4 martie 2010

Care e răul cel mai mare?


M-am tot gândit, mai ales după ce am văzut cum merg lucrurile pe la alţii, să vă întreb care e lucrul cel mai rău care ne face pe noi atât de înapoiaţi, din atâtea puncte de vedere, ca ţară, ca indivizi, ca suflete, ca oraş, din orice punct de vedere, moral, cultural, de civilizaţie, educaţie, muncă, randament etc.
Aştept răspunsurile dvs, ca ulterior, să aleg câteva dintre propuneri şi să facem un sondaj, cu vot. Vă rog, fiţi plini de imaginaţie, nu scrieţi prea mult, ci daţi-mi fiecare câte 1-3 propuneri, dar nu numai Politică, Minciună şi alte de-astea, care trebuie să fie, dar însoţite şi de altele, mai ieşite din comun. Mulţumesc

12 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Cred ca, cel mai mare rau care ne face pe noi, sa mergem mai mult inapoi decat inainte, este orgoliul de orice natura si sub orice forma.Bineainteles ca acesta, in combinatie cu : prostia, minciuna, ignoranta,imoralitatea si nu in ultimul rand neascultarea de Dumnezeu, da nastere la adevarate monstruozitati ale caracterului uman. Aceste monstruozitati pot doar sa impiedice si nicidecum sa propulseze, un om sau un popor.

Anonim spunea...

Ordinea e aleatorie:
Nesimtirea, rautatea, prostia, invidia, lenea, saracia, noi, sistemul,etc.

Anonim spunea...

Traian Basescu

Teodor Munteanu spunea...

Draga Andrei , ma numesc Teodor Munteanu si sunt un mare fan al Cenaclului Flacara si al poetului Adrian Paunescu .Eu insumi incerc sa pun bazele unui cenaclu unde sa se cante muzica folk (detalii aici http://cenaclulspuneceva.blogspot.com/) .
Iata raspunsul meu la intrebarea ta : goana omului modern dupa bunastare materiala in detrimentul implinirii spirituale care te face cu adevarat un om bogat .De aici toate hotiile,privatizarile frauduloase , invidia , dezinteresul pentru valorile si personalitatile culturale ,minimalizarea artistilor , lipsa de educatie , programe de proasta calitate la TV , preferinta pentru muzica facila , lipsa de patriotism etc Intr-o tara preocupata de " mancare si reproducere " artistii sunt aproape ignorati .Stie cineva vreun nume de pictor , sculptor sau compozitor de muzica culta contemporan cu noi ? Eu insumi am ramas perplex cand o tanara flautista m-a intrebat ce-i aia muzica folk cand am invitat-o sa vina la cenaclul nostru .

nicoleta spunea...

Cred ca ar trebui sa incepem prin a-i ierta pe cei de langa noi.Am ajuns la concluzia ca nu conteaza ceea ce ne-au facut ei,ca cel mai important lucru este sa avem puterea de A IERTA. In momentul cand ierti pe cineva iar in interiorul tau nu mai este nici o urma de ranchiuna,de ura, te simti impacat cu tine insasi. Iertarea ne vindeca atat viata launtrica cat si cea exterioara si este capabila sa genereze profunde transformari atat in viata noastra cat si a celor din jur. Va spun acest lucru din experienta proprie.
"Puterea iubirii si a iertarii poate da nastere unor miracole in viata noastra" - Gerald G. jampolsky.
Andrei fiind o cititoare fidela a blogului tau, dar scriind foarte rar, te rog sa-mi dai voi sa le spun tuturor celor care te-au intrebat de unde isi pot procura cartea: SCRIITORI SI POLITICA IN ROMANIA SECOLUL XX". Zilele acestea s-a deschis Targul de Carte care se desfasoara la Muzeul National de Istorie a Romaniei pana pe data de 07 martie. O pot procura dela standul editurii "SEMNE".

Mica spunea...

Lipsa de respect Andrei! Lipsa acuta de respect de care suferim fata de propriile noastre persoane, fata de munca depusa, fata de frati, parinti, vecini, fata de cultura noastra, de tara noastra, de vecini tarii noastre ........ ce mai lista ar putea continua la nesfarsit si ar putea fi detaliata tot la fel .... lipsa de toti si de toate!

Steaua ta norocoasa spunea...

nicoleta, sufletul meu, invata sa scrii pana una alta.

Gabriela spunea...

Eu cred ca mai multe rele atarna greu de picioarele noastre si ne trag la vale in prapastie.
Prima cred ca e trufia generata de mentalitatea saracului. Adica: ridicam problema ca strugurii sunt acrii, nu ca nu ajungem la ei. Si daca totusi iese la iveala faptul ca nu ajungem la ei, nu e din cauza ca nu suntem in stare, ci pentru ca suntem "Jmekeri" si nu vrem. Si daca nu suntem in stare, nu e pentru ca ar trebui mult efort si rabdare, ci pentru ca rusii, americanii, teroristii, natura, flacara violeta, orice altceva, ne obstructioneaza geniul si nu ne putem desfasura ca natiune superioara si libera.
De aici vine si o crasa nesimtire sociala. Adica: ce-mi pasa mie de alalalt? Ce-mi pasa mie de lege? ce-mi pasa mie de reguli? Pot sa le incalc, sunt "jmeker" si am ceea ce fraierii nu au daca sunt cinstiti!!!
Mai "beneficiem" si de o rautate explicabila prin egoismul omului sarac, Adica: m-a lovit ghinionul si mi-a murit capra? Sa moara si capra vecinului, chiar daca vecinul e frati-miu. Si daca nu moare de buna voie, hai sa o ajut eu putin cite putin, in fiecare zi mai otrvesc iarba din jurul casei vecinului. Ce, io-s mai fraier ca el?
Nu stiu de unde au venit toate astea pe capul nostru, ca am avut si noi o perioada de glorie ca natie!. Am vrut insa sa facem din rahat bici si sa mai si plesneasca! In loc sa ne ridicam incet si sigur, atat cit ne-au tinut cureaua si puterile, am recurs la un shortcut si: ta-taaaa! ne-am pierdut pina si tichia de margaritar!

Anonim spunea...

....asta este o întrebare care si'o pune fiecare dintr'e noi ..sau cel puțin unii dintr'e noi ..
Răspunsuri alternative ar fi multe în ceea ce privește răul cel mai mare .. dar pana la urma încă nu se știe..
Majoritatea cred .. dar a crede înseamnă a nu știi.
Raul cel mai mare din punctul meu de vedere sunt Politica și Religia,plus încă altele..
Toate cele bune ;-)

Anonim spunea...

Teama de tot si de toate

Anonim spunea...

1. ne facem treaba nu cel mai bine posibil ci astfel incat sa para ca facem ceva si sa treaca timpul
2. zicala "sa moara si capra vecinului" ni se potriveste foarte bine
3. preferam sa ne plangem si nu sa facem ceva pentru a schimba situatiile care nu ne plac

margareta spunea...

Abstinenta