15 iulie 2008

Da, ştiu, aveţi dreptate!... Alo! Mai e cineva pe aici?

1. Da, ştiu, aveţi dreptate, m-am purtat cu blogul meu exact cum se poartă un bărbat idiot cu nevasta pe care crede că o are pe veci, dacă ea a apucat să-l iubească şi să-i arate asta. Atât de mult timp a trecut de când nu am mai postat, că mi-am uitat şi parola şi abia am reuşit să reintru.
2. Da, ştiu, aveţi dreptate, am ajuns înapoi din America de mult, adică de pe 28 iunie 2008 seara, dar, ca în replica de film, care se repetă fără ruşine în atâtea episoade: Pot să vă explic ("Oh, Sue Ellen, I can explain that!"):
- Cum am venit în Bucureşti, am început un program haotic de somn, revenind la fusul orar de acasă.
- Între 3 şi 6 iulie 2008, am fost la Festivalul Mamaia Copiilor. Nu am intrat în apă, nu am făcut plajă. Soarele nu îmi mai e de mult prieten şi vă sfătuiesc să nu vă jucaţi cu el.
- Apoi am avut vreo două zile treburi pe la doctor, nu probleme cine ştie ce, dar necesare, după un drum care m-a dat peste cap şi peste corp. Doctorul m-a asigurat că nu e nimic organic, ci sunt agitaţii şi turbulenţe de la cap, inimă, dor şi visătorie.
- M-am apucat de învăţat şi de întocmit ultimul dosar birocratic şi tehnic pentru susţinerea doctoratului, pe care am reuşit să îl închei luni ,14 iulie 2008, după ce l-am început în toamna lui 2003. Aşa că aveţi grijă cum îmi vorbiţi de acum încolo! Pentru cine nu are umor: a fost o glumă ("cu caracter hazliu"). Nu finalizarea doctoratului, ci pretenţia la un apelativ academic.
- Am dormit puţin după doctorat şi, după ce am reuşit să îmi aflu parola şi să reintru pe blog, am şi postat.
- Dacă nu mă credeţi pe cuvânt, dacă vi se pare că mint mai ceva ca JR Ewing, vă arăt poze, şi de la Otopeni (cu Ana Maria, sora mea care a venit să mă ia, şi cu George Chirca, partenerul meu de drum american - drumul, nu partenerul, că omul e de-al nostru, din Vâlcea!), şi de la Mamaia Copiilor (care s-a ţinut la Constanţa), cu grupul câştigător, şi de la susţinerea doctoratului (cu membrii comisiei şi reprezentanţii universităţii gazdă).
- Alo! Alo! Mai e cineva pe aici?



28 de comentarii:

Simo Kiddo spunea...

surprinzator sau nu... mai e cineva. :) intarziat mesajul dvs, intarziat "bun (re)venit"-ul meu! astept in continuare randuri pline de savoare (ce rima seaca si neintentionata... ).

Dani spunea...

welcome back :)

Alexia spunea...

Prezentă!

Anonim spunea...

Felicitari domnule doctor:)!Ma bucur ca ati revenit pe blog,sincer v-am simtit lipsa si sper ca o sa va revansati pentru tacerea indelungata!
Queenie

Anonim spunea...

Toata stima si respectul domnule doctor!Ne pare tare bine sa va avem din nou printre noi.Si eu sunt bucuroasa ca in cele din urma sunt "licentiata" in jurnalism.
Astept cu nerabdare sa citesc textele dvs.Chiar ma gandeam zilele trecute, ca am in cap sa scriu ceva de mult timp, inca de acum 3 ani de cand am venit in capitala, despre modul in care este zugravit Bucurestiul nostru drag in ochii unei provinciale si ma gandeam ca atunci cand voi termina de scris textul sa va torturez pe dvs. cu cititul!
In rest, ce sa va spun, sa va doresc o vara frumoasa si suportabila(ma refer la caldura)!
CATALINA 22

Anonim spunea...

Am fost mereu AICI,mulţumim pentru fotografii şi gînduri
să nu ai griji,este ca şi cum : "ce bine că eşti" ce întîmplare(minunată ?) că suntem
off topic : am fost adînc impresionată,la festivalul Mamaia Copiilor văzînd o secvenţă cu un gros plan al Poetului plîngînd;
un copil minunat cînta ... limba română

Cami spunea...

noiu sintem aici!Prezent!

Cami spunea...

Bine ai revenit printr noi!

Kannaary spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Kannaary spunea...

Bine ati revenit pe blog domnule doctor !

Carmen spunea...

era si timpul..aseara cand am auzit de Mamaia copiilor la emisiunea "noi intre noi"..mi-am zis"ocupat,dar o sa revina"..si bine ai revenit!eu,prezent:)

Anonim spunea...

Seara buna,

cum ar putea cineva sa nu spuna felicitari? si pentru noul titlu si pentru reintoarcere

Acum, doctor cu tidula, o sa tratezi inimi si in planul oficial ?

...ca semn ca sunt prezenta, inca in casa ta.

Anca G.

Anyry spunea...

Domnule doctor, felicitari!
Meritati din plin acest titlu si sunt de parere ca cea mai buna recompensa dupa aceasta etapa este relaxarea (a mintii si a corpului). Convinsa ca deja ati inceput tratamentul, va doresc inspiratie din plin si abia astept sa ma delectez cu materiale noi. :)

Andrei Păunescu spunea...

Simo copilu, Dani, Alexia, Queenie, Catalina, Angela, Sora de mai, Kanaary, Carmen, Anca G, Anyry,

1. Vă mulţumesc tuturor, vă îmbrăţişez, v-aş spune sărut mâna, dar nu ştiu dacă nu e şi un mascul pe sub pseudonime şi , sincer, nu sunt în dispoziţia potrivită să sărut o mână păroasă de bărbat.
2. Uitaţi chestiunea cu doctoratul, pentru că, deşi mi-a luat o parte din viaţa ultimilor 5 ani, am constatat că sunt la fel de profund şi la fel de superficial, la fel de serios şi la fel de frunză în alizeu şi după ce mi-am ataşat la CV acest titlu. Aşa că suntem aceeaşi. Ceea ce nu înseamnă că nu vă felicit cu drag pe toţi (toate) care aţi terminat cu bine şi pragul licenţei. Rămânem pe aici!

Andrei Păunescu spunea...

Simo copilu,
Da, savoare se refera mai ales la gust, ai simtit tu ca nu e in regula ceva. Dar de ce nu ai schimbat cuvantul? Sau, cand tastezi, o faci definitiv, ca egiptenii in placutele de lut, ca nu se mai poate face nimic? Sper ca nu te-ai suparat. Iar, daca te-ai suparat, inseamna ca nu esti de-a casei, ceea ce nu cred. Mersi!

Andrei Păunescu spunea...

Catalina,
1. Hai, scrie, dar nu lung, daca tot spui ca nu vrei sa ma torturezi!
2. Si la seminar v-am spus sa folositi, ca profesionisti ai jurnalismului ce sunteti de-acum, formula Bucurestii, sau macar sa evitati formula hibrid Bucurestiul.3. Hai.

Andrei Păunescu spunea...

Angela,
Am fost si eu la Mamaia, iar secventa aceea am vazut-o cu aceeasi emotie pe care ai avut-o si tu. Incet incet, Mamaia Copiilor chiar conteaza in cresterea unor noi serii de tineri croiti sa faca muzica.

Andrei Păunescu spunea...

Anca G,
Eu nu tratez decat inima pe care tot eu am imbolnavit-o, ca semn de remuscare si de dragoste. Nu am priceput sintagma "planul oficial". Poate o explici. Sedere placuta in casa mea!

Andrei Păunescu spunea...

Anyry,
Doamna (domnisoara) licentiata, aceleasi felicitari!
1. Vrei sa fiu ipocit şi să spun că nu visez la relaxare, sa mint ca imi doresc munca si iar munca? Nu o sa vezi asa ceva la mine! Da, vreau relaxare, mai putin a mintii, mai mult a trupului. In afara de sex, cea mai mare placere a trupului meu este (de cand m-am cam lasat de fotbal) masajul. Sa primesc, nu sa fac, evident. Din cap, pana in talpi, cu substantiale accente pe umeri, gat, spate si urechi. Urarea ta mi-a mers la tinta. O sa te ascult.
2. Ai intuit bine. Am inceput deja.
3. Evita alaturarea de tipul "ca cea", care nu suna prea bine, sau suna a "căţea".
4. Daca e pe-asa, o sa trag din greu ca sa sprijin "delectarea", dar cu mai mult sarg dupa ce vine toamna.

Anonim spunea...

felicitari! ce specialitate aveti?

Andrei Păunescu spunea...

Cap mare,
La ce specialitate te referi? Daca e vorba de doctorat, tema a fost "Scriitori si politica in Romania. Secolul XX". Daca te referi la altele, te rog sa fii mai explicit, capule mare. Cu prietenie, Un Cap Obisnuit.

Anonim spunea...

cardiologie?nutritie?sau poate chiar medicina de familie?

Kannaary spunea...

Cap mare , doctoratul nu tine de medicina neaparat , ci de toate domeniile. (pt proprietarul acestei case care mi-a cerut intr-o forma sau alta sa ma prezentez ...eu ma numesc Ariadna , fata , 16 ani , ocupatie ...scoler)

Simo Kiddo spunea...

uf! si acum pentru ca raspunsul meu a intarziat doar n-o sa credeti k m-am suparat. nu-mi sta in fire, de fapt nu prea stiu cum vine asta... ai mei nu m-au invatat sa ma supar.
nu era chiar o placuta egipteana, ci doar un cuvant dintr-un comentariu, dar imi place ca atunci cand scriu sa ma port ca si atunci cand vorbesc. ceea ce e cinstit, zic eu. in vorbire nu avem cum sa spunem un cuvant si sa venim apoi cu backspace sa-l stergem. :D corect?

Delia cont spunea...

Ciudat, cautind cintece cu Tatiana Stepa, am dat peste tine;poate ploaia care nu se mai termina de doua zile, poate doar curiozitatea unei foste contabile printre artisti m-au facut sa citesc ore intregi despre tine;chiar sa descopar ca "ce mic oras" de fapt nu era scris pentu mine:(.... cam trist.Am aflat azi ca poti sa ai prieteni vechi chiar daca nu i-ai mai intilnit pina acum:si cintecul si pasii mei pierduti prin Cluj cautind terasa lui Imre...Parca ma pot apropia mai relaxata de pat , ochi mi se vor inchide fara pumnii infundati in orbite

Anonim spunea...

Ce raspuns interesant a primit Anusyry ! Mi-e scarba !!!

Anonim spunea...

LIBIDINOS DE-A DREPUL !

Anonim spunea...

Ii vorbiti despre sex si masaj erotic. Domnisoara e licentiata in prostitutie ? Presteaza cu diploma in mana ?