11 ianuarie 2008

Fără clovn

După ce-am avut un clovn în casă
Nu mai pot să râd cu orişicine,
Alt spectacol nemişcat mă lasă,
Am fost sus, prea jos nu-mi este bine.


Andrei, revenit din Ţara Minunilor

5 comentarii:

hippiepittis spunea...

{...//Andrei, mai scrie-ne si alte impresii din Tara Minunilor. Arata-ne si poze! Stim ca ai fost acolo! Cum te-ai distrat cu Alice?... Vrem si dovezi ( POZE sau FILME ) prin care sa dovedesti ca ai avut un clown in casa...}

Andrei Păunescu spunea...

1.Fiecare isi ia propriile impresii din Tara Minunilor, daca are ocazia sa ajunga acolo. Nu am ce impresii sa impartasesc. Minunile sunt valori in absolut, nu valori de povestit si comparat.
2. Cu Alice din Tara Minunilor nu poate fi vorba de distractie, asa cum este termenul folosit de idiotii cu 5 vorbe in vocabular, care fac turul cluburilor si cred ca asta e fericirea. Alice a ajuns intre miracole pentru ca a fost o femeie naucitor de interesanta si de incomoda. Ceea ce face din parteneriatul cu ea nu o distractie, ci o drama, care e pe punctul sa devina tragedie.
3. Dovezile sunt in inima mea, in inima ei, uneori in pagini scrise, alteori in pagini publicate, cele mai multe in carti viitoare. Poze ne-ar fi putut face oricine, pentru ca adesea, Tara noastra a Minunilor era la indemana privitorilor si barfitorilor.
4. Cuvantul clovn trebuie inteles foarte bine, nicidecum in latura lui comica, dimpotriva. Drama celui care are parte de un drum in Tara Minunilor si de apropierea de o personalitate iesita din comun este ca va fi tentat, cel putin o vreme, daca nu chiar mereu, sa compare trairea de acolo cu trairea comuna, intre oameni comuni, care nu-i mai este de ajuns.
5. Drum bun, cauta o asemenea minune si (daca nu cumva ai gasit-o deja) sunt sigur ca va fi o experienta care te va marca pe viata.

hippiepittis spunea...

E interesant sa despici firul de par in 5. Mai ales daca mai e si lung -:)
1. De acord, chiar si Blaga zicea cam acelasi lucru, "Sa nu distrugi corola de Minuni a Lumii". Totusi, poti povesti fara sa compari si fara sa distrugi Minunea.
2. Oricum ai lua fenomenul, {...//cat esti in Tara Minunilor te simti bine. Mai bine decat la intoarcere. Indiferent daca intri pe usa Palatului si iesi prin gaurica soricelului! Nu a zis nimeni ca in Tara Minunilor trebuie sa te hlizesti. Scuza operatorul de la BCT daca a gresit vre-un cuvant! ...}. Ai dreptate in ceea ce priveste profunzimea si intensitatea impresiilor.
3.a) Referinta era la El, adica la Clown, nu la Alice. El se crede subiectul acestor versuri de vreo 28 de zile ...
3.b) Si, oricum era datoria ta fata de sufletele tuturor celor implicati sa faceti poze si filme, nu a paparazzilor si a anonimilor... Oricum, in vremea intamplarii Minunilor primii nici nu existau pe acest taram uitat langa Basm si Legenda.
4.a) Asa este. Daca respectiva traire s-a produs dupa ce subiectul a depasit o anumita varsta mentala critica, reperul de comparatie va fi pentru tot restul vietii acea Personalitate iesita din comun. Dar este un act de orgoliu si o mare rautate sa confiste doar pentru el ceea ce a primit de la acea Personalitate. Daruind si altora cate ceva, isi va reimprospata Trairea si va simti si alte aspecte ale interactiunii sale cu acea personalitate, aspecte pe care nu le-a constientizat pana la acest act de caritate.
4.b) Niciodata un clown, chiar si unul ordinar, nu este absolut comic. Intotdeauna cel ce are capacitatea de a fi in mod intentionat sau profesional clown va avea talc si subantelesuri profunde intre cuvinte si miscari care provoaca rasul. Este o tehnica veche de cand Lumea de topit protectii mentale si spart interdictii oficiale, religioase sau private. Vezi si al tau "artist neinteles"
5.a) ?! -> vis-a-vis de autorul ideilor si al majoritatii cuvintelor din replica precedenta... Conventia o aplic unitar pe web.
5.b) host.hp Multumesc pentru urare. Din pacate in real world nu sunt nici pe de parte ca in "Ierarhia de Lumina" si nici macar ca in {...//Lumea de Mijloc, zisa internet....}.

Anonim spunea...

CUM AR ARATA O "ROMANIE "A MINUNILOR IN OPINIA DVS?

Andrei Păunescu spunea...

Catre Anonim(a)
O Românie a minunilor ar arata, la suprafata, ca un reality-show facut pe traseul America-Anglia-Austria (locurile care m-au marcat cel mai mult), iar in adancime, asa cum este, dar ceva mai serioasa si cu oameni care se tin mai mult de cuvant.