12 aprilie 2008

Euforia cântecelor care ne scapă de sinucidere

Emisiunea "Femeia conduce" de pe Euforia TV de miercuri, 9 aprilie 2008, mi-a plăcut pentru că, egoist cum mă ştiţi, trebuie să recunosc că mi-a făcut plăcere faptul că moderatoarea Corina Dănilă, Amorena Minculescu, Florenţa Dăscălescu şi toţi ceilalţi din echipă m-au lăsat (ba chiar mi-au dat apă la moară) să cânt mai mult decât alte dăţi. În afară de "Cu tine fără tine", care a fost play-back, am încercat live noutăţile "Fără clovn" şi "Anotimp secetos", iar la final am considerat potrivit să cânt "Amor cubist", care nu mai e demult un experiment. Şi s-a văzut, după cum au cântat toţi, inclusiv publicul, inclusiv Briana Caradgea şi cam toţi de pe acolo.
E interesant că eu şi invitatul Bogdan Naumovici, excelentul creativ publicitar, ne-am găsit o istoriară comună, de pe când eram studenţi şi el cânta la tobe într-o trupă (sincer, nu ştiu cum poate să-i fi uitat numele), iar eu, cu Totuşi, eram la acelaşi concurs. Naumovici a rămas, timp de 20 de ani, cu impresia falsă că noi le-am fi suflat premiul 1, dar l-am asigurat că nu ni s-a acordat niciodată prima poziţie în festivalurile de până în 1990, pentru că peste tot intrigam cu textele noastre şi nu dădea bine să ia premiul cel mare trupa "băiatului lui Păunescu", care tocmai fusese tras la margine, după interzicerea Cenaclului Flacăra.
Tema ediţiei, sinuciderea din dragoste, a fost, pentru mine, un pretext să spun că am suferit şi eu, ca oricine, din dragoste, dar că pixul şi chitara m-au scutit să îmi iau gâtul singur la fiecare mare decepţie, chestie care ar fi produs ceva deranj, mai ales în familie.

P.S.: NU stiu de ce nu mai pot să adaug poze la articole!

6 comentarii:

Savin BADEA spunea...

Andrei,
Poate uiţi să dai clic pe "Terminat".
Poate. Poze poţi adăuga numai după ce le ai în arhiva ta. Poate.Savin

blue_rain4ocean spunea...

Buna Andrei,
Am avut placerea sa te cunosc mai bine in timpul emisiunii "zodia Fluturelui". Mi-ai placut tare mult: direct, foarte talentat, modest si sentimentalist. Felicitari pentru replicile pertinente si pentru respectul celor din jur!;) SYSOB

Andrei Păunescu spunea...

Blue rain,
Nu mai stiu cand am fost la Zodia fluturelui, dar poate ma ajuti. Ne-am intalnit acolo sau ai vazut emisia? Nu stiu nici cum te cheama, cred ca SYSOB nu e un nume omologat, nu?. Toate cele bune!

blue_rain4ocean spunea...

Scuze, era vorba de "Femeia conduce" , v-am urmarit la Tv.
LA Multi Ani mamei tale!!!Sa va traiasca si sa va bucurati din plin de prezenta dumneaiei atat voi cat si noi cititorii. Sper sa ne incanti mai des cu muzica si talentul tau prin Buc. See you Soon on blog:)Toate bune si tie!

Anonim spunea...

Sinuciderea din dragoste mi se pare cel mai idiot gest cu putinta pe care poate sa-l faca cineva, pt. ce, de fapt pt. cine, pt. o persoana care n-a stiut sa aprecieze ce are, pt. o persoana care a stiut doar sa calce sentimente curate in picioare?Viata e scurta si merita traita la maxim, clipele de suferinta sau de tristete prelungite, ne fac sa pierdem poate cele mai minunate momente din viata noastra, ne refuzam practic singuri dreptul la fericire.E normal ca suferim dupa o pierdere dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne luam zilele.De multe ori nu ne dam seama ca suntem atat de tineri si ca ami avem asa multe de trait.Mie sinuciderea din dragoste mi se pare un gest de lasitate, de slabiciune, nu avem curajul sa ne infruntam propria soarta, propria viata.Exista prieteni dragi, familie si o multime de alte motive care sa ne tina in viata, eu asa cred. Viata noastra este de mii de ori mai pretioasa decat pierderea unui nenorocit/unei nenorocite care practic ne-a distrus sufletul.
CATALINA 22

neagra spunea...

Mereu ni se spune ca a suferi din dragoste este ceva normal, mereu privim deceptia in iubire ca pe o etapa ce trebuie depasita. Sinucidere nu inseamna numai atunci cand decizi sa iti iei viata, sinucidere este si atunci cand decizi ca nu mai poti iubi, tot de sinucidere vorbim si atunci ca simti ca nu mai poti trece peste o durere. Nu este un lucru ireal ce spun. Iubirea pentru unii este ceva ce nu va fi atins niciodata, pentru ca au pierdut-o. Asa ca nu trebuie sa ii judecam pe cei ce actioneaza din iubire, fiecare lupta cu ce armele potrivite.