27 ianuarie 2008

Vă place mai mult şablonul nou al blogului?

Savin Badea mi-a scris că e mai uşor de citit blogul în forma grafică nouă. Dar domnia sa nu e singurul oaspete, aşa că vă rog să îmi scrieţi ce preferaţi: Forma Nouă sau Forma Veche? Sincer, cea veche era mai generoasă ca spaţiu, dar cea nouă pare mai caldă. Nu eu decid.
Aştept cu drag păreri, bineînţeles, pe lângă obişnuitele comentarii neobişnuite ale dvs.

16 comentarii:

Anonim spunea...

Salut Andrei.

nu stiu sablonul vechi, deci raspunsul e clar: e mult mai bun asta nou :P

daca te intereseaza sa canti texte sociale gen "romanian fristail" de pe blogul http://zoo-politico.blogspot.com sa spui. E vorba de versuri albe. Dar si pt alt gen de versuri putem colabora, daca te intereseaza. De multe ori jam-session-urile sunt cele mai interesante, efectul sinergic rezultat dand un plus de savoare.

cu prietenie, Dan Carlea

Andrei Păunescu spunea...

Zoo politico,
Multumesc pentru propunere. Daca voi avea la un moment nevoie, ma voi duce la adresa data si te voi anunta. Cantarea de versuri alba e atipica, dar poate fi interesanta, ca experiment. Eu le prefer pe cele cu ritm si rima, dar cine stie?
Toate cele bune!

Anonim spunea...

Va salut, domnule Andrei ! In comentariul urmator imi voi spune numele, dar acum , daca nu va suparati, si acceptati joaca, un singur indiciu pentru a intui-ghici identitatea mea. Sunt cu gandul la dvs si la tatal dvs, mai tot timpul, dar locuiesc la 350 de km de Bucuresti. Cat despre sablon, nu am termen de comparatie, eu nestiind cum arata cel vechi. Totusi , ce pot sa spun este ca urmatorul sablon va fi , cusiguranta,superoir calitativ celui de fata.

Anonim spunea...

continuare la comm anterior:închei cu ce ar fi trebuit să încep . Un an nou cu sănătate, noroc şi împliniri !

Andrei Păunescu spunea...

Petrică,
La 350 km de Bucureşti ar cam fi Tg. Mureş. Am ghicit, sau sunteţi la 410 km, pe Valea Gurghiului?
Cu drag!

Savin BADEA spunea...

Dragă Andrei,
Eu am găsit un brazilian, Charles FONSECA, un tip cu blogul pe şablonul "Scribe" (acesta) şi blogul lui m-a şcolit aşa: să alternez imagini frumoase, picturi, apropiate tematic sau nu neapărat. De la alţii am învăţat să pun etichete, pentru organizarea materialului. Eu mi-am făcut 5 bloguri, tocmai pentru macro-organizarea materialului, dar nu e neapărat nevoie. Am întîlnit şi la Fonseca două bloguri, unul pe psihanaliză (se pare că este profesiunea lui) şi altul pe literatură şi artă, mai ales poezie şi pictură de şevalet, dar nu numai; dar le-a contopit. Se pare că e un bun traducător şi poet (portughez, evident). Cred că s-a supărat pe mine că i-am luat la colecţie două-trei traduceri din Baudelaire şi-l mai şi întrebam, în româneşte, dacă el era traducătorul, pentru că nu specifica, dar pentru el era evident, limpede ca cristalul.
Eu încă nu reuşesc să prind audio sau video, fără să cer ajutorul celor de la Centru, la care n-am apelat încă. M-am descurcat cu link-uri, ca pentru "Balada" sau "Repetabila povară", într-o aşa numită "Cutie cu surprize", pe-o etichetă mare de la "Aspect" (O listă de link-uri). Eu pun şi texte colorate: acest lucru l-am învăţat din amintiri, fiindcă în copilărie am avut o carte pe care, dacă o deschideai, dădeai de un scris cu tipar roşu, la alte două pagini, altul cu albastru, şi tot aşa,în mai multe culori, ceea ce m-a inspirat. Vezi că în caseta de editare există facilităţi word, foto, video, culoare, etichete (pentru organizare) etc.
Am două rugăminţi: fiindcă eşti filolog, am nevoie să-mi afli, dacă poţi, din întîmplare, printr-un cititor, cum s-ar numi cartea copilăriei mele (cea colorată, despre care am pomenit mai sus, ţi-am scris mai sus), din care mai reţin decît atăt:
"E atîta lăcăraie
În chiloţi şi prin odaie:
Na, na, na, tişule, na!"
(era o carte despre copii, pentru copii, postbelică, cam de prin 1947). Ar fi putut fi de Radu GYR sau de Elena FARAGO, dar se pare că nu este.
A doua rugăminte: ştii vreo "Citire", în care să regăsesc povestea populară "Caprele lui Moş Savin" (fără alte explicaţii, evident).
Cu mulţumiri anticipate, Savin BADEA
PS. Fata mea, cam de vîrsta ta, mi-a cumpărat, mie şi nepoatei, scule noi, un calculator bun, cu cele necesare, şi acum "lumea" se vede puţin altfel, mult mai bună (a de pe calculator). N-am sunet. Cînd voi avea, vei avea şi tu o surpriză. Savin BADEA.

Andrei Păunescu spunea...

Savin,
Mulţumesc pentru sfaturi. Nu ştiu şi nu cred că pot face ceva în privinţa lucrărilor pe care le cauţi.

innuenda spunea...

Forma nouă! E caldă şi mai rafinată decat prima. Prima era ca soarele cu dinţi :)

Darie Ducan spunea...

Forma nouă, e fereastră,nu geamlâc!
cu bine,
Darie Ducan

Darie Ducan spunea...

Adică veche. M-am încurcat, cred că din cauza piesei Să nu pleci. Plec dar revin pentru că îmi place blogul.Poate n-ar strica mai multe poze cu cenaclul de-a lungul timpului sau chiar un blog al cenaclului.

Darie Ducan

CARMEN DINCA spunea...

Andre,
bravo, 10. E mai bine asa. Pozele imbogatesc si ele calitatea blogului. Felicitari!

ascunzatoarea spunea...

-forma noua-

Andrei Păunescu spunea...

Catre votanti,
Pana acum, ramane forma noua, conform parerii voastre.

CATALINA RUSU spunea...

mie mi se pare super ok noul format, e concentrata mai multa informatie intr-un spatiu mai restrans asa ca e aproape imposibil sa nu ti se opreasca ochii pe ceva. pt. mine e important ca atunci cand intru pe acest blog sa gasesc ceva nou scris de dvs.

Andrei Păunescu spunea...

Catalina22,
Ti-ai schimbat numele din Catalinutza 22? Ti-am scris despre o emisiune la TVRM si nu ai raspuns nimic.

hippiepittis spunea...

forma veche, e mai mult loc pentru scris. Dar oricum scrii cam mult pe Blog, asa ca o fi buna la ceva si forma noua. Ca estetica forma noua este superioara, dar repet, fondul primeaza asupra formei.