16 septembrie 2008

Hibernare timpurie şi duhoare neaşteptată

• Auzisem că doar urşii hibernează, dar văd că şi taurii au talentul ăsta, ba o iau chiar de timpuriu, din septembrie. Iar eu sunt o taurină de mijloc al zodiei, acolo unde e măduva horoscopului mai puternică şi mai conservatoare.
• Abia mă urnesc spre Radio, în aceste săptămâni, deşi nu o fac decât marţea seara. Şi mi se pare prea des!

• Abia m-am încordat puţin să trag câteva piese la studio cu doi colegi artişti (pe care, însă, nu le-am terminat încă).

• Abia am reuşit să mă obişnuiesc cu gândul că e gata cu căldurile şi să închid ferestrele, altfel permenent deschise în casa mea, din mai până în octombrie. Dar asta numai după ce afară au fost îndelung 10-12 grade şi am înţeles, dârdâind, că mintea mea setată pentru vară nu mai ţine pasul cu frigul neaşteptat.

• Singura umbră de forţă a zilelor din urmă a fost să cânt la chitară la sala de repetiţie, acompaniat de o viitoare mare figură a percuţiei, care cred că vrea să îşi ia numele de scenă Dr.MAM şi care a descoperit, în fine, că tobele sunt instrumentul său preferat.

• De când cu canicula ultimilor ani, iubesc ploaia şi mă rog să am parte de ea, de la primele zăpuşeli care ne ucid, de prin mai până în septembrie. Rugile mi-au fost auzite, dar am primitpicături în exces, că am avut şi infiltraţii în plafonul din baie, de atâtea precipitaţii. Cineva, acolo, sus, cred că îşi bate joc de mine.

• Azi noapte, căţeaua mea, Bora, şi-a bătut şi ea joc de mine. După ce am tot auzit pe la radio şi televiziuni că e un frig de nici câinele nu poţi să îl laşi afară, am luat-o în casă şi am lăsat-o să doarmă lângă pat. Pe la 3 noaptea, am început să visez că lucrez la canalizare şi că avem ca bonus de desfundat haznalele oraşului. Când putoarea din vis a devenit insuportabilă, m-am trezit de nevoie la realitatea la fel de puturoasă şi am înţeles că biata boxeriţă nu se mai putuse ţine şi făcuse în baie un cârnat (mai mare decât cel de Pleşcoi), cu moţ spiralat şi cremos în loc de creneluri. Ea se dusese, amărâta, în baie, dar nu ştiuse cum se foloseşte wc-ul, aşa că a capotat în faţa laxaţiei devastatoare. Şi uite-l pe Andrei, la 3 jumate noaptea, spălând pe jos şi aerisind disperat încăperile, nevoit să aleagă frigul decât duhoarea, în timp ce animala, ştiind ce făcuse, stătea ascunsă cu capul după draperie, cu convingerea că restul trupului rămas afară nu se vede. O umbră de conştiinţă a făcut-o pe boxeriţă să nu mă lase să persist în eroare. S-a agitat cu capul sub clanţă, până nu am scos-o în curte, la ea la coteţ, unde a intrat abia după ce a mai eliberat în natură un ocean de pipi şi un odgon de alte alea. Semn că în baie îmi făcuse doar vârful aisbergului.

• Apropo: a început şcoala!

• Mai vorbim!

17 comentarii:

Anonim spunea...

Va invidiez(in sensul bun al cuvantului) pt. talentul deosebit pe care il aveti de a ilustra in cuvinte orice situatie.Cred ca si cel mai banal fapt de pa pamant, daca ar trebui descris , dvs. i-ati putea da suflare, viata, energie, l-ati povesti in asa fel , incat , sa simtim ca nu e o chestie marunta, ci dimpotriva un lucru minunat.Sunteti capabil de a descrie lucruri simple, in cuvinte marete si asta inseamna foarte mult.Ma gandeam ca in aceste zile friguroase si urate, cel mai bun mijloc de a scapa de apasarea sufleteasca provocata de acest anotimp este, bineinteles, blogul dvs.Sincer, eu ma astept la texte mai optimiste, mai pline de viata care sa ne scoata din starea asta de nostalgie, si stiu sigur ca asta voi gasi pe blog.
CATALINA 22

Anonim spunea...

Sa iubim animalele...si in ele exista suflet!

Anonim spunea...

bine ca nu a facut caca pe tine, in pat.

Anonim spunea...

Taur, Trei Mai - Ziua Realistului

Cei nascuti pe 3 mai sunt in masura sa ii invete si pe altii diferite lucruri legate de societate. De obicei ei par sa fie intr-o permanenta introspectie a psihologiei grupului. De asemenea, ei au abilitatea de a-si asuma conducerea. Adesea demonstreaza ca sunt buni oratori, discursurile lor fiind ascultate cu atentie de multime. In plus, au un talent deosebit de a-i fermeca si chiar inveseli pe cei din jur. Ei apeleaza la tehnici sofisticate pentru a-si pastra auditoriul interesat de ceea ce comunica si stiu sa se foloseasca de sentimente si logica in acest scop.

Persoanele nascute pe 3 mai sunt realiste, pragmatice. Spiritul lor se manifesta puternic si profund. In calitate de membri ai familiei, sunt persoane pe care te poti baza atunci cand ai necazuri, cand trebuie sa iei decizii importante sau cand ai nevoie de un sfat. Insensibili, ganditori practici, foarte rar ei vor fi dusi cu vorba si convinsi sa creada in idei evazive. Fiind persoane cu picioarele pe pamant, ei vor cauta cele mai eficiente moduri de a rezolva problemele.

De asemenea, nativii zilei de 3 mai stiu sa apeleze la trucuri pentru a-i face pe oameni sa rada, facand uz de cele mai comice comparatii si de comentarii spirituale. Prin aceste manifestari le creste cu mult prestigiul in cadrul oricarui grup. Uneori, ei pot merge prea departe transformand umorul in satira taioasa sau sarcasm si astfel isi creeaza singuri probleme. Persoanele nascute pe 3 mai sunt adesea foarte buni consilieri, mediatori si arbitri. Intuitia comerciala este foarte bine dezvoltata, mai ales in ceea ce priveste motivarea si abordarea laturii psihologice a consumatorului. De asemenea, ei pot activa si ca analisti de marketing sau directori executivi.

In viata personala, nativii zilei de 3 mai trebuie sa fie atenti sa nu aiba prea multe pretentii de la sotie sau de la copii. Paradoxal, cand sunt necasatoriti ei pot fi chiar foarte pasivi in relatiile lor sau au tendinta de a amana luarea deciziilor importante pentru a avea succes pe plan sentimental. In plus, indivizii mai putin evoluati nascuti astazi prezinta combinatia fatala intre nehotarare si incapacitatea de a sesiza momentul potrivit pentru luarea deciziilor financiare sau de afaceri.

Persoanele nascute pe 3 mai trebuie sa investeasca suficienta energie pentru a reusi sa-si mentina prietenii apropiati. Cei nascuti astazi vor fi considerati prieteni buni atunci cand intelegerea semenilor lor si introspectiile privitoare la societate se extind si la nivel personal. Nativii acestei zile nu trebuie sa uite nicioadta ca gesturile amabile simple au o importanta majora in viata unui om.

Un pericol pentru cei nascuti pe 3 mai este acela ca vor fi exaltati de idei mari si de scheme sociale marete. Adesea, ei uita sa se retraga in cuibul propriu. Pentru ei, adevarata provocare o reprezinta nu numai cariera, dar si evenimentele din viata de zi cu zi. In acest caz, ei vor reusi sau vor da gres in conformitate cu conceptiile lor despre societate si despre ceilalti. Cei nascuti pe 3 mai au extrem de multe de impartasit celorlalti in sfera sociala. Intrebarea este daca au capacitatea de a folosi aceste cunostinte in interesul propriu?

SFATURI: Gandeste-te la propriile motivatii, macar la fel de mult cat te gandesti la motivatiile celorlalti. Aminteste-ti de prietenii tai. Investeste mai multa energie in relatiile personale. Nu ezita sa intri in actiune atunci cand este vorba de chestiuni sentimentale.

PUNCTE FORTE:
Intuitiv
Destept
Fermecator

PUNCTE SLABE:
Solicitant
Amana constant
Insensibil

Anonim spunea...

Dle. Andrei Paunescu, v-am vazut zilele trecute la un anumit-frumos numit restaurant, insotit de o femeie tare simpatica. Erati tare veseli si indragostiti! Felicitari si casa de piatra!

Andrei Păunescu spunea...

Dra/Dna Maya,
1. Eu am fost vazut intr-un restaurant? Eu te-am (v-am) vazut in cartile de istorie, la capitolul mari civilizatii, mari culturi, mari popoare disparute. Dar iata ca ai (ati) renascut, ca o pasarica (pasare) fermecata.
2. Daca nu imi spui (spuneti) si ce am mancat si ce am vorbit, nu te (va) cred.
3. Simpatica-simpatica, am inteles, dar cum arata? Simpatice sunt multe femei pe lumea asta, dar, daca sunt si frumusele, e cod galben, de avertizare. Daca sunt si frumoase, e cod portocaliu, de pericol. Daca sunt si destepte, e cod rosu, de dezastru. De unde v-ati dat seama ca e simpatica, ati auzit ce a spus?
4. Desi nu sunt un adept al institutiei casatoriei (inca, dar nu se stie), multumesc pentru urarea cu casa de piatra. Pentru orice eventualitate.

Andrei Păunescu spunea...

Catalina,
Ma coplesesti cu laude si o sa mis e urce la cap. Dar imi place ca iti place.

Andrei Păunescu spunea...

Loredana,
Exista, uneori mai mult ca in noi

Andrei Păunescu spunea...

Anonim,
Asa e, bine ca a avut o urma de decenta

Anonim spunea...

Domnule Paunescu, va rog sa fiti brutal! In opinii, bineinteles. Scuze, dar poeziile le am scrise de ceva timp pe calculator, dupa vechile reguli de ortografiere. Pot sa mai zic ceva in apararea mea? Aveam 17 ani cand le-am scris. Multumiri.
Delia

Roman

Romanul nostru-a-nceput cu sfîrşitul.
E nou şi e vechi, e curat şi murdar.
Pe ultima filă murim metaforic,
În primul capitol trăim în zadar.

Şi nici nu ştiu, de fapt, ce ne leagă
Ce taine ascund cuvintele scrise.
Ce rost au, de fapt, chemările mele,
Aşteaptă probabil veniri nepromise

Romanul nostru e-o carte prost scrisă.
E tragic şi-atunci cînd sîntem împreună,
E plin de regrete, sărac de-adevăruri,
Şi n-are nimic frumos să vă spună.

Regret

Mă rog la frunzele asuprite de vînt
Ca-n faţa unui altar parasit.
Regret că n-am putut urî pîn-la sfîrşit,
Dorinţa unui suflet şubred.
Văd paşii tăi zdrobind un ultim gînd,
Aud în noapte rîsul tău sălbatic
Iubesc fără să vreau un anotimp pierdut,
Ucis într-un ungher de noapte, de tine.
Regret că nu pot să te-ating şi să simt
Ce simplu şi crud ţi-e adevăratul veşmînt.
Te iubesc c-o iubire dementă,
Regret că nu meriţi, regret.

NOI

Noi – o şoaptă tremurată de un val de amintire,
Un ceas ce-a stat.
Mă văd cuprinsă într-un ciob de sticlă,
Te văd cum mă ridici de jos,
Şi iar m-arunci.

Privesc o secundă în spatele durerii,
Măsor timpul cu lacrimi.
Şi te-aş chema; glasul nu-mi dă putere
Oricum eşti prea departe…
Prea departe.

Citesc povestea noastră ca un copil naiv.
Citesc sfîrşitul.
Mă văd cuprinsă într-un ciob de sticlă,
Te văd cum mă ridici de jos,
Şi iar m-arunci.

Noi doi – o ficţiune tristă.


ŞI NICI

Şi nici nu te iubeam,
Cînd paşii tăi grei şi rari
Te-ndepărtau de mine.
Şi nu eram eu aceea,
Ce se juca în părul tău
Căutînd stele.
Şi nu erau lacrimile mele,
În palme, noaptea,
Cînd le sărutam.
Şi nu vroiam să-ti fiu dor si drum,
Să te duc unde eram, de fapt,
Să mă cauţi, să mă aştepţi,
Să te iubesc cum nici nu te iubeam.


PRIZONIERĂ


Ce singură sînt! Odată cu noaptea
Se-ntunecă clipe şi mor sugrumate
Se spulberă-n vînt, puf de păpădie
Şi cad în abisul de clipe furate.

Acum parcă-ascult un discurs demagogic.
Plictisul mă-nvăluie. Rîd fără voie.
Şînt ca un actor uitat pe o scenă,
De care sala goală nu are nevoie.

Străbat amintiri de la un capăt la altul
Mai plîng şi mai rîd…şi iar plîng.
Gîndul îmi fuge către lucruri mărunte,
Spre vechi fericiri ce nu pot să le-ajung.

Ce singură sînt... Ce puţin am fost altfel!
Ce lesne se sting fericiri şi dureri!
Văd noaptea prizonieră a unui soare de mîine,
Mă simt prizonieră a zilei de ieri.

Anonim spunea...

http://metalzine.iced-earth.net/index.php?option=com_content&task=view&id=1181&Itemid=1
Poate l-ati vazut ,poate nu!Sa nu ne lasam deprimati de ploaie si de toamna asta mohorata!
Queenie

hippiepittis spunea...

Va rog sa nu hibernati in casa ci in arhiva Cenaclului Flacara si in cea a Radiodifuziunii. Prima nu stiu unde este, dar a doua este la subsol si in mod sigur este mai cald si oricum este o temperatura constanta indiferent de vremea de afara. Iar inceea ce o priveste pe prima, acolo caldura vine de DIN benzile si casetele depozitate acolo.
Am scris aceste randuri pentru a va incuraja in cautarile incepute saptamana trecuta ( conform cu cele ce ati spus la Noi intre Noi ) si cu speranta ca veti gasi inregistrari noi-vechi cu Motzu Pittis la Cenaclu, macar acea Problema a noptilor spinoase a lui Geo Dumitrescu cu care Motzu a debutat in Cenaclu in prima editie, aceea din 17 septembrie 1973.
Desigur mai puteti gasi si fotografii cu El, atat prin aceste arhive cat si acasa la dvs. prin albume vechi.
Al dvs. putin luat, hippiepittis

Anonim spunea...

Nu sunteti adeptul institutiei casatoriei, "dar nu se stie inca" ! Asta-i o atitudine noua! Parca erati impotriva nu demult, in episodul cu madame Liposuctie care pretindea ca stie sa se miste pe ritm de Tango. Si mai pretinde si acum, lunar, deocamdata inca legal.

psycho spunea...

andrei, sincer mie-mi plac extremele: ori foarte cald, ori foarte frig. in general nu-mi plac lucrurile de genu: nici prea cald, nici prea frig, dulce-acrisor, dulce-amarui....ok, poate am deviat putin....de fapt ploaia imi place, mi se pare perfecta cand stai in casa, savurezi o cafea si o carte buna, cu pachetul de tigari alaturi(neaparat), dar altfel nu.knd sunt prin oras si e ploaie, si vad cate o pitzipoanca imbracata cu o geaca extrem de scurta si cu o fusta si mai scurta in timp ce eu tremur din toate incheieturile incercand sa-mi tin umbrela sa nu zboare, imi vine s-o omor(eh, poate toti avem pana la urma intentii criminale). si app boxerita ta e superba

Anonim spunea...

Pentru anonimul de putin mai sus: ce ti-a facut tie doamna de la Tango de esti asa de veninos?
Pentru Andrei: am citit pe prima pagina ca ti-e greu sa tii pasul cu raspunsurile pe care vrei sa le dai pe aici asa ca voiam sa-ti spun (poate stii deja)ca exista in setarile blogului optiunea de a-ti inregistra o adresa de e-mail pe care sa primesti fiecare nou comentariu postat la articolele tale. Succes!
Delia

Anonim spunea...

In primul vreau sa spun ca anonimii nu ar trebui bagati in seama si nici sa li se raspunda. Foarte urat ce a spus un anonim. Nu vad de ce trebuie sa va bagati asa in viata omului. Andrei posteaza pe net pentru prieteni nu pentru toti limitati la minte. Si tu Andrei nu o mai da afara pe Bora ca este un sufelt nevinovat si na...ca orice suflet mai greseste si ea. Apropo, felicitari pentru noua iubita si daca e sa faci pasul cel mare casa de piarta.
Semnat NEAGRA

Anonim spunea...

Draga Blechi,
Ce sa fac daca asa ma cheama, ceart-o pe mama, nu pe mine! DAR asta nu inseamna ca n-am identitate, asa cum banuiesc ca nici tu nu esti neagra cioara la propriu desi te intitulezi Neagra.