19 noiembrie 2010

Scrisoare tuturor

In toate aceste zile, si inainte, si dupa 5 noiembrie 2010, am vazut ca mi-ati scris, am citit ce mi-ati scris. M-am bucurat de numarul imens de mesaje de prietenie, solidaritate si pareri de rau ca tatal meu a plecat. Noi chiar asa ne-am propus sa il consideram, plecat fie in turneu, fie la redactie, fie la Senat, fie la vreun festival, fie sa se intalneasca in tara cu oamenii care mereu l-au ales.

Am cernut binele pana si din cuvintele urate trimise aici, pe blog sau aparute in presa ori la radio-televiziuni, care sunt semnul ca Adrian Paunescu a starnit orice, in afara de indiferenta, care doare cel mai mult.

E imposibil sa raspund personal fiecaruia dintre dumneavoastra. O fac aici si o voi face, indirect, in spectacole, carti, articole, desene, la facultate, prin activitatea mea si prin ceea ce as vrea sa fie familia mea, de acum incolo.

Curand, vom reincepe spectacolele, desigur, nu sub titulatura Cenaclul Flacara, din simplul motiv ca nu mai poate fi prezent cel ce statea la masa cu microfon din lateral. Dar ceea ce am invatat pe acea scena nu avem cum uita si, cel mai neplacut pentru dusmanii nostri, acel spirit nu ne poate opri sa cream noi valori. Asa ca ramanem impreuna si va tin la curent, aici sau pe facebook, cu tot ce se va intampla.

Multumesc,
Andrei Paunescu, 19 noiembrie 2010

31 de comentarii:

zincabeiu spunea...

Am 59 de ani si am fost contemporan cu toata " intamplarea" Adrian Paunescu( cum bine ii placea sa spuna).Revazand ieri emisiunea de pe TVR Cultural, am simtit ca , desi a plecat putin, are aceeasi forta .
Adriam Paunescu este o taina " la vedere "!

elena marin-alexe spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
elena marin-alexe spunea...

Cred ca alegerea ta este cea mai buna.Ma bucur ca vei continua, calauzit fiind de lumina tatalui tau, spre nemurire.
Ganduri bune din Vrancea si sper sa ai spectacol si la Focsani.

Anda spunea...

Nu credeam ca va veni aceasta zi...Ziua in care sa ne amintim.Ne e dor,ne doare,suntem mai singuri,suntem goi.Sau nu! Suntem mai plini de tot ce ne-a dat,de tot ce ne-a invatat,de tot ce ne-a rugat cu ultimele puteri.Suntem furiosi pe Dumnezeu ca l-a chemat la el prea devreme,furiosi pe Univers ca ni l-a furat.Universul ni l-a furat ca sa vedem marea si cerul din ochii lui albastri,iubirea si zbuciumul pentru tara asta si pentru oamenii pe care i-a iubit atat de mult,ni l-a furat ca sa ni-l dea nemuritor.Dovada sta in ce va urma...

Unknown spunea...

Salutare Andrei,
Ma bucur sa citesc ca plecati cu treaba, prin targul asta mare, si va astept in Ploiesti.
Aveti grija de voi, sanatate maxima si succese.

Anonim spunea...

Hei...lup singuratic!
Simt din randurile tale ca incepi sa iti revii, ma bucur pentru tine; gandul meu va fi alaturi de tine, in munca ta, in ceea ce tu vei continua sa faci...
Numai bine!
G.

Daniela Patrascu spunea...

Buna Andrei!
Ma bucur foarte mult ca vei continua!
Eu iubesc versul foarte mult, poezia aduce pace si bunatate sufletului, versul ne spala de toate relele.
Succes!

Ghost spunea...

Abia asteptam o noua postare. Si in asteptare fiind, m-am apucat de citit tot blogul:)) aleatoriu

Anonim spunea...

Sigur ca titulatura de Cenaclul Flacara ar fi improprie astazi, dar cel de "Totusi, iubirea" ar fi potrivit ca o continuitate cu cel vechi. Mai ales ca sintagma e intrata, deja, in constiinta publicului.

Anonim spunea...

ANDREI, ai spus ca veti reincepe spectacolele, dar "nu sub titulatura Cenaclul Flacara, din simplul motiv ca nu mai poate fi prezent cel ce statea la masa cu microfon din lateral"..Este adevarat, nu este prezent fizic, dar sufletul lui va fi mereu ACOLO, in ceea ce el a inceput...si, chiar daca nu il "vedem", il simtim....Ai dreptate cand afirmi ca ceea ce voi ati invatat pe acea scena nu aveti cum uita si, cel mai neplacut pentru dusmanii vostri, acel spirit nu va poate opri sa creati noi valori...Eu nu pot decat sa spun ca...nici noi, cei din sala, spectatorii...sau cei de acasa..in cazul emisiunilor TV....nu putem uita ceea ce am invatat de la voi, prin acest spirit....prin toate mesajele valorice, reale, autentice....transmise...Mereu m-am intrebat de ce nu exista interes sa se infiinteze un post TV. cu muzica folk romaneasca....asa cum exista ETNO...FAVORIT..TARAF....?..Ar fi ceva super...si multi ar urmari emisiunile si melodiile...Eu zic sa te interesezi ANDREI, si poate reusesti sa faci o TV. a ta...daca punem fiecare doritor...cat avem...o suma modica....poate reusim... Sincer....cred ca sunt multi cu aceasta parere...
MULTUMIM ca iti faci timp si ptr. noi, cei "de rand"... si ca ne tii la curent...

Maria spunea...

Multumesc si eu, Andrei ! Succes in tot ce va urma.

ana roman spunea...

Buna seara ,Andrei!..ma bucur ca ai revenit printre noi...in zilele din urma m-am tot gandit la Ioana desi pe retina mi-a ramas imaginea azurie a ochilor Anei Maria ...n-am mai vazut-o pe Ioana de pe cand era mult mai copila decat Ana Maria...ma gandesc la voi si lacrimez ...acum un an si jumatate in urma i-as fi dat ficatul meu Minculescului ,acum i-as fi dat Paunescului si ficat si rinichi si cord..va imbratisez si va sarut pe suflete

Anonim spunea...

Va tin pumnii in toate proiectele dvs., si sper sa reusiti sa pastrati viu numele tatalui si a tot ceea ce dumnealui a realizat.
Catalina 22

Anonim spunea...

Buna ideia renunta la denumirea veche (flacara), deasemeni mai cred ca vechea formula este depasita, nici cea de dupa 89 "totusi iubirea" ca sunta ca ... Sigur, poezie, folk, promovarea valorilor (autentice), este necesar fi continuat mai ales pe praful asta...

Cert este faptul ca este aprope imposibil a mai declansa o miscare de masa cum a fost Flacara lui A.P, contextul este diferit si nici atâta praf si pulbere (zona culturala), nu mai este cum era inainte de 89 , pe care fond A.P s-a impus cu suces.

Pe mine ma bate ceva idei de ceva vreme, vad o nisa prin care o nouo manifestare culturala sa se impuna asa cum a fost Flacara lui A.P înainte de 89. Vad si necesitatea acestei miscari spirituale pe un nou fond de devastare la care din nou suntem suspusi..

Anonim spunea...

Buna seara.Mult succes!

Fabiola spunea...

Ai incredere in tine si mergi mai departe. E greu dar noi suntem aici, suntem alaturi de tine cu gandul, cu sufletul. Multumesc, pentru ca in aceste clipe ai gasit ragazul de a ne scrie.

T. spunea...

Felicitări că vei continua!!
Ştiam că eşti destul de puternic să o faci!!

Florentina spunea...

Iubirea si speranta sa-ti fie calauze acum,Andrei,si o sa reusesti,caci oamenii,toti cei care mai pastreaza in suflet esenta valorilor adevarate,va vor primi si astepta cu inima si bratele deschise.
Nu esti singur,si sper cu toata puterea ca spectocolele sa ajunga si la Turnu Severin.Pana la raze blande de rasarit iti urez soptit noapte buna.

i and i spunea...

andrei insaeara asta 19 spre 20. in saturn a avut loc o "festivitate"folk in memoriam Adrian Paunescu. Nu ai ideie cum a iesit.
Recital al folkistilor autohtoni Costel Botezatu, Silviu Covaci, Laurentiu ...(imi cer scuze ca am uitat numelel celorlati..multi fiind..) dar a iesit exceptional...invitat Emeric Imre. nu stiu..a iesit demential....sper sa revin cu poze, reactia publicului.

Nu a plecat nicaieri..este in noi ..si se numeste patriotism.( reactie a poeziei "Pacinet" )

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Klarutz spunea...

Bucurie si surpriza!!!
... Pentru ca ai dat un semn de viata si pentru vestile pe care mi le dai...

Ma bucur ca esti bine si ca aperi "tezaurul" familiei de spurcaciunea frustratilor si iti doresc sa ai putere pana la capat.
Sunt alaturi de tine si de toti cei dragi ai tai in "batalia" ce va asteapta.

P.S. Excelenta ideea Iulianei in legatura cu FOLK - TV!!! Poate ca, daca gasesti sustinere, chiar ai putea face ceva in acest sens. Ai bucura cateva generatii...

Anonim spunea...

Poate o sa te surprinda! Eu consider ca alegerea ta de a continua spectacolele cu membri ai Cenaclului Flacara este o alegere inteleapta dar consider ca nu este intelept sa nu continui sub aceeasi denumire chiar daca POETUL,titularul, nu mai este fizic printre noi.Am sa ma explic altadata. Cozleanu

carmen spunea...

Sustin si eu ideea Iulianei, cu un post TV dedicat muzicii folk!
"Ruga pentru Paunescu", emisiunea lui Mihai Morar din seara de 4 noiembrie - joia de colectie cu cele mai frumoase versuri ale poetului Adrian Paunescu - a fost emisiunea care m-a dus si pe mine cu gandul la o astfel de initiativa.
Cuvinte si cantece...cantece si cuvinte...am avea ce vedea la un post TV dedicat.
In rest, ganduri bune din Mures!

Cati Ludwig spunea...

Draga Andrei,numele meu este Cati Ludwig,traiesc in Germania,si am 54 de ani.
E de prisos sa mai spun cat am suferit si eu..pentru marea pierdere a tarii noastre.
Dar...ieri...am primit un e-mail,cu o asa-zisa ultima poezie a lui Adran Paunescu.
Poezia aceasta contine ,in ultima strofa...o injuratura ...ascunsa sub puncte -puncte.
Te rog,Andrei ,scrie-mi pe e-mail-ul de mai jos...ca sa-ti pot arata poezia.
Aici,nu pot sa o las...dar daca e falsa ...ar fi bine sa vedem cine incearca sa discrediteze postum pe Adrian Paunescu.
Astept un semn de la tine.
Multumesc

Anca spunea...

Draga Andrei,

Iti multumesc si eu pentru ca ai incredere in noi si ne consideri suficient de apropiati pentru a ne impartasi gandurile tale. Simt cum incet, incet, “locul acesta” redevine ceea ce-a fost si ca nu mai este gara cu care l-am asociat in special cand am putut sa il citesc si la televizor si in ziare.

Simt nevoia sa iti povestesc (poate ai aflat deja) ca, in cadrul Festivalului de Poezie si Folk de la Teatrul Gong din Sibiu (20-21.11), numele tatalui tau a stat la loc de cinste timp de doua zile, iar versurile sale au fost recitate cu patos, cu mult si (rar!) mai putin talent actoricesc de actorii din Sibiu si murmurate cu drag de un public minunat, atat in timpul fiecarui moment poetic, cat si al majoritatii melodiilor cantate pe scena.
Am incercat din nou sa profit de toate lucrurile bune, deoarece nu am parte de ele mereu. Sunt amintiri minunate pentru noi, cei ce suntem privilegiati sa stim sa iubim aceste versuri.

Apreciere, multumiri si numai ganduri bune din Sibiu,
Anca

Iulia spunea...

Noi iti multumim tie , andrei, pentru ca se vede ca esti fiul tatalui tau.Acum se vede mai bine ca oricand! Ai stiut sa gestionezi emotii, sa raspunzi in fraze pline de inteles si pasiune! Ai invatat multe si tu , impreuna cu surorile tale sunteti indreptatiti sa continuati ceea ce a facut domnul Paunescu!

Diana spunea...

Buna Andrei,

Ma bucur tare ca ai revenit, ca esti bine si mai ales ma bucur pentru planurile tale!
Sa-ti ajute Dumnezeu sa fie bine!
Noi suntem alaturi de tine si de familia ta!

aurelia spunea...

Buna Andrei,repet din nou acelasi lucru pe care l-am scris pe forum la mai multe articole aparute dupa plecarea lui A.P.El nu e mort,trieste-n veci,e numai dus.Am fost femeie tinara cind a inceput cenaclul flacara si am vazut in Arad fiecare spectacol,nu pot sa uit a fost nemeipomenit.As da mult sa mai vad odata un spectacol cu cenaclul chir sub alta denumire,daca ai drum prin Chicago da-ne de veste.Ginduri bune, sanatate si succes in tot ce ti-ai propus.

corina belgia spunea...

buna seara, Andrei. ma bucur atat de mult ca vei continua spectacolele. eu nu am crescut cu cenaclul deoarece sunt nascuta dupa revolutie in 1991, dar de curand am cautat pe internet din pura curiozitate. si mi-a placut.
il regret pe tatal tau, marele poet domnul Adrian Paunescu, la fel de mult ca si cum l-as fi vazut, auzit, cunoscut.chiar daca nu ai trecut peste tragedie(si nu o vei face vreodata) este foarte bine ca vrei sa ii pastrezi spiritul viu. tot respectul pentru tine.

se pare ca incet, incet ´´cenaclul´´ se reuneste undeva sus. speram ca ceilalti vor mai zabovii putin

salutari din belgia
aici nu ai drum?

Andrei Păunescu spunea...

Corina Belgia
Cred ca vin la Bruxelles pe 9 dec 2010, la sala cu Oglinzi, la evenimentul Manifest pt sanatatea pamantului.

corina belgia spunea...

ma bucur foarte mult ca va avea loc ´manifest pentru sanatatea pamantului´´ si aici in belgia si o sa vin cu siguranta.
iti multumesc pentru raspuns.