4 octombrie 2010

Rock şi folk printre Dacii liberi dela Covaci













































































































































































































































































































































































































































































































































Am participat pentru a doua oară la Festivalul Dacii Liberi dela Covaci, satul aflat la câţiva km de Timişoara, pe drumul Aradului. Gazde ne-au fost Florin Macavei şi Octavian Stăncioiu. Noi, adică trupa Totuşi şi Valentin Moldovan, ne-am ocupat de programul muzical, pe care l-am acoperit cu piese rock şi folk, pe stadionul din Covaci, unde am preferat să mergem, decât să fim la concertul lui Ozzy dela Bucureşti, desfăşurat în aceeaşi zi de 2 octombrie 2010 şi la care nu credeam că vom lipsi. Dar, sincer să fiu şi ipocrit să nu fiu, mai dulce este (aproape) orice spectacol propriu decât (aproape) orice spectacol al altcuiva. Elementul de noutate este că, la chitară bass, a cântat pentru prima oară într-un concert adevărat alături de noi excelentul instrumentist Vladi Sătean, care a făcut echipă bună la secţia ritmică rock cu Tase, cu care, dealtfel, se cunoaşte din trupa "Sarmalele reci" de anii trecuţi.

Îi mulţumesc lui Malex pentru pozele foarte bune pe care le-a făcut, din care vă puteţi da seama ce nebunie a fost acolo, cât de bine ne-am simţit. În poze sunt:
Vali Moldovan, cu chitară roşie, Ionel Tănase Tase la tobe (cu excepţia momentului când a trecut la bass, că îngheţa pe scaun), Vlady Sătean (la bass), Octavian Stăncioiu (cu lupul dacic în mână şi în luptă cu boxa), dacii şi romanii care au realizat un moment coregrafic şi războinic, un dac liber care a venit să îmi ceară un cântec (deşi seamănă cu Isus, recunosc că nu mi s-a arătat Mântuitorul la Covaci) şi eu, cu chitară neagră şi haine roz-somon.

PS. Un gând de meritată preţuire şi amintire marelui chitarist Stevie Ray Vaughan, care ar fi împlinit 56 de ani în acest 3 octombrie 2010, dacă nu pierea în accidentul de elicopter din 1990.

12 comentarii:

Doinitza spunea...

A fost colosal!

Anonim spunea...

vrem poze! stiu ca s-au facut!

Anonim spunea...

Super emisiune, super chip de barbat!

Narcisa

Anonim spunea...

Bravo, Andrei!

Anonim spunea...

Andrei, felicitari pentru cat esti de perfect, din toate punctele de vedere! Bravo!

Anonim spunea...

UNDE SUNT POZELE DELA EVENIMENT?

Unknown spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

Meridian spunea...

Cool pics!

Laura spunea...

Succes noului basist al trupei!

marea neagra spunea...

Am o idee: prima poza e buna de wallpaper pe monitor. Bine... de fapt am mai multe:)

Ildiko spunea...

Pare un eveniment foarte fain. La anul, daca sa mai face, voi veni si eu pentru ca sunt de prin locurile acelea.
Mult succes trupei Totusi!

Anonim spunea...

Azi de Sf. Andrei, 2010
Intrebare catre poporul meu si catre bunul Dumnezeu…

Doamne, de ce nu esti drept, de ce nu le faci pe toate cele cum ar fi firesc? Ni i-ai luat pe Pitis, pe Sterian, pe Stepa… De ce Doamne? Cu Paunescu ce-ai avut? Ne-au mangaiat inimile si sufletul cu cantece si poezii. Cenaclul si toate cele…A mai ramas “OM BUN”. Palid, sarac…Ici si colo un Baniciu sau un Tudor Gheorghe. Infim pentru nevoile noastre.
De ce Doamne? De ce Paunescu si nu Basescu, de ce Pitis si nu Boc, de ce Stepa si nu Anca? De ce ii chemi la tine pe cei de care avem noi nevoie?De ce Doamne? De ce…?
Cristian Tomosoiu