20 iulie 2008

Ştiri despre tata, la 65 de ani

Azi, 20 iulie 2008, Adrian Păunescu împlineşte 65 de ani. (ştire de agenţie)

Azi, 20 iulie 2008, un mare poet împlineşte 65 de ani. (ştire de cultură)


Azi, 20 iulie 2008, senatorul Adrian Păunescu împlineşte 65 de ani. (ştire politică)


Azi, 20 iulie 2008, Adrian Păunescu prinde în buchetul vieţii al 65-lea trandafir. (ştire de mica publicitate, cu inspiraţia grav tocită)

Azi, 20 iulie 2008, împlineşte 65 de ani un om care a făcut pentru alţii mult mai mult decât au făcut alţii pentru el. (ştire de bun simţ)

Azi, 20 iulie 2008, împlineşte 65 de ani un mare patriot. (ştire de domeniul evidenţei)

Azi, 20 iulie 2008, mai sunt 35 de ani până ca Adrian Păunescu să ajungă centenar. (ştire de speranţă)


Azi, 20 iulie 2008, tata împlineşte 65 de ani . (ştire de fiu)


Azi, 20 iulie 2008, împlineşte 65 de ani singurul om căruia simt că îi datorez ceva cu adevărat important. Întrucât viaţa nu mi-a fost dată în urma unei consultări cu mine, nu mă voi referi la ea. (ştire de conştiinţă)

Azi, 20 iulie 2008, semnez cu drag toate acestea şi îi mulţumesc:
Andrei Păunescu

25 de comentarii:

Gabetu spunea...

Ilie-tatal meu-ar fi implinit ieri 77 de ani, dar nu a mai apucat saracu'...Departarea nu ne-a ingaduit sa ne luam ramas bun...
Sa profiti si sa te bucuri de fiecare moment petrecut alaturi de tatal tau.Ii doresc sanatate , liniste sufleteasca si sa fie inconjurat mereu de cei dragi si la bine si la rau. La multi ani, domnule Adrian Paunescu!

Carmen spunea...

La multi ani!

Anonim spunea...

La multi ani profesorului,poetului,senatorului, ziaristului,dar mai ales OMULUI-Adrian Paunescu!Multa sanatate,inspiratie si putere de munca!
Queenie

Kannaary spunea...

La multi ani tatalui dumneavoastra , sa va bucurati cat mai mult timp de prezenta tatalui si sa strangeti impreuna cat mai multe fire din trandafirii vietii ! (Ariadna ,16)

Anonim spunea...

La multi ani domnului Adrian Paunescu!!!Ma rog sa-i dea Domnul multa sanatate in primul rand ca sa ne putem bucura cu totii de dumnealui cat mai mult timp, multa liniste in suflet, multa putere pentru a face tot ce isi propune.
Dumnezeu sa va ocroteasca!!

Anonim spunea...

LA MULTI ANI POETULUI ADRIAN PAUNESCU!
" TREC ANII SI SE NUMARA CA BANII
SI VIATA MA ASAZA PE RUGUL EI
CARUNT,
BUNICA NU-MI MAI SPUNE NANI-NANI,
MA-NFRIGUREAZA FIECARE-AMANUNT".
FIE CA "BANII" ANILOR DUMNEAVOASTRA SA SE NUMERE CAT MAI GREU!
VA MULTUMIM PENTRU MINUNATA POEZIE PAUNESCIANA CARE NE-A BUCURAT SUFLETELE DE-ATATEA ORI!

Anonim spunea...

Salut Andrei,

Din pacate, tatal tau merita mult mai mult decat putem noi sa facem pentru dansul. Asa cum am scris mai jos, sunt mult mai bogat ptr ca sunt contemporan cu Adrian Paunescu, un "foarte cineva", cum spunea Petre Tute despre cei care scriu si compun in limba romana.

http://radupopa.wordpress.com/2008/07/20/urare-pentru-foarte-cineva/

Anonim spunea...

La multi ani poetului Adrian Paunescu.

(Nici o ştire, nicăieri în lume, nu începe cu "azi").

Şi, în plus:

1. O ştire de agenţie spune ceva, nu doar o vârstă. De exemplu: "La împlinirea vîrstei de X ani, poetul Y a făcut Z"

2. O ştire de cultură anunţă şi ea un eveniment. "La 80 de ani, Garcia Marquez şi-a lansat al treilea volum de memorii".

3. O ştire politică nu e una astrologică, de genul: "Azi e 21 aprilie. Intrăm în zodia marelui Shakespeare". O ştire politică anunţă lansarea unei platforme, a unui program, a orice altceva.

4. La mica publicitate, un poet îşi poate vinde vârsta?

5. La ştirile de bun simţ ar trebui lasaţi alţii să vorbească...

6. Ştirea de domeniul evidenţei este evident corectă, dar atât de evidentă fiind, este evident că nu interesează pe nimeni. (Evident că mă refeream la vîrstă, nu la patriotismul poetului, care, evident, e greu de cuantificat).

7. Ştirea de speranţă, ştirea de fiu şi cea de conştiinţă sînt, în esenţă, ştiri de fiu toate, şi nu le comentez.

În rest, cred că poetul care a scris printre cele mai frumoase rînduri despre părinţi, ar merita totuşi, să-l mai laude şi alţii în afara propriului fiu. Lauda de fiu n-are valoare în spaţiu public. Îmi aminteşte de un vecin de la ţară, care povestea în gura mare cît de bună e nevasta-sa la pat şi cît de tare o satisface el. I-am zis odată: "Romică, eşti singurul om din lume care se laudă c-o f... pe nevasta-sa..."

Andrei Păunescu spunea...

Gabetu, Carmen, Queenie, Kannaary, Dianita, Starlight,
Multumesc. Asa sa fie! Va astept cu drag si de acum incolo.

Andrei Păunescu spunea...

Liv,
1. Multumesc pentru urari.
2. In ceea ce te priveste, cu cat vrei sa pari mai destept si mai analitic, cu atat reusesti contrariul.
3. Poate nu iti face bine caldura.
4. Imi vine greu sa observ cum chiar tu, baiat intentionat rau, dar care credeam ca are capacitatea de a intelege, nu ai priceput nimic din esenta celor pe care le critici, rezumandu-te la o sterila analiza ingusta a cuvantului "stire" si a gradului de nepotrivire cu contextul.
5. Pai, draga Liv, tocmai tu sa nu fi descoperit ca nici prin cap nu mi-a trecut sensul de dictionar sau de manual de jurnalism al termenului? Nu te prinde postura de analist rece care vrea sa fie si spumos.
6. Unde ti-e talentul polemic-pamfletar, cu care te-ai facut remarcat aici? Ai grija sa nu incerci sa il regasesti cu forta, ca vei scrie prost!
7. Incearca sa folosti "â" in loc de "î", desigur, acolo unde gramatica ne spune să o facem.
8. Singura propozitie mai interesanta este intrebarea despre vanzarea varstei. Cam atat.

9. Vorbesc si altii despre tata, nici o grija, iar eu consider ca a abia nu ma pronunta deloc este un gest nepotrivit.

10. Ti-a esuat si tentativa de a fi paradoxal la comentariul despre stirea de domeniul evidentei. Ma asteptam la un deznodamant cu talc si ai fasait ceva fara orgasm.
ştiinţă sînt, în esenţă, ştiri de fiu toate, şi nu le comentez.

11. Sunt de acor ca laudele fiului sunt greu credibile in spatiul public, dar, dupa cum poate ca nu ai vrut sa intelegi, eu am spus ceea ce am spus, ca datorie de constiinta, in casa mea, careia i-am lasat usa deschisa. Ce era sa fac? Sa spun ca e un poet mediocru? Nu e! Ca e un om care nu a ajutat mii si mii de oameni? Imposibil! Asa ca am ales bine. Dovada este ca tu esti exceptia careia ii pute totul. Dar nu esti convingator, cel putin azi. Mai incearca!
12. Ma asteptam la o poanta mai buna si la relatarea despre omul indiscret. Mai incearca.
13. (asa s-a intamplat, sa iti raspund in 13 puncte): Toate cele bune si nu ma mai dezamagi! Te rog sa redevii un polemist-pamfletar autentic, desi sunt sigur ca nimic nu e mai ridicol decat un umorist care se straduieste sau decat un neinspirat care nu vrea sa renunte.

Andrei Păunescu spunea...

Radu Popa,
Bine ai venit, Radule, si sa iti traiasca pruncul abia nascut. Ma bucur ca te-ai echilibrat (familial, desigur, dupa scandalurile in care ai fost bagat in Crima din Primaverii), ca, altfel, sunt sigur ca nu o sa te vindeci niciodata de pasiunea pentru poezie si pentru muzica si cuvintele plina de substanta. Toate cele bune!

Darie Ducan spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Darie Ducan spunea...

Liv,

Eşti ............,te rog eu frumos înfăşură-te în propria ta limbă şi înghite-te. Poate că nici nu merită să mă enervez, nu-i aşa, Andrei? La mulţi ani lui A.P.,din nou! Dar din toată inima!

Anonim spunea...

Nici nu mă aşteptam să reacţionezi altfel. Ai comentat forma, nu fondul. Voiam să spun că nu e o ştire pentru nimeni dacă un poet împlineşte o vîrstă. E important să se ştie, însă, dacă a luat premiul Nobel sau dacă tocmai şi-a publicat un volum de memorii. Astea sînt ştiri. Restul sînt detalii inconsistente şi nedemne de luat în seamă. Peste ani, 20 iulie va fi doar o zi de vară, tot aşa cum 9 mai va fi una de primăvara. Nu cred că mai contează că Preda s-a născut la începutul lui august. Cred că e mult mai important cînd s-a născut şi ce-a făcut Petrini. Nu cred că prestaţia politică a unui poet înseamnă mare lucru. Nu cred în lirismul imaginii unui poet sforăind în senat. Eu aş prefera să nu vorbesc despre miile de oameni ajutaţi, pentru că alte mii îşi şoptesc poveştile unui poet lacom, care le lua din restaurante pînă şi cratiţele în care îl serviseră cu peşte.

Anonim spunea...

Darie, enervează-te!

Andrei Păunescu spunea...

Liv,
Dupa prima, a doua, a treia dovada de lipsa de bun simt, ba chiar de marlanie groasa, am crezut ca, vorbind cu tine, are un sens. Nu are. Esti prea adanc atins de frustrarile tale ca sa poti fi recuperabil. E pacat de mica ta abilitate de a insira cuvinte si - se mai intampla - idei. Nu o sa dau prea multe detalii publice despre felul in care te-ai purtat cand mi-ai cerut intalnirea, despre cat de timid esti si cat de rar ma priveai in ochi, preferand sa iti urmaresti barbia, adesea tremurand, despre scuzele pe care mi le-ai prezentat pentru mitocaniile pe care nici azi nu ti le-am sters de pe blogul meu, despre motivele care te-au manat in lupta de a ne ataca din umbra (motive mai degraba de teama sexuala, decat de inaltare intelectuala). Tu crezi ca esti abil sa te dai brav injurand in public si cerandu-ti iertare in particular. Metoda e veche si nu ma prinde in cursa, mai ales ca nici macar curajul de a spune cine esti, cu nume, prenume, varsta, pacate, reusite, cariera, iubiri, deceptii, vicii, spaime, dependente si altele, nu il ai, cand intri viteaz si incerci sa epatezi. Sa-ti fie de bine. Poate cu altii o sa mai discuti. Cu mine nu. Ramas bun. De data asta pentru mult mai mult timp. Daca nu chiar de tot.

Amalia spunea...

1. Liv poate să îi scrie un e-mail lui George Biggy şi poate ies împreună la un suc.
2. Vă rog să mă scuzaţi şi pe mine că intervin. Se întâmplă.
3. Şi desigur, La Mulţi Ani. Am văzut şi eu ştirea pe TVR Internaţional, la agenda zilei.

Anonim spunea...

amallia spunea...

măi dragă, ce problemă ai tu cu mine? eşti o obsedata care vrei să te bagi in seamă şi atât. ce postz eu pe blog e treaba mea şi e pentru narcisistul asta de andrei. tu vrei să te bage în seama şi scrii şi tu dar vyi să nu te bage în altă parte, spre origini....
Pe de altă parte ce treabă am eu cu ăla? obsedato de băgare de seamă, la suc să mergi tu cu ....
Şi apropo, prietene andrei, ai o privire mai mult pierdută sau oricum altcumva dar tandră în nici un caz...

Anonim spunea...

LA multi ani marelui nostru poet uitat de cei mai multi din tara asta, Adrian Paunescu! Cand o sa ne aducem aminte de valorile noastre? Cand nu or sa mai fie? Spun asta cu durere,pentru ceea ce se promoveaza cu vointa noastra sau fara, prostul gust si indobitocirea maselor. Ceea ce a reusit Cenaclul Flacara si Adrian Paunescu in urma cu 24 de ani, sa creeze cea mai puternica miscare de acest gen din sud-estul Europei. Si mai ales cine nu a fost acolo, nu cred ca are dreptul sa isi dea cu parerea despre tot ceea ce este legat de amintirile de acolo si ceea ce este acum. Nu spun asta pentru ca am cantat si eu in cenaclu, si pentru ca si acum cant muzica folk. O spun pentru ca intai trebuie sa ne pretuim valorile si sa cunoastem ce a facut cineva pentru ceilalti si apoi poti vorbi. La multi ani maestre! Multi ani si sa stii ca te iubim !

Anonim spunea...

uneori te invidiez... ce "bogată" aş fi fost eu dacă m-ar fi aruncat Dumnezeu în ograda părinţilor tăi... prin visele mele erai fratele meu...
Dincolo de vis, cu întârziere, îi doresc aici pe pagina ta, tatălui tău MULŢI ANI, fericire, sănătate, împliniri în tot ce-şi doreşte şi multe bucurii pe care să i-le faceţi voi, copii lui, nepoţii... fiindcă aveţi o familie frumoasă... şi tu chiar aşa nefrate în realitate, eşti un "copil" cu care te poţi mândri... numai bine

GMS

Anonim spunea...

Iar ati dat o fuga pana in Statele Unite?!

Anonim spunea...

In primul rand La multi celui mai mare poet al nostru, Adrian Paunescu. Aveti o familie minunata si aveti motive sa va bucurati de fiecare an pe care il petreceti alturi de ei. As avea si eu cateva observatii:
Domnule lIv, te vad ca esti cam frustrat si cam invidios. Nu toata lumea are sansa de a avea ce are Andrei Paunnescu. Cine esti tu sa iti permiti sa stici clipele frumoase din viata unui om, cine esti tu sa iti permiti sa arunci cu namol in cineva. In fata mea esti un nimic si un nimeni, un frustrat si un mare nesimtit.
Apoi draga Amalia, tu esti un pic cam paranoia si un pic mai mult frustarta. Din punctul meu de vedeere tu te potrivesti foarte bine cu Liv, amandoi aveti probleme psihice. De ce trebuia sa te iei de George ai o problema cu ce a spus. Asa ca cel mai bn ar fi sa nu te mai iei de oameni care nu se ia de tine. Foarte frumos ti a raspuns geroge, felicitarile mele.
Si dragilor trebuie sa intelegi ca pe blog ul lui fiecare posteaza ce vrea. asa ca nu va mai dati asa de mari cunoscatoti ca nu e bn. Si domnule Andrei, nu mai criticati asa de mult cum scriu alti ptr ca si dvs aveti ceva greseli pe la raspunsuri si nu da bn. La calculator se scrie mai repede si nu iti dai mereu seama ca ai gresit.

Amalia spunea...

Există un nivel de eleganţă al atacului de la care în sus răspund atacatorului. Dar de data asta, evident, nu e cazul.

carina cont spunea...

Tare astept sa mai scrii, eventual trage cu ochiul si la penultimul articol

Anonim spunea...

Uite care este problema amalia, blogul nu este al tau. Daca cineva are voie sa atace acela este Andrei si nu tu. Tu doar cauti sa fii bagata in seama. Oricum ceea ce spui nu este luat in calcul. Pe mine nu ma intereseaza pe cine ataci tu, dar se vede clar ca esti un om frustrat care nu face altceva decat sa se bage in viata altora. o zi frumoasa si sper sa nu mai fi chiar asa de suparata si de amarata pe viata.....