1 februarie 2010

Acolo unde şi piraţii au capăt de linie: Auckland







31 ianuarie 2010, Sydney, Auckland

Am plecat din Bucureşti pe 29 ianuarie, cu o escală de câteva ore la Atena, apoi cu o escală de alte câteva ore în Dubai, de unde, în primele ore ale lui 30 ianuarie, am început zborul imens către Auckland, cu o ultimă escală de o oră în Australia, la Sydney, pentru realimentare şi curăţarea avionului după cele 14 ore peste Oceanul Indian şi continentul australian.
Ziua lipsă din calendar chiar asta a fost: 30 ianuarie 2010, pentru că, diferenţa de fus orar dintre Bucureşti şi Auckland fiind de 11 ore, iar noi, zburând spre Răsărit cu acel colos Airbus 380, cel mai mare avion din lume, am avut parte de o zi de 30 ianuarie, trăită în doar câteva ore.
În Noua Zeelandă nu e nevoie de viză, dar vama este cruntă. Vameşul ne-a ţinut aproape două ore, politicos, fiind şi el nedumerit ce caută acolo nişte români care vor să stea doar 5-6 zile, care nu au card de credit, bagaje, ci doar bilete la ACDC: dar vin şi la voi în ţară!, spunea el repetat. Mii şi mii de kilometri pentru un concert? Da, şi nu numai concertul, îi răspundeam eu, invocând dreptul ziaristului de a călători, de a scrie, de a face orice nu deranjează pe alţii. Iar el zicea: Sigur că aveţi dreptul să veniţi, dar şi noi avem dreptul să vă verificăm şi, dacă ni se pare ceva ciudat, să vă refuzăm intrarea. După ce s-au convins că nu avem nici animale vii, nici seminţe, nici medicamente, nici mâncare (absolut interzise), mi-a venit ideea să le spun să-mi deschidă blogul, ca să vadă că nu sunt un potenţial emigrant, deşi păream, la prima vedere.
Dela aeroport, direct într-un somn prelungit şi bolnav, la hotel, nu înainte de a mânca în portul Auckland nişte vită preparată cum doar argentinienii mai ştiu.
Mai departe decât aici nu puteam cum ajunge dela Bucureşti, la 11 ore distanţă pe ceasuri (decât prin vreo insulă din Pacific, care, însă, nu are nicio importanţă pentru mine).

Poze:
- Exterior şi interior cu monstrul zburător Airbus A 380
- Escala din Sydney, oferte la bumeranguri. Şi, dacă vrem să scăpăm de ele, cum procedăm?
- Vama neoyeelandeză din Auckland: un măr în bagaj poate însemna 200 de dolari amendă şi trimiterea înapoi de unde ai venit

Un comentariu:

violeta chiscop spunea...

va puteti inchipui ca si piratii somalezi au donat cate ceva pentru Haiti? da, chiar e o stire adevarata