Din puţul fără fund, cu telecomandă
• „Deci prin urmare, să ne uităm la ei... Ţări despre care nu se poate spune că sunt incapabile, Grecia, Irlanda... Şi atunci în condiţiile astea, apare marea primejdie.” (Radu Vasile, Realitatea TV, 25 mai 2010)
Aşadar, carevasaăzică, aşa fiind, drept care, în consecinţă, să fim vigilenţi, circumspecţi, prudenţi, grijulii, atenţi şi precauţi cu criza şi recesiunea!
• „Angajaţii Nuclearelectrica au promis că nu vor ieşi în stradă, pentru că domnul ministru Videanu le-a promis că nu li se vor scade salariile.” (Andrei Bădin, Antena 3, 25 mai 2010)
Promisiune din promisiune se face rai! Nouă, desigur, ne-ar place să nu mergem la servici dar să ne riscăm să lom salar, mai ales dacă suntem analişti din proximitatea Sabinei Io-sub.
• „Scene incredibil de crezut.” (Antena 1, 25 mai 2010)
• „Am avut şi eu ciufuţeniile mele.” (Nicu Alifantis, „Dincolo de aparenţe”, Antena 2, 23mai 2010)
Bine că e vorba de ciufuţenii, nu de ciufutane sau, doamne fereşte!, ciufutaiuri, că ar cădea, direct din emisiunea Florentinei Fântânaru direct în puţul CNA. Talentatul cantautor recidivează, după celebra formulă „pepeniera” cu care a intrat în cărţi.
• „Eu acuma sunt un om învins, care îmi ling rănile.” (Gigi Becali, Digi Sport TV, 24 mai 2010)
Nu e clar cine linge rănile patronului stelist-europarlamentar: a) Zenga şi Protasov – legiunea antrenorilor străini; b) Olăroiu, Hagi, Dorinel, Stoichiţă – legiunea antrenorilor români; c) Bănel Nicoliţă şi Petre Marin – legiunea creolă; d) Toja, Zapata, Dayro, Carlos – legiunea latino; e) Alex şi Victor Piţurcă – legiunea oltenească. Numai Lăcătuş e scos din calcule, pentru că, fiind fiară, el nu linge, ci muşcă. Evident, nu poate fi vorba de Gigi Becali însuşi, pentru că, dacă ar fi fost aşa, fraza ar fi sunat: „Eu acuma sunt un om învins, care îşi linge rănile.”
• „Cel mai bun marcator, Bilaşco: doisprezece goluri în dreptul său!” (Digi Sport Plus, Poli Iaşi-Urziceni 1-2, 22mai 2010)
Din fiecare fază frumos, un excepţional realizare pentru Bilaşco.
• „Am luat un păgân, vă dau un creştin.” (Traian Băsescu, Prima TV, 22 mai 2010)
Domnul preşedinte nu trebuia să fie atât de dur cu micul prinţ, Carol Ferdinand, tocmai la botez, încât să cam confunde starea de a nu fi creştinat încă şi starea de a fi păgân.
• „Tradiţia şi istoria Stelei spune altceva.” (Petre Marin, Antena 1, 22 mai 2010)
Ce spune ele, flăcăule? Că picioarele face banii? Probabil. Dar sigur şi că subiectul se acordă cu predicatul?
• „Rapidiştii mai pot spera la Europa League dacă TASU le înapoiază punctele.” (Antena 1, 22 mai 2010)
Tatăl cui? Rapidiştii au un alt tată decât George Copos? Pardon, ni s-a părut. Nu e nicio greşeală, de fapt, aici, în afară de pronunţarea prea dură a prescurtării Tribunalului de Arbitraj Sportiv. De aceea, nu suntem siguri cum trebuie să scriem: T.A.S.-ul sau ta-su.
• „Pe ce loc au terminat Steaua şi Dinamo? Pe 5 şi 3, anul trecut. Pe 3-4-5-6, anul ăsta. Sunt lucruri care îţi dă de gândit.” (Iulian Miu, GSP, 21 mai 2010)
Aşa e. Şi nouă ne dă de gândit că ar trebui instituit un control gramatical la intrarea în platourile radio-tv, la fel cum se face controlul antidoping la ieşirea din teren.
• „Mă aflu aici... din cauza a două atribute... M-am bazat pe relevant, nu pe derizoriu.” (Gabriela Vrânceanu Firea, Antena 3, 24 mai 2010)
Ziarista se afla la decernarea premiilor datorită celor două atribute, dar a ajuns la rubrica noastră din cauza acestei scăpări, care, fiindcă e relevantă, nu poate fi derizorie. Graţie, din pricina şi mulţumită nouă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu