22 noiembrie 2010
Despre poemele atribuite lui Adrian Păunescu
Vă mulţumesc pentru grija cu care mă informaţi despre unele aberaţii versificate care circulă pe internet şi care îi sunt atribuite lui Adrian Păunescu. Fireşte că sunt nişte falsuri grosolane. Numai familia poate confirma veridicitatea lucrărilor lui A.P. Precizare importantă: tata nu a deschis niciodată singur un computer, nu ştia să umble nici măcar la email, mess etc şi bine făcea că se ocupa de lucruri cu adevărat importante, cum ar fi creaţia, nu tehnica. Aşa că ideea că ar fi scris în agonie (care agonie?) e o minciună, iar năstruşnicia că ar fi trimis un email este o absurditate, lăsând la o parte faptul că niciodată în viaţă nu a scris şi nu ar fi scris versuri în care să înjure ţara şi la un mod atât de nepoetic. El avea conştiinţă poetică şi morală naţională până şi când scria la supărare, aşa că falsificatorii să pună mâna pe carte şi să înveţe să imite mai credibil, ca să ne pună pe gânduri, nu să ne stârnească un zâmbet de milă. Succes!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
10 comentarii:
Doamne...nu se mai potolesc cei ce latra.
Hei!...
Astfel de persoane pot fi, doar ignorate, atunci se vor potoli...
Sa ai o zi buna!
G.
am primit si eu pe mail si mi`am dat seama imediat ca este un fals!
A. Paunescu cu siguranta nu ar fi scris asa ceva mai ales in "acele momente"
Daca la inceputul lecturarii poeziei aveam dubii, la finalul ei am avut certitudinea ca totul este o facatura demna de dispret.
Andrei, mult curaj ! Suntem multi care te sustinem pe tine si pe surioara ta Ana Maria, in tot ce faceti. Suntem siguri ca nu ne veti dezamagi.
Si nu uitati s-aveti grija de voi !
incredibil ca exista si astfel de specimene:(
Andrei, numai zambete nu produce acea mizerie de poezie care circula pe net. Nici macar de mila.Cine l-a citit cat de cat pe Adrian Paunescu stie ca el nu folosea un asemenea limbaj in poeziile sale. Tu stii mai bine, dar eu cred ca poeziile erau pentru el un sanctuar care nu poate fi profanat cu asemenea cuvinte. Probabil acesta actiune se incadreaza in incercarea de a-l compromite si post-mortem.
Multa putere in continuare, caci lupta e grea!
Cu drag,
Alexandra
Draga Andrei,
Este revoltator sa vezi cat de nedrepti cu Adrian Paunescu sant unii compatrioti de-ai nostri, fie din necunoastere, fie din rea vointa, mai ales acum, cand poetul nu se mai poate apara contra lor.
Eu am scris doua articole despre activitatea lui Adrian publicate pe Ziare.com sub titlul "Cine ai fost tu, Adriane?" in care am incercat sa-l prezint pe poet asa cum l-am pastrat eu in aminitre si in suflet.
Sant absolut convins ca Adrian Paunescu a fost un suflet mare si ma doare ca este atat de huiduit si de contestat de unii. As incerca, cu argumente, sa-l aducem pe Poet acolo unde-i este locul, dar as avea nevoie de ceva documentatie. Andrei, m-ai putea ajuta? Mailul meu este neamtu51@yahoo.com Multumesc si sa auzim numai de bine.
Andrei nu uita ca si Mihai Eminescu a fost atacat de contemporani dar nu i-a stirbit cu nimic talentul...Sufletele mici latra deorece nu pot ajunge in veci la valoarea maestrului Adrian Paunescu. Nu inteleg de ce amesteca optiunile politice ale maestrului cu oprea sa creatoare. Pe Eminescu nu-l apreciem pentru scrierile sale politice, pe care am avut ocazia sa le parcurg in timpul studiilor la Facultatea de Stiinte Politice, ci pentru poeziile lui care au fost peste vremuri si nu supt vremuri...La urma urmei Adrian Paunescu a fost si a ramas pana in ultima clipa a vietii sale un om/un poet de stanga care a exprimat in poezia sa jalea si saracia acestui neam oropsit. Altii au schimbat orientarile politice precum schimbam batistele si acum il ataca...Sunt oameni mici...Insulta lor e neputinta exagerata...
Am si eu o rugaminte Andrei...Florin Condurateanu a recitat la un post de televiziunea poezia "Primul drum" scrisa de parintele tau in care descrie cum copil fiind a trait drama evacurii Basarbiei in iunie 1940...De cand am auzit acea minunata poezie am tot cautat-o si nu am gasit-o...Ai putea sa o publici intr-o postare pe blog te rog frumos sa se bucure si ceilalti cititori de aceasta capodopera poetica in care se versifica drama anului apocaliptic 1940 traita de un copil? Iti multumesc...Ar fi ceva deosebit avand in vedere ca ne apropiem de 1 decembrie...
Trimiteți un comentariu