atita prostie...atita ipocrizie, atita lipsa de respect pentru cei ce au lasat ceva in urma lor... Nu cred ca exista undeva pe planeta ( cu exceptia, poate, a tarilor bananiere spre care ne indreptam ca nivel de trai si civilizatie ! ), atita imbecilitate intelectuala. Nu sunt impotriva "datului cu parerea". Din contra... Contradictiile fac bine unei societati care vrea sa se dezvolte... Dar nu asa cum am vazut la emisiunea lui Robert Turcescu de acum citeva seri. Subiectul era... "aniversarea" lui Eminescu. Nu am inteles ce se dorea de la emisiune sau de la cei doi invitati, ( unul, poetul Adrian Paunescu, celalalt, un tinerel plin de ifose si nonconformism, nihilist convins, dornic de "marire intelectuala", care - imi permit sa fac o profetie, va sfirsi intr-o circiuma ordinara, cu o votca la fel de ordinara-n fata, nexplicindu - si de ce a ramas un... "neinteles", betiv ordinar). Am aflat ceva... extraordinar, in schimb !!! Unul, de-i zice Cartarescu a descoperit in ce sta geniul eminescian : in parul abundent, ce- l acoperea in diverse zone ale corpului, mai ales "pe piept" !!! M-am luminat si eu, in sfirsit... Nu stiam de ce a fost atit de "genial" poetul nepereche ! Pentru ca avea ( abundent ! ) par pe piept !!! Mare intelectual trebuie sa fie Cartarescu asta !!! Mare nenicule... Asa descoperire...

D'aia nu trebuie sa ne mai mire nimic. dar absolut nimic. Nici de ce o ducem din ce in ce mai rau, nici de ce cresc preturile ( chiar daca Premierul s-a trezit din joaca cu Prezidentul si a aflat ca inflatia risca sa se masoare-n doua cifre, cit de curind ! ), nici de ce Leul greu, devine tot mai mic si mai pricajit in raport ce celelalte monede, nici de ce economia mioritica este in paragina, nici de ce nu avem de niciunele, nici scoli, nici spitale, nici sosele, nici justitie, nici... nici... Acum am aflat ! Pentru ca Eminescu avea par pe piept, abundent !!!

Nici nu stii ce sa faci. Sa rizi ? Sa plingi ? Sa emigrezi ? Sa pui de'o revolutie ( intelectualo-masochista) ? Totul se intimpla anapoda in Romania acestor vremuri... Preturile doar cresc. Nu exista mecanisme de piata. Care piata ? Ca la noi e o jungla ! Fiecare face ce vrea si cum vrea si nu da socoteala nimanui. Uite, de exemplu, a scazut pretul barilului de petrol cu 20%, dar la pompa... sunt aceleasi preturi, neschimbate !

Si atunci stau si ma intreb, asta-i economie de piata ? Asta-i o societate normala ? Traim oare intr-o jungla in care nu mai exista nimic care sa protejeze bietul mioritic de la genocidul ( lent si sigur !), la care este supus cu o nesimtire si o lipsa de respect pe care, probabil, o mai putem regasi in Papua Noua Guinee sau printre triburile din Somalia, Angola... unde noii "colonialisti" storc toate rezervele naturale ( din care fac profituri de miliarde de dolari ! ), in timp ce bastinasii traiesc intr-o mizerie lucie, la limita subzistentei.

Acesta nu-i un "discurs" populist. Nu. N-am nimic comun cu "socialismul multilateral dezvoltat" sau cu "comunismul utopic". Eu chiar sunt "un om de dreapta". Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fiu realist. Romania a ajuns o colonie, pe care toti o storc, ca pe-o lamiie, fara pic de jena. Spuneam cindva ca vom ajunge "groapa de gunoi a Europei", o colonie in care toti isi vor face "nevoile", de care toti se vor folosi pentru a-si mari profiturile si apoi o vor "taia" spre lumea civilizata, lasind in urma multa mizerie... si la propriu si la figurat.

Ma intreb, pe unde vor fi atunci taricenii, basestii, iliestii, voiculestii, orbanii si toata licheliada asta politicianista, la vremea cind aici nu vor fi decit... gunoaie ? Poate se vor aciuia prin lumea civilizata si vor uita ca a existat odata o tara, Miorita, care avea si un popor... mioritic, de care nu se mai stie nimic.

Si toate astea se vor intimpla probabil pentru ca Eminescu avea (abundent !!!) par pe piept !

Inca o data... sictir !

S'auzim de bine si... Doamne nu ne lasa...

Andrei Păunescu spunea...

Către Anonim
Bine de tot scris şi gândit comentariul. Atât de bine, încât te rog să îl corectezi cu diacritice româneşti, să-l semnezi cu numele real şi să mi-l trimiţi ataşat pe mail andrei_paunescu@yahoo.com, ca să încerc să-l dau unei publicaţii pentru tipar. Împreună cu date de contact, telefon etc. Asta doar dacă te interesează publicarea. Felicitări şi mulţumesc!