11 martie 2009

Pe scenă, în Bucureşti şi Arad

În ultimele săptămâni, am avut parte de câteva spectacole (miniaturale), de care nici eu nu am ştiut, aproape până în clipa când am urcat pe scenă.
În 26 februarie 2009, am fost invitatul lui Emeric Imre la concertul lui dela Clubul Crossroads din Bucureşti (Calea Moşilor, zona veche). Nu am cântat mult (Cosaş în fân, Ce simplu mi-ar fi dacă nu te-aş iubi, Omul pădurii, Amor cubist...), dar m-am bucurat de seara cu adevărat intimă, în care, în afară de Imi şi de trupa lui (cu Răzvan Crivaci la chitară şi voce), au mai venit la microfon Mircea Bodolan şi Cristina Ticală Şoloc.
Pe 27 februarie 2009, în sala Hotelului Volo din Bucureşti (str. Schitu Măgureanu nr. 6), a fost cam acelaşi scenariu, dar fără Bodolan şi Cristina Şoloc. Sunet mai bun, chef mai mare de oferit muzici şi cuvinte.
Pe 5 martie 2009, am ajuns la Arad, unde, în sala mare a Hotelului Parc, Marius Lazăr a vrut neapărat să treacă pragul de 40 de ani alături de Emeric Imre, de mine şi de încă alţi circa 400 de prieteni ai săi. Am cântat tot felul de piese (eu: Vai ce mic oraş, Amor cubist, Cosaş în fân, Suntem aroganţi, folclor maramureşean, Doamne ocroteşte-i pe români..., iar Imre: câteva zeci, fără număr, inclusiv la vioară). Au mai fost câţiva invitaţi, care au comutat muzica pe evergreenuri şi pe dans (Adrian Enache, Aurelian Temişan, trupa La strada şi câţiva interpreţi de folclor şi taraf), momente în care noi ne-am văzut, decenţi, de treabă. A fost frumos, a fost neaşteptat, a fost ca să mai fie.

7 comentarii:

Anonim spunea...

urmeaza America !
-kit drum- america.

Anonim spunea...

Draga Andrei am ascultat pe trilulilu melodiile tale si ale d-nului Imre.Mi-a placut Romanta de mahala,Amor cubist,Nebun de alb ...Constanta de la Violeta

Anonim spunea...

de nebunul de alb m-a indragostit cineva...de amor cubist m-am indragostit singura...sunt superbe(imi asum cliseul)

Anonim spunea...

Ai urechi si inima
Net ai zis ca n-ai

elena marin-alexe spunea...

Te admir foarte mult si cred ca tatal tau draga Andrei, e fericit ca are asa urmas.Am o intrebare la care as dori raspuns: cand vom avea bucuria revederii cu cenaclul Totusi iubirea la Focsani? Felicitari pt. tot ce faceti!

Anonim spunea...

Nu stiu cat a fost educatia parintilor sau cat v-ati autoeducat, dar sunteti o persoana de invidiat, cu sentimente curate, nobile, o persoana dornica sa impartaseasca si celorlalti cate putin din cunostintele dobandite, din trairi, din experiente anterioare. Va multumim!
Catalina 22

Andrei Păunescu spunea...

Elena Marin Alexe,
Vom fi la Focsani atunci cand un organizator local ne va chema si se va ocupa de ceea ce e de facut pentru a duce la bun sfarsit un asemenea concert. Abia astept, daca va fi sa fie.